6 Νοε 2008

Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον στην Άρτα...

Ο Σύλλογος Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» σε μια προσπάθεια αφύπνισης της περιβαλλοντικής συνείδησης της τοπικής κοινωνίας παρουσιάζει σε συνεργασία με την Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας του Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών, Παράρτημα Αδριατικής & Ιονίου, την χορευτική παράσταση και μια παρουσίαση της δράσης «Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον» την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα “Μακρυγιάννη”.

Η δράση «Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον» είναι μια πρωτοβουλία της Ομάδας Νέων της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος, με τη συμμετοχή ομάδων εθελοντών από τέσσερεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας: Λούρου, Θεσπρωτικού, Πρέβεζας και Πάργας.


Η δράση «Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον» υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας, της Νομαρχίας Πρέβεζας και του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Σκοπός της δράσης ήταν η εξοικείωση εφήβων και ενήλικων με έννοιες και θέματα για το Περιβάλλον, την ανακύκλωση, την καλλιτεχνική δημιουργία, η σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος και εν τέλει η σύνδεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη Φύση και τη Ζωή μέσω μορφών άτυπης μάθησης και πρωτοτύπων μοντέλων κοινωνικής συμμετοχής όπως ο χορός και η εικαστική δημιουργία.

Ο Σύλλογος Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» παρακολουθώντας τις δραστηριότητες που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την οπτικοακουστική παρουσίαση του έργου και των ‘καλών πρακτικών’ καθώς και την χορευτική παράσταση «Διανόηση του Σώματος και περιβάλλον», απόρροια των εργαστηρίων σύγχρονου χορού που αποτέλεσε μια από τις δραστηριότητες του έργου, στη τοπική κοινωνία της Άρτας.

Εκτός από τα ανοιχτά εργαστήρια χορού και τη χορευτική παράσταση,

  • υλοποιήθηκαν τα Εικαστικά Εργαστήρια «Εί-μαι καλλιτέχνης - Σέβομαι τη Φύση»,
  • συντάχθηκε ψήφισμα για την επίσπευση των διαδικασιών λειτουργίας ανακύκλωσης στους Δήμους Λούρου, Πάργας και Θεσπρωτικού,
  • ξεκίνησε η εκστρατεία ‘όχι στη πλαστική σακούλα’ με στόχο τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας και την αντικατάστασή της με πάνινη τσάντα .
  • οργανώθηκε το Φόρουμ Ανοιχτού Διαλόγου «Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον» στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στη παρουσίαση της 7ης Νοεμβρίου θα διανεμηθεί έντυπο με τη συνολική παρουσίαση του προγράμματος, με φωτογραφίες , κείμενα , και σκέψεις των συμμετεχόντων.

Παράλληλα συνεχίζεται η εικαστική έκθεση «Είμαι Καλλιτέχνης –Σέβομαι τη Φύση» με έργα των συμμετεχόντων στα εικαστικά εργαστήρια, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάργας μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 8 μμ.

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου “Μακρυγιάννη”
Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας –
Συντονίστρια Φωτεινή Παπαχατζή Τηλ. 26820 -54445, 6973447018

www.eocf-ai.org, email: caprevez@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

πηγή Γνώμη της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO