3 Σεπ 2008

Google Chrome...

Το Google Chrome είναι η νέα πρόταση της Google για την πλοήγηση στο Ίντερνετ. Ο open-source browser που παρουσιάστηκε με έξυπνο τρόπο μέσα από ένα κόμικ και θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα στην διεύθυνση http://www.google.com/chrome, βασίζεται στη μηχανή Webkit της Apple, στην εφαρμογή Google Gears και στη νέα τεχνολογία JavaScript V8, ενώ υπόσχεται μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο σύγχρονο Ίντερνετ που οι σελίδες δεν έχουν απλά κείμενο αλλά πολλές εφαρμογές.

Η αρχική σελίδα θα δείχνει με thumbnails τις 9 σελίδες που επισκέπτεστε πιο συχνά, τα τελευταία tabs που κλείσατε, τα πιο πρόσφατα bookmarks και άλλα. Όσο αφορά τα tabs η καινοτομία βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτά θα υπάρχουν πάνω από την address bar και όχι κάτω από αυτή, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το ότι αν κάποιο tab crashαρει κλείνει μόνο το συγκεκριμένο και δεν crashάρει ολόκληρος ο browser. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η address bar, που πλαισιώνεται από το απλό και λιτό interface (Screenshots), έχει δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης αυτού που γράφετε και ότι οι web apps ανοίγουν σε ξεχωριστό παράθυρο.

H Google εισάγει στο Chrome την επιλογή “Incognito” που επιτρέπει πραγματικά ανώνυμη πλοήγηση μέσα από ένα ειδικό παράθυρο, αφού σύμφωνα με την επίσημη δήλωση στο blog της εταιρείας «Τίποτα από ό,τι συμβαίνει μέσα στο παράθυρο δεν καταγράφεται στον υπολογιστή σας». Κάτι ανάλογο θα υπάρχει βέβαια και στον επερχόμενο Internet Explorer 8, κάτι που πολλοί έχουν βαφτίσει ως το “Porn Mode” για ευνόητους λόγους. Ο browser της Google θα διαθέτει λίστα (η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς από την εταιρεία) με malware & phising sites

Το Google Chrome, το οποίο είναι στην διάθεση όλων (ως πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα) για την βελτίωση και επέκταση του, αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο για Windows και θα ακολουθήσουν εκδόσεις για Mac & Linux.

source: otherside.gr

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO