26 Φεβ 2009

Παρεμβάσεις στο Οδικό δίκτυο Ν.Πρέβεζης

Με δύο εργολαβίες της Δ/νσης Συντήρησης Οδικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρούνται παρεμβάσεις σε τμήματα και θέσεις των εθνικών οδών της περιοχής, που έχουν μειωμένη οδική ασφάλεια και επιδιώκεται μέσα απ’ αυτές η άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών. Ήδη οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες.

Η μια εργολαβία αφορά εργασίες στον παραλιακό άξονα, Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και σε ότι αφορά ειδικότερα το Νομό Πρέβεζας προβλέπονται βελτιώσεις στους κόμβους Καστροσυκιάς και Τσουκνίδας.
Πιο συγκεκριμένα στους δύο αυτούς κόμβους στις Χ.Θ. 23+800 και 42+120 πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες: Αποξήλωση υφιστάμενου οδοστρώματος της οδού.Κατασκευή νέου οδοστρώματος.Κατασκευή δύο κρασπεδωμένων νησίδων. Κατασκευή τοπικής διαπλάτυνσης επί της εθνικής οδού. Δημιουργία δύο διαγραμμισμένων νησίδων. Κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης.Αποξήλωση υφιστάμενου μεταλλικού στηθαίου και αντικατάσταση του. Αποξήλωση υφιστάμενων πινακίδων σήμανσης.Θα γίνει επαναδιαγράμμιση της οδού.Εγκατάσταση οδοφωτισμού.

Στην δεύτερη εργολαβία που αφορά παρεμβάσεις στον άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα γίνουν εργασίες στους κόμβους Αγ. Γεωργίου (Χ.Θ. 52+000) και στον οικισμό Κερασώνα (Χ.Θ. 46+000).
Συγκεκριμένα στον ισόπεδο κόμβο προς Αγ. Γεώργιο, προβλέπονται εργασίες σήμανσης – ασφάλισης και οδοφωτισμού ώστε να βελτιωθεί κατά το δυνατό η ασφάλεια κατά τη λειτουργία του ισόπεδου κόμβου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό σημείο, οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι οριακές.
Στον οικισμό Κερασώνα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: Τοπική αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου. Τοπική αναδιαμόρφωση των παράπλευρων οδών στη θέση συμβολής του ισόπεδου κόμβου, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της τοπικής κυκλοφορίας. Διαμόρφωση πεζοδιάβασης και κατασκευή πεζοδρομίων. Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης στο τμήμα της Ε.Ο. και στις παράπλευρες οδούς που αναδιαμορφώνονται. Εργασίες σήμανσης.
Τοποθέτηση νέου οδοφωτισμού.Διαμόρφωση χώρων στάσεως λεωφορείου με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων διαπλατύνσεων.

Σχετικά με τις παραπάνω εργολαβίες ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου δήλωσε τα παρακάτω:
«Πρόκειται για δύο εργολαβίες σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού, όπου συμβαίνουν πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι παρά τις συγκεκριμένες εργασίες και βελτιώσεις το πρόβλημα της επικινδυνότητας του οδικού μας δικτύου παραμένει, γι αυτό και στόχος μας είναι να προγραμματιστούν νέες εργολαβίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα στον παραλιακό άξονα θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις μεγαλύτερης έκτασης και ιδιαίτερα στους κόμβους από την υποθαλάσσια ζεύξη μέχρι και το Μονολίθι (Υδατόπυργος, ΒΙ.ΠΕ, Μύτικας, Μονολίθι κλπ). Είναι γνωστό ότι για την βελτίωση αυτών των κόμβων εκπονείται εδώ και τρία χρόνια ειδική μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ και πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί.
Όπως επίσης θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στους κόμβους της Λυγιάς και της Λούτσας. Ειδικά για τον κόμβο της Λούτσας έχουμε προ πολλού καταθέσει μελέτη στην Περιφέρεια Ηπείρου και απορούμε γιατί ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί και δεν έχει ξεκινήσει η βελτίωση του.
Στους άξονες Πρέβεζας – Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις σε συγκεκριμένους κόμβους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη πολλά επικίνδυνα σημεία.

Έχουμε ήδη προτείνει στην Περιφέρεια συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και έχουμε καταθέσει προς τούτο και ώριμες μελέτες. Αναφέρω ενδεικτικά τον ηλεκτροφωτισμό στα Ηλιοβούνια και την Πέτρα, τον κόμβο στην Παντάνασσα προς Ζηρό, τον κόμβο Παναγιάς κλπ.Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθησία μας σε θέματα οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούμαστε και προς την Περιφέρεια και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εμείς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την πολιτεία να εκτελεί έργα που θα βελτιώνουν το οδικό δίκτυο».

πηγη Ηχώ της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO