23 Οκτ 2008

Διαμαρτυρία των μαθητών της Φιλιππιάδας

Τα Μαθητικά Συμβούλια του 1ου & 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Φιλιππιάδας με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Φιλοθέης κ. Παναγιώτη Τσώλα, την οποία κοινοποιούν προς τους Νομάρχη Πρέβεζας κ. Β. Ιωάννου, Νομάρχη Άρτας κ. Γ. Παπαβασιλείου, Δήμαρχο Φιλιππιάδας κ. Δ. Γιολδάση, Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου κ. Ν. Πετρόπουλο, Δ/ντή Β/θμιας Εκ/σης Πρέβεζας κ. Γ. Πατρόζο, ΕΛΜΕ –Πρέβεζας διαμαρτύρονται επειδή όπως σημειώνουν «η πραγματοποίηση μαθημάτων στα σχολεία μας ήταν προβληματική έως και αδύνατη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και της κακοσμίας που προκαλούσε η καύση απορριμμάτων σε χωματερή, η οποία βρίσκεται μέσα στα όρια του δήμου σας και πολύ κοντά στα όρια του δήμου Φιλιππιάδας».


Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Θεωρούμε σκόπιμο να σας κάνουμε γνωστό ότι την εβδομάδα που πέρασε (13-17/10/08) η πραγματοποίηση μαθημάτων στα σχολεία μας ήταν προβληματική έως και αδύνατη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και της κακοσμίας που προκαλούσε η καύση απορριμμάτων σε χωματερή, η οποία βρίσκεται μέσα στα όρια του δήμου σας και πολύ κοντά στα όρια του δήμου Φιλιππιάδας.

Επειδή είναι γεγονός ότι οι ουσίες που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από την καύση ποικίλων απορριμμάτων προξενούν βλάβη στην υγεία όχι μόνο των μαθητών και των καθηγητών που στεγαζόμαστε στα δύο λύκεια αλλά και στους κατοίκους της γύρω περιοχής παρακαλούμε να προβείτε στην άμεση παύση λειτουργίας της εν λόγω χωματερής. Είμαστε δε σίγουροι ότι κατανοείτε το πρόβλημα δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της δικής σας θητείας ως διευθυντή στο 2° Λύκειο Φιλιππιάδας αντιμετωπίζατε ανάλογο πρόβλημα με τη χωματερή του Δήμου Φιλιππιάδας, που λειτουργούσε πάνω από τα λύκεια.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι από κοινού προσπάθειές μας θα θέσουν άμεσα τέλος σ'αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και δεν θα αναγκαστούμε να κλιμακώσουμε τη δράση μας σε δυναμικές ενέργειες. Επιπλέον αναφέρουμε ότι ενημερώσαμε τους συλλόγους των καθηγητών των σχολείων μας, οι οποίοι συμφωνούν με το περιεχόμενο του παραπάνω αιτήματος και το συνυπογράφουν».

Ακολουθούν υπογραφές Προεδρείων των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των Μαθητικών Κοινοτήτων 1ου και 2ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας καθώς και των Καθηγητών του 1ου και 2ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας.

source: Ηχώ της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO