9 Ιουλ 2008

Αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ με φόντο το Κέντρο Υγείας...

Στην επιφάνεια και με τον πλέον φανερό τρόπο βγήκε η έντονη αντιπαράθεση, που υπάρχει στο εσωτερικό της Ν.Δ. στο νομό Πρέβεζας. Με φόντο το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας γίνεται σε όλους φανερό, ότι ο κορμός των δυνάμεων της Ν.Δ. στο νομό Πρέβεζας βγαίνει από τα χαρακώματα και οι «μάχες» δίνονται σώμα με σώμα.

Το βουλευτή Πρέβεζας Γιώργο Τρυφωνίδη κατήγγειλε ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το «μπλοκάρισμα» δημοσίευσης σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει τη διοικητική υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας. Στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας που πραγματοποιήθηκε μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν η ένταση και η μη διάθεση συνεννόησης.

Στη συνεδρίαση μετείχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Τρυφωνίδης, όπου δήλωσε: «Δεν διαφωνώ να πάει το Κ.Υ. στην Άρτα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγγυήσεις. Δεν θέλω να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν γίνεται να πάμε ως επαίτες. Δεν γίνεται να πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση και την παράταξή του είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και όλα τα άλλα έπονται, αφού έχουν λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Παπαγεωργίου. Ευτυχή συγκυρία για τη Φιλιππιάδα χαρακτήρισε το γεγονός, ότι ο κ. Παπαγεωργίου είναι υφυπουργός Υγείας και έτσι υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Φιλιππιάδας. Ο κ. Γιολδάσης απευθυνόμενος στον κ. Τρυφωνίδη, είπε, μεταξύ άλλων: «Αν κύριε Τρυφωνίδη δεν άρετε την παρέμβασή σας που μπλόκαρε την έκδοση του ΦΕΚ τότε αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Εκφράσατε τις ενστάσεις σας επιτρέψτε σε εμάς την άποψη και την ευθύνη των αποφάσεών μας».

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι επικεφαλής Βησσαρίων Χήτας και Γιώργος Ζάψας κατέθεσαν σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο ζητούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διοικητικής υπαγωγής, αλλά ταυτόχρονα να εντάσσονται στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας όλα τα αγροτικά ιατρεία δυτικά του Αράχθου ως πρώτο δείγμα εγγυήσεων για την αναβάθμισή του, αλλά και όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.Κατηγορήθηκαν από το Δήμαρχο, πως έτσι γίνονται σύμμαχοι των θέσεων Τρυφωνίδη για να δώσουν την απάντηση, ότι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους οι παράγοντες της Ν.Δ.

Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρέβεζας Χρ. Αναγνώστου ως εκπρόσωπος του νομάρχη, όπου εκτός της γενικής συμφωνίας εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο αναβάθμισης.Επίσης σθεναρά υπερασπίστηκαν το αίτημα για υπαγωγή στο Νοσοκομείο Άρτας οι εργαζόμενες, οι οποίες μάλιστα προς τη λήξη της συνεδρίασης αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Εκεί και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηροβουνίου Ηλίας Κοσμάς, που μετέφερε την απόφαση στήριξης του αιτήματος της Φιλιππιάδας.Πολλές οι τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών σε μία διαδικασία ιδιαίτερα συνηθισμένη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας, που προλαμβάνει χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης με εντάσεις.

Πάντως ο κ. Τρυφωνίδης κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης δήλωσε, πως ο ίδιος είναι σε θέση να πιέσει, ώστε όλα όσα είπε να συμπεριλαμβάνονται στην ίδια υπουργική απόφαση.

πηγή: Ηχώ της 'Αρτας

1 Comentário:

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχότατο το ρεπορτάζ της ηχούς. Έτσι έγιναν τα πράγματα. Τελικά ανακαλύφθηκε οτι και η Φιλιππιάδα ανήκει στο νομό πρεβέζης, γιατί τόσα χρόνια ήταν ξεχασμένη από τους συννομήτες μας. Τόοοσα χρόνια ξεχασμένη θυμήθηκαν οτι ανήκει στο νομό πρέβεζας. δυστυχώς κύριοι βλέπετε οτι δεν μασάμε χόρτο πλέον. χρειάζεται πολύ προσπάθεια πλέον για να αναστραφεί το κλίμα....

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO