22 Ιαν 2009

Στη Φιλιππιάδα ο Νομάρχης Πρέβεζας για τον Ζηρό...

Συνάντηση με το Δήμαρχο Φιλιππιάδας κ. Γιολδάση, είχε ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου. Παρόντες ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Αναγνώστου, ο Αντιδήμαρχος Φιλιππιάδας, κ. Ευαγγέλου καθώς και μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πρέβεζας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της λίμνης Ζηρού για την βέλτιστη αξιοποίησή τους. Κύριος στόχος η ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για τη δημοπράτηση του έργου και έγινε αναφορά στο ποσό που θα διατεθεί. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να γίνει εκκαθάριση από τα μηχανήματα της Νομαρχίας και του Δήμου, του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος πρόκειται να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό κήπο και υπαίθριο χώρο εργασίας ομάδων.
Ο Νομάρχης τόνισε την σπουδαιότητα ίδρυσης Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ζηρό, το οποίο θα αναδείξει και θα προβάλλει την περιοχή και θα τονώσει την οικονομία της. Μέσα από τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ιωάννου, ευαισθητοποιούνται και ενεργοποιούνται οι πολίτες για θέματα περιβάλλοντος, δημιουργείται κλίμα συνεργασίας και αναζητούνται λύσεις προς την κατεύθυνση της αειφορικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην περιοχή.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Νομάρχης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες συνεργασίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα σχετικά με τη λίμνη Ζηρού και με το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ερευνητικής ομάδας.

πηγή EpirusPost.gr

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO