25 Ιουλ 2008

1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών εξωτερικού

Η Ήπειρος υποδέχεται στα Γιάννενα το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών εξωτερικού από τις 25 έως και τις 27 Ιουλίου 2008. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai – Xenia, θα αρχίσουν την Παρασκευή 25.07 το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή 27.07 με την ορκωμοσία του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συνέδριο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Μια δυναμική πορεία με πολλές προκλήσεις ανοίγεται για τους Ηπειρώτες Απόδημους καθώς μ’ αυτό το συνέδριο κλείνει με επιτυχία το πρώτο μέρος της οργανωτικής δομής των ηπειρωτικών οργανώσεων του εξωτερικού και ξεκινάει ένας νέος κύκλος προγραμματισμού και δράσεων με κοινό στόχο και όραμα τη συνένωση των δυνάμεων και προσπαθειών των Ηπειρωτών για την προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό.

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής του Πανηπειρωτισμού προϋποθέτει την ανάπτυξη και λειτουργία μιας αμφίδρομης σχέσης, τόσο ανάμεσα στην Ήπειρο και τη διασπορά της, όσο και προς την αντίστροφη κατεύθυνση της Αυτοοργανωμένης ομογένειας προς τον τόπο καταγωγής.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χρυσόστομος Δήμου Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Σκοπός αυτού του Συνεδρίου για τους απανταχού Ηπειρώτες είναι να σφυρηλατηθούν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί και να εξεταστούν καινούριοι τρόποι για να προωθηθεί η συνεχής εξέλιξη της Ηπείρου.Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρώην Πρωθυπουργός Ελλάδος και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Θεόδωρος Κασσίμης, Υφυπουργός εξωτερικών ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Γρηγόριος Νιώτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Στις εργασίες του Σαββάτου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν το Συνέδριο πολλοί τοπικοί άρχοντες της Ηπείρου.

source:Ηχώ της Άρτας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO