26 Ιουλ 2008

Αυθαίρετη μείωση ύψους της οικοδομής στα 12.80 από την Δημοτική Αρχή ;

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί η Δημοτική Αρχή Φιλιππιάδας παραπλάνησε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν εφάρμοσε επακριβώς τις αποφάσεις του σχετικά με τη μείωση του ύψους των οικοδομών. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά όχι μόνο αυτή καθ' αυτή την ανάπτυξη της Φιλιππιάδας, αλλά και δεκάδες συνδημότες μας που δηλώνουν άγνοια γι' αυτή την τροποποίηση» τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βησσάρης Χήτας, Έξαρχος Αριστείδης, Κώστας Σταύρος, Αποστόλου Χρήστος.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:«Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αριθμ. 150/15-6-2007 και 260/26-11-2007 αποφάσεις του, ζητούσε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για ύψος μεγαλύτερο των 15,80μ ο Δήμαρχος ξαφνικά και χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες (συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τροποποίηση ΓΟΚ, δημοσίευση στον τοπικό τύπο της πρότασης τροποποίησης ΓΟΚ κ.λ.π.) απέστειλε στο ΣΧΟΠ Ν. Πρέβεζας αίτημα μέσω μιας «διάτρητης μελέτης» για μείωση του ύψους των οικοδομών στα 12,80μ και σε περίπτωση κατασκευής πυλωτής τα 15,80μ.

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε το Δημ. Συμβούλιο Φιλιππιάδας πρότεινε να μειωθεί το ύψος των οικοδομών στα 12,80μ. και η πρόταση της μελέτης που ανέθεσε ο Δήμος δεν υποκαθιστά το Δημ. Συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται εκ του πλαγίου η τροποποίηση του Ν 1577/85 (ΓΟΚ) που ισχύει σε όλη την Ελλάδα και είναι γνωστός ως Νόμος του Αντώνη Τρίτση. Οικοδομές με χαμηλό ύψος (12,80μ) και μεγάλο συντελεστή δόμησης (2,1 και 1,8) είναι ακαλαίσθητες, μη λειτουργικές, έχουν λιγότερο ακάλυπτο οικόπεδο και θα οδηγήσουν σε τσιμεντοποίηση της Φιλιππιάδας και επιστροφή στο απαράδεκτο παρελθόν οικοδόμησης.

Τροποποίηση του ΓΟΚ θα γίνει με τη μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης. Μπορεί να εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος τους λόγους για τους οποίους προχώρησε βιαστικά ιδιαίτερα τώρα σ' αυτή την τροποποίηση που η οικοδομή διέρχεται μεγάλη κρίση;

Καλούμε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ύψος των οικοδομών στη Φιλιππιάδα. Εκεί να κληθούν με δημοσίευση στο τοπικό τύπο, οι ενδιαφερόμενοι δημότες» οι μηχανικοί της περιοχής, ο μελετητής του Δήμου, εκπρόσωπος του TEE Ηπείρου και ειδικοί επιστήμονες για να μας ενημερώσουν και να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει για το καλό του τόπου. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν δικαιούμαστε να «παίζουμε» με τις περιουσίες των συνδημοτών μας οι οποίες στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλης αξίας. Η Φιλιππιάδα αναπτύσσεται κυρίως λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

πηγή: Ηχώ της Άρτας

Υ.Γ : Αν υπάρχει και η αντίθετη άποψη από την επίσημη πλευρά της Δημοτικής Αρχής , θα ήταν θεμιτό να μας την στείλετε στο mail Myfilippiada@gmail.com ώστε να υπάρχει ασφαλές συμπέρασμα για το θέμα



4 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να μην είναι έτσι αλλά νομίζω οτι πίσω απ αυτη την ανακοίνωση
των τεσσάρων βρίσκονται ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΙΣ......
Δεν κατάλαβα να μειωθει το ύψος ναι η όχι?
Πότε βγήκε αυτή η ανακοίνωση?

Ανώνυμος είπε...

το χάλι μας το μαύρο λέω εγώ. τα συμφέροντα φαίνονται. από την μείωση του ύψους των οικοδομών ωφελείται η καλαισθησία και η λειτουργικότητα της πόλης. αντίθετα από το ύψος ωφελείται η καθετοποίηση της πόλης, η συρρίκνωση του πληθυσμού και ... οι τσέπες των μηχανικών. σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ να βγαίνουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοινωση βγήκε προσφατα...!Τωρα οσον αφορα αν ειναι ντροπη να βγαινουν τέτοιες ανακινώσεις...αν είναι κάτι που γίνεται αυθαίρετα...γιατί να μη βγαίνουν ανακοινώσεις?Δε καταλαβαίνω που είναι το κακό...Ακόμη περιμενουμε βεβαια να δουμε και την άλλη πλευρα της ανακοινωσης..

Ανώνυμος είπε...

Ποια μέλλουσα οικοδομή να κρύβεται πίσω απ την ανακοίνωση αυτή?


ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΚΤΑΟΡΟΦΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ......

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO