4 Μαρ 2009

Βρωμάει η δουλειά....

Σήψη και δυσωδία αποπνέει μία πολυσέλιδη επιστολή με πλήθος βαρύτατων καταγγελιών για αστυνομικούς, δικηγόρους, δικαστές αλλά κι εκπροσώπους άλλων τοπικών αρχών στην πόλη της Άρτας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Επί της ουσίας η καταγγελία κάνει λόγο για ένα μεγάλο κύκλωμα που αναλαμβάνει και διευθετεί όλες τις υποθέσεις που σχετίζονται με μαύρο χρήμα όπως η διακίνηση λαθρομεταναστών, η εμπορία λευκής σαρκός, τα μαγαζιά της νύχτας, την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλα.
Το περιεχόμενό της δεν είναι γενικό και αόριστο, αλλά απολύτως σαφές και συγκεκριμένο. Τα πρόσωπα αναφέρονται με το ονοματεπώνυμό τους και υπηρετούν σε καίριες υπηρεσίες του Νομού Άρτας ενώ έχουν διασυνδέσεις και με άτομα στην Πρέβεζα, την Φιλιππιάδα, τα Ιωάννινα και αλλού.
Το πολυσέλιδο κείμενο έχει αποσταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον δικηγορικό σύλλογο της Άρτας και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία της Άρτας έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας ώστε να καθαρίσει το απόστημα.
Η επτασέλιδη επιστολή περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος και αναφέρει τους περισσότερους πρωταγωνιστές με τα ονόματά τους, τις ακριβείς ιδιότητές τους, αλλά και τα παρατσούκλια με τα οποία είναι γνωστοί στην περιοχή της Άρτας.
Από την επιστολή αυτή, δημοσιεύουμε ένα μικρό μέρος, ενδεικτικό και του υπόλοιπου περιεχομένου όπως και του τρόπου δράσης του κυκλώματος.
«Στην δεκαετία του ογδόντα οι εφημερίδες έγραφαν ότι καλύτερη πεντάδα έχει η ομάδα του τριφυλιού. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, στην Άρτα λένε ότι την καλύτερη πεντάδα στην βρώμα, την δυσοδία, την διαφθορά, την προαγωγή, το ξέπλυμα βρώμικού και μαύρου- κατάμαυρου χρήματος, την εκμετάλλευση λευκής σάρκας, την τοκογλυφία, την εκβίαση, την έχουν μία μερίδα αστυνομικών, μαζί με μία ομάδα επίλεκτων δικηγόρων. Όλοι αυτοί έχουν διαιτητή τις αρχές της Άρτας, που κοιμούνται επίτηδες τον ύπνο του δικαίου.
Βγήκαμε στην σύνταξη γιατί δεν αντέχαμε άλλο στη μπόχα από την βρωμιά και την διαφθορά, από τις παράνομες συναλλαγές που βλέπαμε καθημερινά και δεν μπορούσαμε να το αντέξουμε άλλο».
Στην συνέχεια καταγγέλλεται ότι εδώ και μερικά χρόνια στην Αστυνομία, κάποιοι αστυνομικοί σε συνεργασία με άλλους παράγοντες έχουν στήσει ένα σύστημα που αποδεικνύεται αλάθητο και μοιράζει πολλά λεφτά στους «παίκτες».
Λαθρομετανάστες, ναρκωτικά, σωματεμπορία, τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, αποτελούν τους τομείς δράσεις από τους οποίους πολλοί έχουν πλουτίσει και έχουν αποκτήσει τεράστια ακίνητη περιουσία.
Βασικοί πρωταγωνιστές φέρονται αστυνομικοί και δικηγόροι, που μοιράζονται τις δουλειές και γύρω από αυτούς περιφέρονται κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με την φύση των υποθέσεων που κάθε φορά ανακύπτουν.

source:epirusPost.gr

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO