26 Φεβ 2009

Παρεμβάσεις στο Οδικό δίκτυο Ν.Πρέβεζης

Με δύο εργολαβίες της Δ/νσης Συντήρησης Οδικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρούνται παρεμβάσεις σε τμήματα και θέσεις των εθνικών οδών της περιοχής, που έχουν μειωμένη οδική ασφάλεια και επιδιώκεται μέσα απ’ αυτές η άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών. Ήδη οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες.

Η μια εργολαβία αφορά εργασίες στον παραλιακό άξονα, Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και σε ότι αφορά ειδικότερα το Νομό Πρέβεζας προβλέπονται βελτιώσεις στους κόμβους Καστροσυκιάς και Τσουκνίδας.
Πιο συγκεκριμένα στους δύο αυτούς κόμβους στις Χ.Θ. 23+800 και 42+120 πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες: Αποξήλωση υφιστάμενου οδοστρώματος της οδού.Κατασκευή νέου οδοστρώματος.Κατασκευή δύο κρασπεδωμένων νησίδων. Κατασκευή τοπικής διαπλάτυνσης επί της εθνικής οδού. Δημιουργία δύο διαγραμμισμένων νησίδων. Κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης.Αποξήλωση υφιστάμενου μεταλλικού στηθαίου και αντικατάσταση του. Αποξήλωση υφιστάμενων πινακίδων σήμανσης.Θα γίνει επαναδιαγράμμιση της οδού.Εγκατάσταση οδοφωτισμού.

Στην δεύτερη εργολαβία που αφορά παρεμβάσεις στον άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα γίνουν εργασίες στους κόμβους Αγ. Γεωργίου (Χ.Θ. 52+000) και στον οικισμό Κερασώνα (Χ.Θ. 46+000).
Συγκεκριμένα στον ισόπεδο κόμβο προς Αγ. Γεώργιο, προβλέπονται εργασίες σήμανσης – ασφάλισης και οδοφωτισμού ώστε να βελτιωθεί κατά το δυνατό η ασφάλεια κατά τη λειτουργία του ισόπεδου κόμβου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό σημείο, οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι οριακές.
Στον οικισμό Κερασώνα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: Τοπική αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου. Τοπική αναδιαμόρφωση των παράπλευρων οδών στη θέση συμβολής του ισόπεδου κόμβου, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της τοπικής κυκλοφορίας. Διαμόρφωση πεζοδιάβασης και κατασκευή πεζοδρομίων. Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης στο τμήμα της Ε.Ο. και στις παράπλευρες οδούς που αναδιαμορφώνονται. Εργασίες σήμανσης.
Τοποθέτηση νέου οδοφωτισμού.Διαμόρφωση χώρων στάσεως λεωφορείου με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων διαπλατύνσεων.

Σχετικά με τις παραπάνω εργολαβίες ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου δήλωσε τα παρακάτω:
«Πρόκειται για δύο εργολαβίες σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού, όπου συμβαίνουν πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι παρά τις συγκεκριμένες εργασίες και βελτιώσεις το πρόβλημα της επικινδυνότητας του οδικού μας δικτύου παραμένει, γι αυτό και στόχος μας είναι να προγραμματιστούν νέες εργολαβίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα στον παραλιακό άξονα θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις μεγαλύτερης έκτασης και ιδιαίτερα στους κόμβους από την υποθαλάσσια ζεύξη μέχρι και το Μονολίθι (Υδατόπυργος, ΒΙ.ΠΕ, Μύτικας, Μονολίθι κλπ). Είναι γνωστό ότι για την βελτίωση αυτών των κόμβων εκπονείται εδώ και τρία χρόνια ειδική μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ και πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί.
Όπως επίσης θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στους κόμβους της Λυγιάς και της Λούτσας. Ειδικά για τον κόμβο της Λούτσας έχουμε προ πολλού καταθέσει μελέτη στην Περιφέρεια Ηπείρου και απορούμε γιατί ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί και δεν έχει ξεκινήσει η βελτίωση του.
Στους άξονες Πρέβεζας – Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις σε συγκεκριμένους κόμβους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη πολλά επικίνδυνα σημεία.

Έχουμε ήδη προτείνει στην Περιφέρεια συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και έχουμε καταθέσει προς τούτο και ώριμες μελέτες. Αναφέρω ενδεικτικά τον ηλεκτροφωτισμό στα Ηλιοβούνια και την Πέτρα, τον κόμβο στην Παντάνασσα προς Ζηρό, τον κόμβο Παναγιάς κλπ.Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθησία μας σε θέματα οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούμαστε και προς την Περιφέρεια και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εμείς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την πολιτεία να εκτελεί έργα που θα βελτιώνουν το οδικό δίκτυο».

πηγη Ηχώ της Άρτας

25 Φεβ 2009

Πρόγραμμα Νέοι και Επιχειρηματικότητα

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι «Λήγει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέοι και Επιχειρηματικότητα - Β' Κύκλος, για την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου».

«Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Νοέμβριο του 2008 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Γιώργου Βερναδάκη», τονίζεται στην ανακοίνωση που αναφέρει: «Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Στο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν νέοι ηλικίας από 22 μέχρι 32 ετών οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 18.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις - Προγράμματα», Πρόγραμμα 3.000 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηλικίας 22 - 32 ετών «Νέοι & Επιχειρηματικότητα»-Β' Κύκλος».


πηγή Ηχώ της Άρτας

22 Φεβ 2009

Πρώτα σε χρήση Η/Υ τα Ηπειρωτόπουλα μεταξύ 12-15

Πρωταθλητές στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι τα Ηπειρωτόπουλα, από 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, στις ηλικίες αυτές, η Ήπειρος συγκαταλέγεται στη πρώτη θέση των περιοχών της χώρας με ποσοστό 98 τοις εκατό! Μαζί με την περιοχή μας, στην ίδια κατηγορία είναι και τα Ιόνια Νησιά, η υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, όπως και κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Όσον αφορά τη χρήση Διαδικτύου, η Ήπειρος είναι στην τρίτη θέση όπως και στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, πάντα με κοινό παρονομαστή τις ηλικίες 12- 15 ετών!
Τα αποτελέσματα της έρευνας, αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2008 και είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μιας και δείχνουν το βαθμό εξοικείωσης των παιδιών και εφήβων με τη τεχνολογία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους το ποσοστό των παιδιών που έκανε τακτική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή (δηλαδή κάθε μέρα ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) ανέρχεται στο 88, 2 τοις εκατό και εκείνο που χρησιμοποίησε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το Ίντερνετ στο 71, 1 τοις εκατό.

πηγή Πρωινός Λόγος

16 Φεβ 2009

Πρόγραμμα εορτασμού των Μπιζανομάχων

Ανακοινώθηκε από το Δήμο μας το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου των Μπιζανομάχων –που τιμάται την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου- ως εξής:

19 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Πέμπτη

Από το πρωί θα γίνει σημαιοστολισμός στα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα και στα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. καθώς και σε όλες τις οικίες τις πόλης που θα λήξει το βράδυ της 21 -2-2009. Φωταγώγηση όλων των παραπάνω καταστημάτων κατά τις ίδιες ημέρες.

20 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Παρασκευή

Μετάβαση στο Ηρώο Μπιζανομάχων των Πολιτικών, Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της πόλης, Αντιπροσώπων των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, Θυμάτων πολέμου, των νομίμως αναγνωρισμένων Σωματείων και Συλλόγων, των κατοίκων της πόλης και των παρεπιδημουντών ξένων κατά την οικεία αυτών σειρά και τάξη, όπου την 12η μεσημβρινή θα ψαλθεί επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους κ. κ. Δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση, Δ/τη 18 Μ.Ε., Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας, Β' Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, Β' Λύκειο Φιλιππιάδας, Τ.Ε.Ε. Φιλιππιάδας, Β' Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, Δήμαρχο για την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση. Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των Ενδόξων νεκρών και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιππιάδας.

-Στην είσοδο του Ηρώου των Μπιζανομάχων με μέριμνα του Διοικητή της 18 Μ.Ε. θα τοποθετηθεί Διμοιρία Στρατού για απόδοση τιμών.

πηγή Ηχώ της Άρτας

12 Φεβ 2009

Η κατάσταση στη Λίμνη Ζηρού. Τι έχουν να πουν επιτέλους η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Νομαρχής για το θέμα;

Η εικόνα μιας κατακόκκινης λίμνης, που πρόβαλε ένα σούρουπο, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει το έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι επιστήμονες έχουν επισκεφθεί το ίδιο οικοσύστημα πολλές φορές και τέτοιο φαινόμενο δεν έχουν αντικρίσει.
Προ ημερών, η δημοσίευση της μελέτης και οι δηλώσεις που έκανε ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας Γιάννης Σαίνης για την κατάσταση στην λίμνη Ζηρού, προκάλεσαν. Και προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Γιάννης Σαίνης, με λόγο απλό και κατανοητό, καταθέτει τις απόψεις του μέσα από ένα άρθρο για το Epiruspost.gr και υπογραμμίζει ότι η λίμνη του Ζηρού, δεν είναι τόσο υγιής όσο θα θέλαμε. Εμείς από την πλευρά μας θα σημειώσουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας για προβλήματα σε ένα οικοσύστημα, προκαλεί αντιδράσεις. Η αντίδραση και η αμφισβήτηση είναι η εύκολη λύση. Αυτό όμως που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εμβάθυνση της έρευνας και η λήψη μέτρων, ώστε τα προβλήματα να μην διαιωνίζονται και να μην διογκώνονται. Αυτή είναι η υποχρέωση και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολουθεί το άρθρο του κ. Γιάννη Σαίνη:
Δύο από τις εγκυρότερες και με μεγάλη αναγνωσιμότητα κυριακάτικες εφημερίδες, η Καθημερινή και το Βήμα, αφιερώνουν ένα σημαντικό κομμάτι της ύλης τους στο να εκλαϊκεύσουν θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος. Το γεγονός αυτό δείχνει την απαίτηση του κοινού για ενημέρωση σε ζητήματα «περιβάλλοντος και υγείας» που είναι τα συνήθη υποκείμενα προς παρουσίαση. Δύο είναι τα προβλήματα στην εκλαΐκευση επιστημονικών άρθρων. Το πρώτο είναι το πως θα γίνει εύληπτο από τους μη ειδικούς ένα απόλυτα εξειδικευμένο θέμα, και το δεύτερο το πως θα αποφευχθεί η υπερβολή.
Θαύμα ή καταστροφή είναι συνήθως οι λέξεις που συνοδεύουν αναλύσεις επιστημονικών θεμάτων, κυρίως στην ηλεκτρονική ενημέρωση. Το θαύμα είναι συνήθως ιατρικό και η καταστροφή περιβαλλοντική. Η υπερβολή είναι σημείο των καιρών. Σημείο των καιρών είναι επίσης η υπερβολική αποτίμηση των δυνατοτήτων της επιστήμης, που εν πολλοίς σήμερα έχει αντικαταστήσει το ρόλο της θρησκείας. Η επιστήμη έχει αναγορευτεί στον «από μηχανής θεό» που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, θεώρηση που δεν ευσταθεί κατά τη γνώμη μου αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Φυσικά όλα αυτά είναι δεκτά μόνο εάν τα επιστημονικά δεδομένα μας βολεύουν, αλλιώς για τους επιστήμονες και τα αποτελέσματά τους υπάρχει και ο «καιάδας».
Κλείνοντας την μακριά εισαγωγή θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω την κ. Γιάνναρου για την νηφάλια και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δουλειάς μας. Απέφυγε την υπερβολή και πράγματι εκλαΐκευσε σωστά το άρθρο. «Η λίμνη του Ζηρού βάφτηκε κόκκινη» έγραψε η κ. Γιάνναρου περιγράφοντας ακριβώς το φαινόμενο, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες μας. Όταν είδαμε την λίμνη ήταν σούρουπο και η εικόνα της πραγματικά μας σόκαρε. Παρόλο που κάναμε δειγματοληψίες στη λίμνη τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό δεν ταίριαζε με την περιοδικότητα των βιολογικών φαινομένων που γενικά χαρακτηρίζει τα οικοσυστήματα. Στο μικροσκόπιο η εικόνα μας προσανατόλισε σαφώς. Το νερό φαινόταν να έχει γεμίσει με εκατομμύρια βακτήρια του είδους Planktothrix rubescens. Το συγκεκριμένο είδος δεν χαρακτηρίζει τα μεσογειακά οικοσυστήματα, αλλά βορειοευρωπαϊκές συνήθως λίμνες. Το φαινόμενο του κόκκινου αίματος της Βουργουνδίας «Burgundy-blood phenomenon» όπως ονομάστηκε από ερευνητές που το ανέλυσαν στη λίμνη της Ζυρίχης, δεν ταίριαζε στη λίμνη του Ζηρού. Μήπως λοιπόν κάναμε λάθος; Επρεπε να αποδείξουμε ότι πράγματι υπήρχε το συγκεκριμένο είδος πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο μάλλον όταν αυτό ενοχοποιείται (σε μεγάλο αριθμό μελετών ξένων επιστημονικών ομάδων) για μεγάλη παραγωγή της βιοτοξίνης, μικροκυστίνη.
Πως όμως ταυτοποιείς το είδος; Όπως μαθαίνουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Βιολογίας, δύο άτομα ανήκουν στο ίδιο είδος όταν μπορούν να αναπαραχθούν μεταξύ τους και να δώσουν γόνιμους απογόνους. Αυτό γενικά ισχύει αλλά δεν μας λύνει πάντα τα χέρια, ιδίως στην περίπτωση των βακτηρίων (Αυτή είναι και η περίπτωση της λίμνης του Ζηρού). Το ‘'πρόβλημα'' με τα βακτήρια είναι ότι δεν αναπαράγονται φυλετικά, δηλ. δεν κάνουν sex, αλλά αναπαράγονται με μια «απλή» διαίρεση, και επιπλέον αν τα ευνοεί το περιβάλλον αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί μέσα σε 20 λεπτά από 1 βακτήριο να έχουμε 2, από 2 βακτήρια 4 κο.κ, ενώ εμείς χρειαζόμαστε 9 μήνες για να μας προκύψει από 2 άτομα 1 μωρό, που επιπλέον χρειάζεται τουλάχιστον 15 χρόνια για να μπορέσει να φτάσει σε ηλικία αναπαραγωγής το ίδιο.
Τόσος χρόνος για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους φαίνεται τελικά πως δεν είναι σπατάλη. Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος στον πλανήτη με αυτοσυνείδηση και το μόνο είδος που ανέπτυξε τεχνολογία στοχεύοντας πρωταρχικά στην βελτίωση των δικών του συνθηκών επιβίωσης. Για το λόγο αυτό οι βιο-ιατρικές εφαρμογές εξελίσσονται ραγδαία, αποσπούν την μερίδα του λέοντος των ερευνητικών χρηματοδοτήσεων χαράσσοντας καινοτόμους δρόμους, τους οποίους στη συνέχεια ακολουθούν οι υπόλοιποι τομείς της βιολογίας. Από την δεκαετία του 50 όταν ταυτοποιήθηκε το DNA σαν μόριο της βιολογικής πληροφορίας πολλά άλλαξαν στην επιστήμη αυτή και κυρίως στις εφαρμογές της. Η μοναδικότητα του κάθε είδους και επιπλέον η μοναδικότητα του κάθε ατόμου είναι γνωστό σήμερα ότι καθορίζεται από το γενετικό του αποτύπωμα. Η δυνατότητα ανάλυσης του γενετικού υλικού, η μοριακή διάγνωση χρησιμοποιείται ευρέως. Στα τεστ πατρότητας, στην ταυτοποίηση ενόχων από μια τρίχα μαλλιών στον τόπο του εγκλήματος, στο μοριακό έλεγχο για την ταυτοποίηση του ιού ΗΙV που ευθύνεται για το AIDS κ.α.
Επιλέξαμε λοιπόν στην λίμνη του Ζηρού, να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιο είναι αυτό το βακτήριο που έβαψε την λίμνη κόκκινη, με μοριακό έλεγχο. H απάντηση πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι πράγματι ήταν το Planktothrix rubescens. Με μοριακό έλεγχο ταυτοποιήσαμε επίσης ότι το Planktothrix rubescens ήταν εκεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε απειροελάχιστες ποσότητες. Όμως ποιοι λόγοι ώθησαν το συγκεκριμένο είδος σε αυτόν τον υπέρμετρο κυτταρικό πολλαπλασιασμό; Μετρήσαμε 300 εκατομμύρια κύτταρα σε ένα λίτρο νερού, ένα υπερβολικό αριθμό. Κυριαρχία ενός είδους σε ένα οικοσύστημα, όποιο και εάν είναι αυτό, υποδηλώνει διαταραχή του οικοσυστήματος. Ποια η φύση της διαταραχής; Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί μετά βεβαιότητας αυτή τη στιγμή. Μπορεί να απαντηθεί σε 1 μήνα, μπορεί και σε 10 χρόνια. Το θέμα είναι ότι η λίμνη του Ζηρού δεν είναι τόσο υγιής όσο θα θέλαμε.
source: epiruspost.gr

Y.Γ. Ευχαριστούμε τον κ.Παπαβασιλείου Α. για την προώθηση της είδησης

10 Φεβ 2009

Δημοσκόπηση στην Ήπειρο για τις εκλογές

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας, με βάση τα αποτελέσματα των γνωστών μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων παρουσιάζει ο «Επενδυτής» του Σαββάτου. Με σαφές το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αλλάζουν χρώμα και μεγάλες είναι οι ανακατατάξεις που σημειώνονται και στην κατανομή των εδρών.
Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές θα συγκέντρωνε το 35,3% και θα καταλάμβανε μόλις 97 έδρες στη νέα βουλή.
Το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 38,4 και 145 έδρες, δεν θα έκανε δηλαδή αυτοδύναμη κυβέρνηση, το ΚΚΕ θα συγκέντρωνε 8,2% και 22 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3% και 23 έδρες και ο ΛΑΟΣ 4,6 και 13 έδρες.
Η προοπτική απώλειας πενήντα μέχρι εξήντα εδρών από τη Νέα Δημοκρατία, περισσότερο δηλαδή από ένα τρίτο της σημερινής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκθέτει πολλούς βουλευτές στην ζώνη κινδύνου και δημιουργεί συνθήκες ανηλεούς ανταγωνισμού στην μάχη για την εκλογική επιβίωση.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, σημαντικές θα είναι οι ανακατατάξεις και στην Ήπειρο.
Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων, η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΚΕ χάνουν από μία έδρα. Ο σημερινός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης θα βρεθούν στην κόψη του ξυραφιού. Έδρα στο Νομό Ιωαννίνων θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Νομό της Πρέβεζας, οι δύο έδρες που μοιράζονται από μία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται ότι θα επηρεαστούν και κατά τις επόμενες εκλογές.
Στην Άρτα η Νέα Δημοκρατία χάνει την μία από τις δύο έδρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σημερινός υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου και ο βουλευτής Κώστας Παπασιώζος που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2007, θα δώσουν σκληρή μάχη για την επικράτηση.
Τέλος η μονοεδρική στο Νομό Θεσπρωτίας περνά από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας θα κινδυνεύσει να μην εκλεγεί.
Όλα αυτά αποτελούν τις εκτιμήσεις με βάση τα αποτελέσματα των σημερινών δημοσκοπήσεων. Επειδή όμως οι συζητήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχουν ανάψει για τα καλά, αποτελούν χρήσιμα στοιχεία για πολίτες και πολιτικούς.

source: EpirusPost.gr

6 Φεβ 2009

Ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας μιλά για το γηπεδικό

Ο δήμαρχος Φιλιππιάδας Γιολδάσης Δημήτριος μίλησε στο Prevezasports για το γηπεδικό πρόβλημα που “ξενιτεύει” τον Εθνικό. Ο αγωνιστικός χώρος στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης έχει καταστεί ακατάλληλος για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Κάτι που όπως είναι λογικό οδηγεί την ομάδα στην Άρτα όπου και θα δώσει τους επόμενους αγώνες της.

κ.Γιολδάσης: «Εμείς ως Δημοτική αρχή παρείχαμε στην ομάδα ότι μας ζητήθηκε» ξεκαθάρισε αρχικά ο κ Γιολδάσης και συνέχισε «Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να ψάξουμε ποιος και τι φταίει αλλά να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση άμεσα. Το καλοκαίρι είχαμε προτείνει στους ανθρώπους του Εθνικού να δώσουν τα πρώτα παιχνίδια έξω από την Φιλιππιάδα για να αντικαταστήσουμε τον χλοοτάπητα. Αυτοί δεν μας άκουσαν και προτίμησαν να φέρουν δικό τους γεωπόνο. Όργωσαν το γήπεδο και το καταστρέψανε. Δεν τους φταίει κανένας» τόνισε χαρακτηριστικά.

- Κύριε δήμαρχε από την στιγμή που το «κακό» πλέον έγινε. Πως υπολογίζεται να κινηθείτε σαν δημοτική αρχή για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος;

«Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας και έχουμε έρθει σε συμφωνία για κάποια πράγματα. Πολλά εξ αυτών ωστόσο δεν είναι υλοποιήσιμα την δεδομένη χρονική στιγμή αφού δεν μας το επιτρέπει και ο καιρός. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την ομάδα και πάλι στην πόλη στην πόλη μας».

Γιώργος Γερασίμου

Αποκλειστικά στο Prevezasports.gr

2 Φεβ 2009

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτεινής Παπαχατζή

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Δωδώνης 47, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 08.30 -11.30. Η φωτογράφος Φωτεινή Παπαχατζή έχει σπουδάσει και έχει εργαστεί ως computer graphic designer, φωτογράφος, σχεδιάστρια ρούχων, και ως Press & Marketing για την εταιρεία kinetika όπου και έκανε τα πρώτα της video μετά από ένα σεμινάριο στο Digital Video Editing. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Πολιτιστική Διαχείριση από το City University του Λονδίνου και είναι ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας του Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών Παρ.Αδριατικής και Ιονίου (της οφείλουμε δηλαδή πολλές και καλές εκδηλώσεις στη γειτονική πόλη). Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στην Αθήνα και το Λονδίνο και σήμερα ζει στη Καστροσυκιά Πρέβεζας

Περισσότερες πληροφορίες στο

2682054445
lua2005@otenet.gr

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO