17 Ιαν 2008

Εξαθλιωμένοι μετανάστες στην Άρτα...

....αφορμή στάθηκε μια φωτιά σε παλιό πτηνοτροφείο της Άρτας όπου στεγαζόταν περίπου 100 Ρουμάνοι μετανάστες και κυριολεκτικά σώθηκαν εκ θαύματος ώστε να διαπιστωθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοντινή πόλη. Γύρω στους 2500 εργάτες εκτιμάται ότι υπάρχουν στην Άρτα οι οποίοι στεγάζονται σε αποθήκες (στις οποίες πληρώνουν κιόλας)! Σύγχρονο δουλεμπόριο και πέρα της εκμετάλλευσης που βιώνουν είναι αντιμέτωποι με σοβαρές ασθένειες λόγω του τρόπου διαβίωσης και της παντελούς έλλειψης υγιεινής. Η κατάσταση λέγεται πως είναι εκτός ελέγχου και η σοβαρότητα της κρίσης που παρουσιάζεται πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και οργανωμένα από την τοπική αυτοδιοίκηση της Άρτας σε συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας και Πρόνοιας...

4 Comentários:

Πάνος - Βησσαρίωνας είπε...

Μόνο ντροπή προκαλούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν παντού. Ελλάς του 21ου Αιώνα! Κάτι πρέπει να κάνουμε. Κάτι ουσιαστικό. Εμείς οι πολίτες, γιατί αν περιμένουμε από την πολιτεία δε θα γίνει ποτέ τίποτα. Ας βάλουμε τους εαυτούς μας στη θέση αυτών των ανθρώπων κι ας σκεφτούμε ότι η απόσταση που χωρίζει την ευημερία από την εξαθλίωση, απέχει τόσο όσο η τρίχα από το κεφάλι.

stef είπε...

Αν δεις και την εικόνα από κοντά φίλε μου! Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και δε ξέρω πως σκοπεύουν η τοπική αρχή της Άρτας να το αντιμετωπίσει.

Ανώνυμος είπε...

oi papades ton enorion auton tis artas exoun vgalei kaisxetiki anakoinosi gia na thixoun to thema.katadikazoun auto to sigxrono doulemporio anthropon.......omos "klasika kai ellinika" dextikan apeiles apo aytous pou einai oi "arxontes tou portokaliou"....na min anakatevontai leei se xena xorafia kai na koitane tin douleia tous.ayta ta leo giati exo diavasei tin anakoinosi se mia sigkentrosi me ton pater xaralampo (papas stin enoria tou xoriou mou,nea kerasounta).kai min trelenomaste, oloi ta xerame, apla den mas agkize to thema.min kanoume les kai akoume kati kainourgio apla tora egine "ntoros" logo tis fotias stin apothiki-xenodoxio.

stef είπε...

lidi ευχαριστώ για την πληροφορία...η αλήθεια είναι πως δεν είχαν ιδέα οτι οι ιερείς είχαν βγάλει τέτοια ανανοίνωση.!αλλά όπως ειπες κλασικά και ελληνικά πρεπει να συμβεί κάτι σοβαρο(φωτια) για να μασ αγγίξουν τέτοια θεματα παρότι γνωρίζουμε την υπαρξη τους,,,,

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO