9 Δεκ 2008

Μπάμιες γι' αχνί και μαρτίνι...

Στην εφημερίδα που έπεσε στα χέρια μου χτες στο μετρό του Λονδίνου ΔΕΝ ήθελα να δω πρωτοσέλιδο αυτό

ούτε και αυτό


Ήθελα να δω αυτό...


Μιας και μόνο έτσι μπορείς να δείξεις ό,τι πραγματικά δίνεις βάση στον άδικο θάνατο ενός παιδιού...

και όχι πως ψαχνεις αφορμή να κάψεις την Ελλάδα....

Το τραγούδακι αφιερωμένο στα εξοργισμένους συμπολίτες μας που ενημερωτικά τους λέω πως για το συμβάν δε φταίει ο μπακάλης της γειτονιάς μας ούτε ο νέος που έχει βάλει 300 δάνεια να πάρει το πρώτο του αμάξι...

Χάσαμε το νόημα με τα αίσχη....Υποβαθμίζουμε το γεγονός με τέτοιες αντιδράσεις...



5 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα χθεσινά, και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει ότι όλες αυτές οι καταστροφές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα ήταν ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ, και δεν έγιναν όλες από τους γνωστούς 100-200 αναρχικούς που υπάρχουν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Έγιναν από νέα παιδιά που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ επέλεξαν αυτόν τον τρόπο αντίδρασης.
Και μην μου πείτε ότι υπάρχει σοβαρός αναρχικός πυρήνας σε Λάρισα, Κοζάνη, Βέροια, Χανιά, ή Γιάννενα.Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών, των οποίων οι γονείς έχασαν την δουλειά τους, και μετά η τράπεζα τους πήρε το σπίτι.
Πολλά από αυτά τα παιδιά, που ανήκουν στο αποκλεισμένο κομμάτι της κοινωνίας μας (υπολογίζεται στο 22%) κατέβηκαν χθες σε πολλές πόλεις με έναν σκοπό: να σπάσουν την τράπεζα που τους πήρε το σπίτι.
Υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην χώρα μας και το οποίο θα μεγαλώσει σύντομα.
Ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας οδηγείται στον εξτρεμισμό διότι την ώρα που ζει στην φτώχεια και την ανέχεια, βλέπει λαμόγια γιατρούς, δικηγόρους, εφοριακούς, τελωνειακούς, εργαζόμενους σε πολεοδομίες, συμβολαιογράφους και τόσους άλλους να κάνουν μεγάλες περιουσίες με τα φακελάκια, με τα γρηγορόσημα, με τα λαδώματα.Βλέπει καλογέρους και μητροπολίτες να ζούνε μέσα στην χλιδή, με καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Βλέπει την πολιτική εξουσία βουτηγμένη στην διαφθορά και στα σκάνδαλα.
Μην ζητάτε λοιπόν από αυτό το καζάνι που βράζει να σεβαστεί την τράπεζα του Λάτση ή του Βγενόπουλου. Αυτό το καζάνι επίσης δεν έχει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα ώστε να διαχωρίσει τον Λάτση από το περίπτερο της κυρα Μαρίας.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό το καζάνι επίσης δεν έχει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα ώστε να διαχωρίσει τον Λάτση από το περίπτερο της κυρα Μαρίας"
Ενώ συμφωνώ με πολλά από τα λεγομενά σου διαφωνώ στο ότι στο τέλος δεν καταδικάζεις τα γεγονότα αλλά δίνεις άλλοθι. Διότι αν η κυρά Μαρία παέι να κάψει το σπίτι του γείτονα (που ήταν το παιδί του στα επεισόδια) νομίζεις θα έχει νηφαλιότητα?
Επίσης στο ότι έχει πάρει ο καθένας δάνεια και δεν μπορεί μετά να τα αποπληρώσει δεν φταίει η τράπεζα αλλά η προσωπική υπερεκτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων.
Γι' αυτό ας κάνουμε ο καθένας την αυτοκριτική μας που συντηρούμε το σύστημα (φακελάκια, λαδώματα, βίσματα κλπ), και μετά το ξανασυζητάμε...ώστε να αποδώσουμε ευθύνες

stef είπε...

"Αυτό το καζάνι επίσης δεν έχει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα ώστε να διαχωρίσει τον Λάτση από το περίπτερο της κυρα Μαρίας"

Σ'αυτο το σημείο θα με βρείτε και μενα αντίθετο...!! Δε συμφωνώ με την λογική πως θα κατέβω να σπάσω την τράπεζα και όποιον πάρει ο χάρος...!!

Ανώνυμος είπε...

"Xαμογελάμε κατά μέσα. Αυτό το χαμόγελο, το κρύβουμε τώρα.
Παράνομο χαμόγελο, όπως παράνομος έγινε κι ο ήλιος,
παράνομη και η αλήθεια. Κρύβουμε το χαμόγελο,
όπως κρύβουμε στην τσέπη μας, τη φωτογραφία της αγαπημένης μας,
όπως κρύβουμε την ιδέα της λευτεριάς, ανάμεσα στα δυο φύλλα της καρδιάς μας.
Όλοι εδώ πέρα έχουμε έναν ουρανό και το ίδιο χαμόγελο.

Αύριο μπορεί να μας σκοτώσουν. Αυτό το χαμόγελο,
κι αυτόν τον ουρανό, δεν μπορούν να μας τα πάρουν."

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"δεν φταίει η τράπεζα αλλά η προσωπική υπερεκτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων"
Πολύ καλή η δήλωσή σου φίλε μου. Μπράβο. Να σε χαιρόμαστε. Τέτοιο κοφτερό και βαθειά αναλυτικό μυαλό χρόνια είχε να εμφανιστεί.....
....(Είπα να σε αρχίσω στο δούλεμα μπας και ξυπνήσεις)

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO