19 Δεκ 2006

Ιόνια οδός

Την υπογραφή της σύμβασης για την Ιόνια Οδό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Όπως είπε ο υπουργός, εντός του Ιανουαρίου θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή και εντός του Μαΐου θα αρχίσει η κατασκευή του έργου.
Ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε ότι σήμερα υπογράφηκαν μεταξύ του παραχωρησιούχου και τραπεζών 40 δανειακές συμβάσεις, το οποίο σημαίνει ότι είναι εξασφαλισμένη από σήμερα η χρηματοδότηση του έργου, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα υπάρχει εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα έργα που κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα με συμβάσεις παραχώρησης.
Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 χρόνια και η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι 72 μήνες.

1 Comentário:

Vangelis είπε...

Βεβαια υπαρχει και το "παραδοξο" της υποθεσης το οποιο προτιμησα να το σχολιασω παρα να το αναφερω ως πληροφορια. Αναφερεται χαρακτηριστικα

Η Ιόνια Οδός θα είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών μήκους 382 χλμ, με 42 ανισόπεδους κόμβους και περιλαμβάνει:

1)) Τον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους περίπου 196 χλμ από Αντίρριο έως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό).

2) Τμήμα του αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ μήκους περίπου 175 χλμ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη Σκάρφεια, μετά τα Καμένα Βούρλα.

3) Τον συνδετήριο κλάδο του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα μήκους 11 χλμ.


Τωρα πως γινεται η Ιονια οδος να να αναφερεται και στην ανατολικη πλευρα της Ελλαδας ενας θεος ξερει. Επισης εαν τελειωσουν πρωτα εκει τα εργα δεν θα μου φανει καθολου περιεργο...αλλαωστε εδω κλασσικα, δυσπροσιτη περιοχη, τεχνικες δυσκολιες κτλ κτλ.

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO