2 Ιουλ 2008

Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στη Νομαρχία Πρέβεζας

Σημαντική ημερίδα με θέμα «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στη Νομαρχία Πρέβεζας», διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ/ΙΤΑΛΙΑ 2000-2006, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ν.Σ. Πρέβεζας.

«Σκοπός της ημερίδας ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα ευρυζωνικότητας καθώς και στην προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας, που για την ημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Τα οφέλη που παράγονται από την διείσδυση του μέσου είναι μεγάλα. Τα ευρυζωνικά δίκτυα υποστηρίζεται ότι «είναι τόσο σημαντικά για την εποχή μας όσο ήταν οι δρόμοι, τα κανάλια και ο σιδηρόδρομος τον δέκατο ένατο αιώνα και οι εθνικές οδοί και το τηλέφωνο στον εικοστό». Η αξία της ευρυζωνικότητας ουσιαστικοποιείται όταν οι πολίτες εκτιμήσουν και υιοθετήσουν το μέσο. Παρόλα αυτά η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα βρίσκεται γύρω στο 10% με πρωτοπόρους χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία, όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 30%.

O k.Ιωαννου δήλωσε : Κοινός στόχος όλων μας είναι το φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο, τώρα και για όλους. Σήμερα το γρήγορο internet και η ευρυζωνικότητα, πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν Δημόσιο αγαθό. Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα. Στόχος μας είναι ο νομός Πρέβεζας να γίνει ψηφιακός νομός και προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργούμε

πηγή: Ηχώ της Άρτας

2 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

i ebrizonikotita tous marane!!!!edw exoume tis treles taxitites twn 1 kai 2 mbit kai autoi lene gia eurizwnikotita!!!plaka mas kanoun??

Ανώνυμος είπε...

e adiko den exeis....!!!

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO