10 Φεβ 2009

Δημοσκόπηση στην Ήπειρο για τις εκλογές

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας, με βάση τα αποτελέσματα των γνωστών μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων παρουσιάζει ο «Επενδυτής» του Σαββάτου. Με σαφές το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αλλάζουν χρώμα και μεγάλες είναι οι ανακατατάξεις που σημειώνονται και στην κατανομή των εδρών.
Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές θα συγκέντρωνε το 35,3% και θα καταλάμβανε μόλις 97 έδρες στη νέα βουλή.
Το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 38,4 και 145 έδρες, δεν θα έκανε δηλαδή αυτοδύναμη κυβέρνηση, το ΚΚΕ θα συγκέντρωνε 8,2% και 22 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3% και 23 έδρες και ο ΛΑΟΣ 4,6 και 13 έδρες.
Η προοπτική απώλειας πενήντα μέχρι εξήντα εδρών από τη Νέα Δημοκρατία, περισσότερο δηλαδή από ένα τρίτο της σημερινής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκθέτει πολλούς βουλευτές στην ζώνη κινδύνου και δημιουργεί συνθήκες ανηλεούς ανταγωνισμού στην μάχη για την εκλογική επιβίωση.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, σημαντικές θα είναι οι ανακατατάξεις και στην Ήπειρο.
Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων, η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΚΕ χάνουν από μία έδρα. Ο σημερινός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης θα βρεθούν στην κόψη του ξυραφιού. Έδρα στο Νομό Ιωαννίνων θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Νομό της Πρέβεζας, οι δύο έδρες που μοιράζονται από μία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται ότι θα επηρεαστούν και κατά τις επόμενες εκλογές.
Στην Άρτα η Νέα Δημοκρατία χάνει την μία από τις δύο έδρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σημερινός υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου και ο βουλευτής Κώστας Παπασιώζος που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2007, θα δώσουν σκληρή μάχη για την επικράτηση.
Τέλος η μονοεδρική στο Νομό Θεσπρωτίας περνά από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας θα κινδυνεύσει να μην εκλεγεί.
Όλα αυτά αποτελούν τις εκτιμήσεις με βάση τα αποτελέσματα των σημερινών δημοσκοπήσεων. Επειδή όμως οι συζητήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχουν ανάψει για τα καλά, αποτελούν χρήσιμα στοιχεία για πολίτες και πολιτικούς.

source: EpirusPost.gr

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO