5 Ιουλ 2008

Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας

Η Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΧΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ οργανώνει τα ανοιχτά εργαστήρια σύγχρονου χορού ‘Διανόηση του σώματος και περιβάλλον’ που θα καταλήξουν σε μια παράσταση στο τέλος Σεπτεμβρίου, με την επιμέλεια του διευθυντή σπουδών της σχολής χορού «Νέα Χορευτική Σκηνή» Θωμά Γκουντή. Σκοπός των εργαστηρίων η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων θεωρώντας το ανθρώπινο σώμα μέρος του περιβάλλοντος και εναρμονίζοντας τις σωματικές δραστηριότητες με το περιβάλλον. Αυτό θα γίνει με παράλληλη μελέτη λαογραφικού υλικού από παραδοσιακούς χορούς της περιοχής και τις κινήσεις τους σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον ώστε να καταδειχθεί ο σεβασμός στη φύση . Η μεθοδολογία περιλαμβάνει :
α) Εξάσκηση με τεχνική Σύγχρονου Χορού(Τεχνική Horton) β) Αυτοσχεδιασμοί με θέματα από το κεφάλαιο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (γ) Contact (δ) Θέματα (Επεξεργασία θεμάτων για τα μέρη της παράστασης), (ε) Κινησιολογικές Φόρμες από Free movement)

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για όλους και θα γίνουν

  • 26-27 Ιουλίου, 1ο Εργαστήρι Χορού.
  • 2-3 Αυγούστου, 2ο Εργαστήρι Χορού.
  • 9-10 Αυγούστου, 3ο Εργαστήρι Χορού.
  • 23-24 Αυγούστου, 4ο Εργαστήρι Χορού.
  • 30-31 Αυγούστου, 5ο Εργαστήρι Χορού.
  • 6-7 Σεπτεμβρίου, 6ο Εργαστήρι Χορού.
  • 13-14 Σεπτεμβρίου, 7ο Εργαστήρι Χορού.
  • 20-21 Σεπτεμβρίου, 8ο Εργαστήρι Χορού.
  • 27 Σεπτεμβρίου Παράσταση
Πρωϊνά τμήματα 11-2, Απογευματινά 18:30-21:30
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Νεάς Χορευτικής Σκηνής 26820 89255, ή στην Πολιτιστική Αντένα 26820 54445,6973447018.

Το έργο ‘Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον ‘ είναι μια πρωτοβουλία της Ομάδας Νέων της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας που με τη συμμετοχή ομάδων εθελοντών από τους τέσσερεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας (Πρέβεζας, Φιλιππιάδας, Λούρου,Ζαλόγγου), έχει ως σκοπό να δράσει ως εμψύχωση των τοπικών κοινοτήτων σε σχέση με την ανακύκλωση, τον διαπολιτισμικό Διάλογο, τον σεβασμό στο Άλλο, στην ανθρώπινη δημιουργία, στη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος. Η Ομάδα Νέων της Πολιτιστικής Αντένα Πρέβεζας αναγνωρίζοντας την ανάγκη της εποχής μας, και ειδικά στην περιφέρεια και θεωρώντας ως προτεραιότητες την ενημέρωση σε σχέση με το περιβάλλον και τον διαπολιτισμικό διάλογο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων διοργανώνει το έργο ‘Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον’. Στο έργο έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν ως μέλη της εθελοντικής ομάδας , νέοι με ειδικές ανάγκες.

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO