30 Μαρ 2008

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δ.Φιλιππιάδας

Για πρώτη φορά στη χώρα μας προκηρύσσονται εκλογές για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά.Έτσι λοιπόν κάτι ανάλογο συνέβει και στη πόλη μας με τις εκλογές να ολοκληρώνονται χτές όπου συμμετείχαν 171 άτομα από τους 309 εγγεγραμμένους νέους. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Tσώλας Θεόδωρος: 93 ψήφους
Γιολδάσης Γεώργιος: 87 ψήφους
Γιολδάσης Στράτος: 52 ψήφους
Στάθης Βασίλειος : 28 ψήφους
Ζήκος Θωμάς : 19 ψήφους

Δικαίωμα ψήφου είχαν οι νέοι και οι νέες ηλικίας από 15 έως 28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια του Δήμου Φιλιππιάδας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι να συνεδριάσει το εκλεγμένο πενταμελές ώστε να ψηφίσει για τον Πρόεδρο, τον αναπληρωτή πρόεδρο, τον γραμματέα και τα μέλη.

Από την πλευρά μου να συγχαρώ τους εκλεγμένους και να τονίσω πως είναι ευκαιρία των νέων να συμμετάσχουν ενεργά, να ακουστούν οι απόψεις τους στα δημοτικά συμβούλια.Και παρακαλώ, ας μην γίνει το τοπικό συμβούλιο νέων παρακλάδι ουδεμίας πολιτικής παράταξης αλλά και προσωπικών συμφερόντων. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη ανάγκη από πολιτικές ιδεολογίες και καπρίτσια, έχει ανάγκη από αγάπη για τον τόπο που μεγαλώσαμε και προπάντων ενδιαφέρον να τον δούμε να βελτιώνεται.Είμαι σίγουρος και αισιόδοξος πως οι εκλεγμένοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Καλή Δουλειά...Μην αφήσετε τη ευκαιρία να πάει χαμένη....


8 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στέφανε, σε ευχαριστούμε πολύ!
Όλα κύλησαν ομαλά. Ευχαριστούμε τους νέους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία αλλά να θυμήσουμε και στα 309 άτομα του Μητρώου Νέων ότι είναι ενεργά μέλη της Συνέλευσης του Τοπικού Συμβουλίου το οποίο και θα συγκαλείται συχνά.Επιπλέον καλούμε και άλλους νέους να εγγραφούν.

Θοδωρής Τσώλας

Ανώνυμος είπε...

Απλώς παραθέτω το παρακάτω απο
www.arta.gr γιατί η μεγάλη συμμετοχή στην Φιλιππιάδα ηταν 4 φορές πάνω απο το μεσο όρο στην Ελλάδα.Διαβάστε

Εκλέχθηκε σήμερα το πρώτο Συμβούλιο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Άρτας............. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ από τις 11π.μ. ως τις 4μ.μ. ήταν εγγεγραμμένα 85 μέλη, ποσοστό που προσεγγίζει το μέσο όρο εγγραφών πανελλαδικά. Από αυτούς ψήφισαν οι 50, ποσοστό περίπου 60% επί των εγγεγραμμένων........
ΞΕΡΣ ΝΑ ΚΛΕΗΠΣ? Ξέρω
ΞΕΡΣ ΝΑ ΚΡΙΙΠΣ? Δεν ξέρω

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς θέλει να πει ο ανώνυμος ποιητής;Δεν είναι καθόλου παράξενες οι εγγραφές στο Δήμο Φιλιππιάδας. Και τέλοσπάντων, όλοι οι λαϊκοί ανώνυμοι δικαστές, ας πάρουν μια φορά το ρίσκο της επωνυμίας....Το ρίσκο δηλαδή, που παίρνει και ο κάθε υποψήφιος όταν φτάσει στην κάλπη...
Ρίζου Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

Οταν για τέτοια ζητήματα κάποιοι
καταφεύγουν σε μεθόδους οχι και τόσο διαφανείς (ληξη ημερομηνίας εγγραφών,διαδικασια εκλογών....) γιατι εγώ να γίνω επώνυμος στην καταγγελία μου?

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη συμμετοχή στο δήμο Φιλιππιάδας δεν ήταν εικονική και θα μπορούσε να το διαπιστώσει όποιος έκανε τον κόπο εκείνη την ημέρα να περάσει από το δημαρχείο.
Η αυξημένη συμμετοχή στο δήμο μας δείχνει, ότι σε πείσμα μερικών, οι νέοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και στηρίζουν πρωτοβουλίες όπως τα ΤΟ.ΣΥ.Ν , που αποτελούν μέσο έκφρασης των νέων.
Θα ήταν προτιμότερο, βέβαια να υπήρχαν περισσότερες υποψηφιότητες για το Δ.Σ που σήμαινε περισσότερη πολυφωνία.Το μόνο που μένει είναι οι δραστηριότητες του συμβουλίου , αφενός να ικανοποιήσουν τα υπάρχοντα μέλη , αφετέρου να δραστηριοποιήσουν ακόμη περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να απαντάω στις καταγγελίες, αλλά τέλοσπάντων, αν ανήκεις στα 309 εγγεγραμμένα άτομα, έλα να μας τα πεις στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση ή αν δεν είσαι γραμμένος έλα να γραφτείς. Και τέλοσπάντων, σε δημοκρατία ζούμε. Επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας. Υπάρχουν τρόποι να αμφισβητήσεις, να αντιδράσεις, να αλλάξεις το κατεστημένο και όλους τους διαφθαρμένους, να πάψεις τις παράνομες όπως θεωρείς διαδικασίες και γενικά να φτιάξεις έναν κόσμο όμορφο, αγγελικά πλασμένο. Αυτό όμως με την ανωνυμία δεν γίνεται. Για μένα η ανωνυμία, ισοδυναμεί με την αναρχία.Σαν κουκουλοφόρος μπαινοβγαίνεις εδώ μέσα. Και πίστεψέ με, οι κουκουλοφόροι- δεν ξέρω αν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για δικαιοσύνη και νομιμότητα. Αυτά. Δεν θέλω να ειρωνεύομαι και συγγνώμη αν το κάνω. Και κλείνοντας θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Κακώς δεν υπήρχαν περισσότερες υποψηφιότητες.Κακώς δεν υπάρχουν κοπέλες στο 5μελες κ.α. Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια. Γιώργο συγχαρητήρια θέλω να σου πω και από εδώ γιατί παρόλο που ζεις Αθήνα - και ίσως για κάποιους αυτό είναι αρνητικό -εγώ το θεωρώ αν μη τι άλλο θετικό. Στην ξελογιάστρα Αθήνα δεν ξεχνάς τον τόπο σου. Και για μένα που προτεραιότητα λόγω επαγγέλματος είναι οι απόδημοι Ηπειρώτες αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία. Μπραβό και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ POST
Μάλλον αγνοείς και το κάνεις σκόπιμα ότι η τεράστια εξάπλωση των blogs και η παρεμβασή τους πλέον σε μια σειρά ζητήματα,στηρίζεται πάνω στην ανωνυμία.

Unknown είπε...

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά ακόμη τον φίλο Στέφανο που μας δίνει την δυνατότητα να σχολιάζουμε μέσα από το δικό του site .θα ήθελα να ευχαριστήσω την Βίκυ και τον Γιώργο που απαντάνε στα σχόλια.θα ήθελα να τοποθετηθώ στο σχόλιο του φίλου μας του Ανώνυμου ότι δεν κερδίζει κάτι με το να μην αποκαλύπτει το όνομά του.είμαι σίγουρος όμως γιατί το κάνει. Ίσως να ήθελε να ήταν υποψήφιος.Ίσως να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα νέων.Η Φιλιππιάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο θεσμός,γιατί πιστεύω ότι θα φέρει
τούς νέους πιο κοντά και όχι μόνο!Πιστεύω ότι το πενταμελές
έχει τη θέληση και θα πετύχει το στόχο του,όπως το απέδειξε και στις
εκλογές.Επίσης είναι η πρώτη φορά
που απαντώ σε ανώνυμους γιατί
χωρίς το όνομα του είναι σαν να μην
υπάρχει.

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO