30 Ιουν 2008

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2008

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ήμερο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2008 στην Πρέβεζα. Για δεύτερη χρονιά , η Πρέβεζα υποδέχτηκε 20 συνολικά μουσικά σχήματα και κοινό σε 3 σημεία της πόλης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άτομα παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα από την Πλατεία Νεάπολης με τους IScreamCockTales σε κεφάτους ρυθμούς ελληνικών τραγουδιών από τη δεκαετία του ’70 ενώ στη πλατεία Ανδρούτσου οι Παιδικές Χορωδίες του Ιδρύματος ‘Κωνσταντίνου Κατσάρη’ Ιωαννίνων, του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδας, της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης αλλά και τα χορευτικά δρώμενα του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου 'Κλεοπάτρα' καθήλωσαν το κοινό μέχρι την εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Λούρου που παιάνισε στους δρόμους της πόλης.


Στην Πλατεία Νεάπολης κάτω από το ζεστό ήλιο, οι
Group Therapy έδειξαν για μια ακόμα φορά τις αναμφισβήτητες δυνατότητες τους ενώ οι Lisas Lick ενθουσίασαν τους Πρεβεζάνους ροκερ. Οι West Coast με δύο τραγουδίστριες αυτή τη φορά τη Καρολίνα Γιαννακοπούλου που συγκινεί πάντα το ακροατήριο με την ποιότητα της φωνής της αλλά και τη Σμαράγδα Βαγγέλη που έκανε την έκπληξη τραγουδώντας ‘δύσκολα’ και αγαπημένα κομμάτια σαν το ‘Bad Day’ της Carmel. Το κοινό έμεινε μέχρι αργά για να απολαύσει υπό το φως του φεγγαριού τους υπέροχους ήχους των Sigmatropic και την δυναμική παρουσία της Άννας Καρακάλου στα φωνητικά αλλά και την έντονη προσωπικότητα του Άκη Μπογιατζή, ιδρυτή του συγκροτήματος.

Το Σάββατο ο Βασίλης Τζίμας με την μπάντα του κράτησε τον κόσμο μέχρι αργά στη πλατεία Ανδρούτσου. H βραδυά συνεχίστηκε με τη ‘Συνομιλία με τον δικό μας Μάνο’ μία χορευτική δημιουργία βασισμένη στους Εσπερινούς του Μάνου Χατζηδάκη σε χορογραφία του Θωμά Γκουντή με αναφορά στα κινηματογραφικά θέματα που έντυσε ο Μάνος Χατζηδάκης την Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τα χορευτικά δρώμενα από τα δύο σημεία της πλατείας, συγκίνησαν το κοινό με την αισθητική τους και την εκφρασμένη ευαισθησία τους στα μουσικά κομμάτια του μεγάλου συνθέτη. Ακολούθησαν οι Sevda με ακούσματα από τη παραδοσιακή μουσική μέχρι την jazz και φόντο το φεγγάρι στο λιμάνι της Πρέβεζας…

Την Κυριακή από πολύ νωρίς, στις 7:30 η Χορωδία Αγοριών ‘Αρμονία’ δρόσισε την πλατεία Ανδρούτσου ενώ οι εκκολαπτόμενοι μουσικοί του πρωτότυπου Ανοιχτού εργαστηρίου που οργάνωσε η Θάλεια Παπαγγελή του Ωδείου Πολυρυθμία γέμισαν το ζεστό απόγευμα με ήχους από ξυλόφωνα και γλυκά ακούσματα…Στη συνέχεια απολαύσαμε δύο ακόμη χορευτικά από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο 'Κλεοπάτρα' της Βάσως Ζαντραβέλη. Ακολούθησε η Δανάη Παναγιωτοπούλου με την κιθάρα της που πραγματικά μάγεψε με τον κοφτερό στίχο της και την ειλικρινή τρυφερότητα της, τραγουδώντας την εμπνευσμένη ‘Λήθη’ και το Λαύριο’ και άλλα κομμάτια από το τελευταίο της δίσκο και κλείνοντας με το ‘Mercedes Benz’ της Janis Joplin. Στη συνέχεια το κέφι άναψε με τους Zona Bastarda από τη Κέρκυρα, μια 8μελη μπάντα με μουσικούς από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατά βάση. Funk ,latin ,reggae ska με συνοδεία της ιδιαίτερης φωνής της Τέρη Βακιρτζόγλου δημιούργησαν ένα δυναμικό μείγμα χορευτικής μουσικής, που έκανε πολύ σύντομα τους θαμώνες της πλατείας να σηκωθούν και να χορέψουν θυμίζοντας τους Buena Vista Social Club και τον Manu Chao. Το τριήμερο έκλεισε με την εκπληκτική παρουσία των Silver & the Hidden Cash σε ένα ιδιότυπο μείγμα αμερικανική φολκ με ροκ, πανκ και κάντρι επιρροές made in Ioannina ! Το κέφι τους, η θετική ενέργεια και τα νέα τους τραγούδια συνεπήραν το κοινό σε ένα είδος μουσικής που δεν ακούγεται και πολύ συχνά στα αυτιά μας !




Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO