23 Δεκ 2006

ΖΗΡΟΣ..

...σήμερα είχα μία τυχαία συνάντηση με ένα περαστικό, ο οποιός με ρωτούσε λεπτομέρειες για πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος κάτι που με έκανε να αναρωτηθώ και να τον ρωτήσω αν ήταν παλιός κάτοικος της πόλης...μου απάντησε πως ήταν στο ορφανοτροφείο του ζήρου εκείνα τα χρόνια...με αφορμή αυτό πιάσαμε τη κουβέντα για το χιλιοειπωμένο θέμα του ζηρού...ε τι να απαντήσω σ'αυτόν τον άνθρωπο όταν στον τόπο που πέρασε τα πιο ευαίσθητα χρόνια της ζωής του όταν με ρώτησε γιατί τέτοια εγκατάλειψη και μάλιστα του έκαναν εντύπωση στις λεηλασίες που υπέστησαν κάποια από τα ανακαινισμένα κτίρια?Όσο και αν ήθελα να βρω δικαιολογίες στο τέλος έβγαλα το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δικαιολογία...δυστυχώς ...Ντράπηκα πραγματικά που δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε ένα μέρος στο οποίο μεγάλωσαν τόσα παιδιά....

5 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Πόσες αναμνήσεις....εκδρομές...κόσμος...παιδιά...αθλοπαιδίες...φωνές...γέλιο...αθώα φλερτ!!!
Συμμαθητές από την παιδόπολη...που μακάρι να μη το θυμόμουν...αλλά οι δασκάλοι δεν έδειχναν και τη πρέπουσα συμπεριφορά απέναντύ τους!!
Μου έρχονται στο νου σα παλιά ασπρόμαυρη ταινία, και ονόματα και φυσιογνωμίες!
Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής...αθώας που σε κάνει να σκέφτεσαι..."Σε τί κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας?"

kolovatsios είπε...

Ενδιαφέρον blog για την πόλη μας.Συνεχίστε παιδιά. Πάντως σε σχέση με την παιδόπολη αλλά και την Φιλιππιάδα μαζεύω αρχειακό υλικό. Υπάρχουν από τον ζηρό τρομερές φωτόγραφίες από τις δεκαετίες του 40 και του 50. Στο μέλλον θα τις δημοσιεύσω.

να ειστε καλά!

kolovatsios είπε...

Σας χαιρετώ!
Ενδιαφέρον blog για την πόλη μας. Μπράβο παιδιά. όσο για την παιδόπολη έχω βρεί παλιό υλικό και φωτογραφίες από τις δεκετίες του 40 και 50΄. Κάποια στιγμή θα δημοσιευτούν.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να γίνει οσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστό για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι η κατάσταση που έχει διαμορφώσει η καφετέρια που λειρουργεί στο ΖΗΡΟ.
Κατ αρχήν το όλο κτίσμα που όλο απλώνεται-θυμάστε πως ήταν στην αρχή- είναι μια παράγκα οπτικά.Παρατηρείστε πριν ανέβείτε στο παρκιγκ τα λύματα που σκάνε απο το τσιμέντο- μάλλον απο κάτω είναι ο βοθρος και προφανώς εχει κόστος για να τον αδειάσουν.Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι η σιωπή και η ανοχή εχουν κάποια όρια.

Αλεξανδρος είπε...

Παρακαλω ζητω οποιαδηποτε πληροφορια για πληροφοριες σεχετικα με συμμαθητες απο την περιοδο 65 μεχρι 70 της παιδοπολης Ζηρος: Ονοματα φωτογραφιες βιντεο. Και τηλεφωνα για οργανωση του θεματος.

Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε βοηθεια.
Ενα βιντεο καταπληκτικο βρηκα εδω:

►►

EOA-HeNAA - Τεκμήριο D3256
mam.avarchive.gr17. Dez. 2009
Κωδικός Θέματος. T16557 [permalink] · Bookmark and Share. Τίτλος. Περιοδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας στην ...

Αλεξανδρος

το Email μου ειναι το: aggr2000yahoo.de

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO