10 Οκτ 2008

Ολημερίς το χτίζανε...

Σε μία αναζήτησή μου στο διαδίκτυο για τον Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας βρήκα το παράκάτω άρθρο του οποίου η ανάρτηση είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2006:

"Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού της Φιλιππιάδας και όλα δείχνουν ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2007. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μιχάλη Κατραχούρα, όταν το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ξεπεράστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που το ταλάνιζαν για πολλές δεκαετίες. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 3,5 εκατ. Ευρώ και ο κ. Κατραχούρας υπογράμμισε ότι το Φεβρουάριο του 2007 θα γίνει και η παραλαβή του έργου από το Δήμο Φιλιππιάδας. Σημαντικό είναι επίσης ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 3 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και στους υπόλοιπους οικισμούς. Η ολοκλήρωση του έργου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού το δίκτυο της περιοχής έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια και ο Δήμος Φιλιππιάδας είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα λύματα. Στο τελικό στάδιο όμως βρίσκεται και η διαδικασία για την έγκριση της μελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Λούρου. Το έργο, με προϋπολογισμό 10 εκατ. Ευρώ, αφορά στην αποχέτευση των Δ.Δ. Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού, και τον αγωγό του Θεσπρωτικού και η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πρέπει να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Βιολογικός θα λύσει ουσιαστικά προβλήματα στην περιοχή, όπου πολλές φορές η κατάσταση είναι ανυπόφορη και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νοικοκυριών με τα βυτιοφόρα"

Και τώρα σχεδόν 2 χρόνια μετά γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός? Έφοσον βάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής το έργο θα ήταν έτοιμο και τα λεφτά εξασφαλισμένα, τι ήταν αυτό που επηρέασε τα έργα να ολοκληρωθεί το ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή. Γιατί να μας φαίνονται βουνό, έργα τα οποία θα πρέπει να έχει κάθε δημοτική αρχη για την εξασφάλιση μιας ποιοτικής ζωής των κατοίκων της.

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO