12 Αυγ 2008

Πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα» από ΟΑΕΔ

Ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο την προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, κατήρτισε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από σχετική εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργου Βερναδάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, υπέρ της άρσης των δυσκολιών εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας και της διασφάλισης συνθηκών ομαλής και γρήγορης μετάβασης των νέων από το εκπαιδευτικό σύστημα στην απασχόληση.

Το πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα», απευθύνεται σε νέους ηλικίας 22 έως 32 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατομική επιχείρηση και δίνει προτεραιότητα σε καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, που βασίζονται στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Έχει προϋπολογισμό 57 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2008 και 2009.

Ο ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί δυναμικό τρόπο ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, καταβάλει στους ανέργους νέους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυξημένη επιχορήγηση ύψους 18.000 έως και 21.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ, όπου μπορείτε να κατεβασετε και το πληροφοριακό έντυπο από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ

πηγή :Ηχώ της Άρτας


Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO