27 Νοε 2008

Στην Φιλιππιάδα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας - Αλαλούμ και προσωπικές κόντρες για το Κέντρο Υγείας αντί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Στη Φιλιππιάδα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας, τηρώντας την «παράδοση» που θέλει, επί θητείας του Νομάρχη κ. Βασίλη Ιωάννου, να συνεδριάζει ενίοτε στις έδρες των Δήμων.Για την συνεδρίαση σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας αναφέρονται τα εξής: «Σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία, αφού δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες των Δήμων να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ανώτερου πολιτικού οργάνου του νομού, να ενημερώνονται, αλλά και να κάνουν παρεμβάσεις σε θέματα που τους αφορούν.
Η συνεδρίαση, η οποία κράτησε περίπου 6 ώρες, είχε ως βασικά θέματα την ενημέρωση από το Νομάρχη για τα έργα που εκτελέστηκαν ή προγραμματίζονται στην περιοχή, καθώς και για τη δράση και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ζηρό.

Επόμενο ήταν να συζητηθεί και το θέμα της Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας κ. Δημήτρης Γιολδάσης επέμενε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να λάβει μέρος στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Κυβερνητικού Βουλευτή, σχετικά με την υπαγωγή του Κέντρου Υγείας στο Νοσοκομείο της Άρτας.Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε για το θέμα ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού την άποψή του, τονίζοντας ότι το θέμα είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και οι προσφερόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες και όχι το που θα υπάγεται διοικητικά. «Κανείς, τόνισε ο κ. Ιωάννου, δεν μας εγγυάται ότι αν υπαχθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας, αυτόματα θα λυθούν τα προβλήματα, θα καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις και θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Η όποια επαναχωροθέτηση των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι βάσει πελατειακών ή κομματικών επιλογών, αλλά με βάση τις υγειονομικές ανάγκες».

Τέλος, ο Νομάρχης τόνισε ότι είναι πολιτικά απαράδεκτο και πρωτόγνωρο αντί να προωθούνται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, να έχουν ανοίξει δημόσιες ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις για το πού θα υπαχθεί το Κέντρο Υγείας.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Τσουμάνης, τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με την πρόταση του Δήμου Φιλιππιάδας για υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο της Άρτας, σεβόμενος, όπως είπε, την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Την τοποθέτηση αυτή του κ. Τσουμάνη σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Νομάρχης χαρακτηρίζοντάς την φθηνό λαϊκισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι μάλλον έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και μερικοί υποψήφιοι Βουλευτές βιάζονται να εκδηλώσουν τις εσωκομματικές αντιθέσεις τους. Κλείνοντας ο Νομάρχης δήλωσε: «Υπεύθυνη θέση και σεβασμός στην τοπική κοινωνία δεν είναι να λέμε ναι σε αποσπασματικές ρυθμίσεις που δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα της Υγείας, αλλά να καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσα από την επαρκή στελέχωσή του, την οικονομική και θεσμική στήριξή του».

source:Ηχω της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO