15 Σεπ 2008

CERN-ονται τα συστήματα ασφαλείας

Με μόνη πρόθεση να αναδείξουν την αδυναμία των υπευθύνων ασφαλείας του CERN οι χάκερ της Ελληνικής Ομάδας Ασφαλείας/Greek Security Team παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα του Πειράματος του Αιώνα.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Times και Daily Telegraph οι Έλληνες χάκερ άφησαν μηνύματα στον ιστότοπο του CERN με τα οποία ειρωνεύονταν το προσωπικό ασφαλείας με φράσεις όπως: "σας κατεβάζουμε τα παντελόνια γιατί δεν θέλουμε να τρέχετε γυμνοί όταν έρθει ο πραγματικός πανικός".

Ο James Gillis, εκπρόσωπος του ΕΟΠΕ(Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας/αυτό είναι το CERN) δήλωσε στους Times: "δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αλλά δεν βλέπουμε να έχει γίνει ζημιά, προφανώς πρόκειται για άτομα που ήθελαν να δείξουν πως το CERN μπορεί να παραβιαστεί".

Οι υπολογιστές που παραβιάστηκαν είναι συνδεδεμένοι στο CMS, έναν από τους τέσσερις ανιχνευτές του LHC. Το LHC είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως σύμπλεγμα επιταχυντών σωματιδίων, το οποίο αναγκάζει ακτίνες προτονίων σε αλληλοσυγκρούσεις, μέσω υψηλότατης κινητικής ενέργειας. Μέσω αυτού οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να "αγγίξουν" τα όρια του Standard Model, το υπάρχον θεωρητικό μοντέλο της φυσικής σωματιδίων. Θεωρητικά οι αλληλοσυγκρούσεις των προτονίων θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του Higgs boson(είδος σωματιδίου) με την παρακολούθηση του οποίου θα λυθούν τα άλυτα μέρη του Standard Model και ίσως εξηγηθεί πως διάφορα στοιχεία σωματιδίων αποκτούν χαρακτηριστικά όπως η μάζα

source: Ioannina24.gr
Γιώργος Κ. Παπαδόπουλος

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO