9 Οκτ 2008

Θερινό Πανεπιστήμιο στο Νομό Πρεβέζης

Επίσημη επίσκεψη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας πραγματοποίησαν οι φοιτητές του θερινού Πανεπιστημίου την Τρίτη 7 Οκτωβρίου το απόγευμα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας «Και φέτος λειτουργεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αμμουδιά πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, την ευθύνη του οποίου έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι πραγματοποιούν σπουδές σχετικές με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας».
Ο Νομάρχης Πρέβεζας, κ. Βασίλης Ιωάννου μαζί με τους συνεργάτες του, υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους φοιτητές τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζω για μια ακόμη φορά στον μικρό και φιλόξενο νομό μας. Σας εύχομαι να έχετε καλή διαμονή στην όμορφη και γραφική Αμμουδιά και βέβαια καλή επιτυχία στο πρόγραμμα στο οποίο μετέχετε.
Είναι μεγάλη τιμή για το νομό Πρέβεζας κάθε καλοκαίρι να φιλοξενεί δεκάδες νέες και νέους από διάφορες χώρες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμμετέχουν σ’ αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, αποδεικνύουν την ιδιαίτερη αγάπη τους και το σεβασμό τους στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Γεροθανάση, καθώς και όλους τους συντελεστές του προγράμματος, τις καθηγήτριες κα. Λαδογιάννη και κα. Ασίκογλου και την συντονίστρια κα. Κιαπίδου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Φαναρίου, το ΚΤΕΛ για την πολύτιμη προσφορά του καθώς και όλους τους επαγγελματίες της Αμμουδιάς, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προσφέροντας απλόχερα την φιλοξενία τους».
Επιπλέον, η Ν.Α. Πρέβεζας με στόχο να κάνει τη διαμονή των φοιτητών πιο ευχάριστη, επιμελήθηκε ένα πρόγραμμα επισκέψεων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού Πρέβεζας, σε διάφορα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, καθώς επίσης και «γνωριμία» των φοιτητών με τη νυχτερινή ζωή της πόλης της Πρέβεζας.
Στο τέλος, ο Νομάρχης μοίρασε στους φοιτητές αναμνηστικά δώρα του Νομού Πρέβεζας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Οι φοιτητές από την πλευρά τους δήλωσαν ότι θα φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και ότι στο μέλλον η περιοχή θα αποτελέσει για αυτούς τουριστικό προορισμό.
Στη συνέχεια η Ν.Α. Πρέβεζας παρέθεσε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γευτούν την τοπική κουζίνα και να διασκεδάσουν ακούγοντας ελληνική μουσική.
source: Ηχώ της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO