19 Δεκ 2008

Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Καρυωτάκη

Μια πολύ σημαντική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον ποιητή που έχει συνδεθεί αμετάκλητα με την πόλη της Πρέβεζας. Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Καρυωτάκη 80 χρόνια μετά το θάνατό του, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από ομιλίες από πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και απαγγελία ποιημάτων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα μιλήσουν οι καθηγητές κοι Ε. Καψωμένος, Αντ. Βουτσινά, Α. Μπενάτσης, Ιφ. Τριάντου, Ρ. Φράγκου Κικιλία, και Γ. Λαδογιάννη, η οποία θα συντονίσει και το επιστημονικό μέρος της ημερίδας. Πέραν των ομιλιών των καθηγητών θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων του μεγάλου ποιητή από τις Μαριάννα Πολίτη και Αθηνά Παππά.

Στην αρχή της ημερίδας θα γίνει προβολή αποσπασμάτων της εκπομπής του Φρέντυ Γερμανού «Πρώτη Σελίδα» η οποία ήταν αφιερωμένη στον Καρυωτάκη. Η εκπομπή είναι γυρισμένη στην Πρέβεζα το 1981 και μιλούν για τον Καρυωτάκη Πρεβεζάνοι, ανάμεσα στους οποίους εμφανίζεται ο Ταξιάρχης Νίτσας, ο άνθρωπος που περισυνέλεξε και έσωσε τον Καρυωτάκη μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας στην παραλία του Μύτικα.
Η ημερίδα αναμένεται να έχει υψηλή συμμετοχή γι’ αυτό συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση στην Θεοφάνειο αίθουσα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO