12 Δεκ 2008

Χριστουγεννιάτικη Αγορά...

Τι θα λέγατε αν κατα τη διάρκεια των αυτών των ημερών υπήρχε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στη πλατεία της πόλης μας. Κατάλληλα στολισμένα κιόσκια δίνοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, με τους ντόπιους επιχειρηματίες να πουλάνε προϊόντα όπως στολίδια έλατα αλλα και σοκολάτες και άλλα είδα γλυκών.


Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική και δείχνει πως και χωρίς παράγκες γίνεται δουλειά....

5 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα ρε φίλε Στέφανε αλλά sorry κιόλας, είσαι εκτός κλίματος.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Φιλιππιάδα θα φτιάχνει Χριστουγεννιάτικο κλίμα; Να έχουμε μια πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα; Γιατί, για να ξεχαστούμε από τη μιζέρια μας;
Θα μου πεις ωραία δεν είναι να υπάρχει ένα ωραίο-χαρμόσυνο-γιορτινό κλίμα στην πόλη μας; Ναι αλλά το θέμα είναι οτι δε ζούμε σε καλό κλίμα, δε ζούμε ευτυχισμένοι, δε ζούμε χαρούμενοι (οι πιο πολλοί, κάποιοι, λίγοι, μια χαρά περνάνε..). Ας σταματήσουμε λοιπόν να παριστάνουμε οτι όλα είναι ωραία και καλά και ας αναδείξουμε τα πραγματικά μας προβλήματα.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που μας καίει τον κώλο πρώτα, ας προσπαθήσουμε να το λύσουμε, και μετά φίλε στέφανε μπορούμε άνετα και ωραία να "χτενιστούμε"...
Συγχώρεσέ μου το ύφος, Ξέρω ότι πραγματικά νοιάζεσαι για την πόλη μας. Με εκτίμηση ένας απ'τους πολλούς φίλους σου...

diagnoVet είπε...

Με αυτή τη λογική ας παραιτηθούμε και από τη ζωή ....ας ανοίξουμε έναν λάκκο να μπούμε μέσα και ας περιμένουμε μεχρι να γίνουν όλα καλύτερα.
Μπορούμε να βρούμε λύσεις κοιτώντας και τα πράγματα αισιόδοξα.
Απορώ με αυτή την εμμονή να είμαστε δυστυχισμένοι και μίζεροι.
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν προβλήματα (και πολλά μάλιστα) αλλά ένα χαμόγελο και μια κλεφτή αισιόδοξη ματιά δεν βλάπτει. Και αν εσύ θέλεις να βλέπεις τα πράγματα απαισιόδοξα (δικαίωμα σου ειναι άλλωστε) μην προσπαθείς όμως να πείσεις και εμένα και όποιον άλλο αισθάνεται το ίδιο με εμένα ότι εσύ έχεις σωστό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων

Υ.Γ αν κάνει πάρτι ο στεφανος θέλω να ξέρω αν έρθει ο παραπάνω φίλος ή θα περιμένει πρώτα να λυθεί το ασφαλιστικό ( δεν ειρωνεύομαι απλά πλακίτσα κάνω να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα)

Ανώνυμος είπε...

"Με αυτή τη λογική ας παραιτηθούμε και από τη ζωή ....ας ανοίξουμε έναν λάκκο να μπούμε μέσα και ας περιμένουμε μεχρι να γίνουν όλα καλύτερα."
Ρε φίλε Κωνσταντίνε αν αυτό κατάλαβες, ή εγώ έγραψα κάτι λάθος ή εσύ δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Πού κατάλαβες οτι μιλάω για παραίτηση από τη ζωή; Το αντίθετο. Ζωντανά να διεκδικήσεις αυτό που θες.
Που κατάλαβες οτι η δυστυχία και η μιζέρια είναι εμμονή και όχι μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα στην οποία οδηγείσαι καθημερινά από την λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας.
Αν αυτο δεν το αντιλαμβάνεσαι, το καταλαβαίνω...
Επίσης, φυσικά και θα προσπαθώ να σε πείσω για αυτά που πιστεύω. Γι'αυτό υπάρχει ο διάλογος και η αντιπαράθεση.
Τέλος για να μη μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια, κάποιοι ζούν μια χαρά και κάποιοι όχι. Οι πρώτοι ας το χαρούν, οι άλλοι ας το διεκδικήσουν.
Ας εκτιμήσουμε λοιπόν ο κάθένας μας την κατάσταση που βρίσκεται και ας πράξουμε αναλόγως.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην έχεις όυτε εσύ ούτε κανένας μας την ψευδαίσθηση οτι λίγο πολύ όλοι στα ίδια είμαστε.
Δε θέλω να δημιουργήσω κλίμα, απάντησα για να μη μένουν λάθος εντυπώσεις.
Υ.Γ Τα λέμε στο παρτάκι....

stef είπε...

Πολύ χαίρομαι που εκφράζεις ανοιχτά την άποψή σου φίλε μου. Το ύφος σου δεν έχει κάτι μην αγχώνεσαι γι'αυτό. Και να διαφωνείς μαζί του το μόνο που μπορεί να προκληθεί είναι μια ωραία συζήτηση.

Το ότι ζω εξωτερικό παίζει το ρόλο να μην είμαι στο κλίμα της χώρας.Αλλά να σου πω φίλε μου μια αλήθεια??ούτε θέλω και να μπω με ό,τι συμβαίνει.Και δεν είναι γιατί δε θέλω να δεχτώ το ο,τι υπάρχουν προβληματα και μάλιστα πολλά...

Δε παριστάνω οτι όλα ειναι ωραία και καλά...αλλα δε θα μπω στη νοοτροπία οτι δε μπορουν να γίνουν καλύτερα...

Υ.Γ Στο παρτάκι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι... ;)

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν ζήσει αυτές τις μέρες εκτός Φιλιππιάδας θα ξέρουν τι ακριβώς εννοεί ο Στέφανος. Έχει δίκιο. Χρειάζεται ένας χώρος διαμορφωμένος σε χριστουγιεννιάτικη αγορά και όχι μόνο. Να έχει πέρα από το τυπικό δεντράκι και κάποιο χριστουγεννιάτικο θέμα (π.χ αη βασίλης με έλκηθρο, φάτνη κλπ). Καλή θα ήταν και η μουσική επένδυση με χριστουγιεννιάτικα τραγούδια. Πολλά μπορούν να γίνουν αλλά χρειάζεται έμπνευση και αποστροφή από τη μιζέρια...

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO