3 Δεκ 2007

Φωτιές στην Ήπειρο...

..Ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών ήταν αυτό που πέρασε τόσο για την Ήπειρο όσο και για την Πυροσβεστική που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες φορές τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν. Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και οι εκτάσεις που κάηκαν τεράστιες. Το σημαντικό όμως για όλους είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και οι απώλειες περιουσιών ήταν περιορισμένες.
Τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου έκανε χθες, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Ευάγγελος Καλύνης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καλύνης, στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν φέτος 229 πυρκαγιές περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Κάηκαν συνολικά 43.552 στρέμματα δάσους, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Για τα αίτια των 691 πυρκαγιών, που σημειώθηκαν διενεργούνται ανακρίσεις από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επτά ύποπτοι για εμπρηστικές ενέργειες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού εκδηλώθηκαν φωτιές σε 56 χωματερές. Τα Γιάννινα και η Άρτα έχουν την θλιβερή πρωτιά, καθώς οι 22 σημειώθηκαν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα και οι 21 στον γειτονικό νομό.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου επεσήμανε την ανάγκη παραμονής του ελικοπτέρου Έρικσον στην Ήπειρο, καθώς η συνδρομή του στο έργο της πυρόσβεσης είναι καθοριστική και τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρχει και δεύτερο προκειμένου να προλαμβάνονται άμεσα οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές. Ο κ. Καλύνης επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και θα πρέπει να συμπληρωθούν τα οργανικά κενά. Επιπλέον θα πρέπει να αυξηθεί και η οργανική δύναμη διότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

Seja o primeiro a comentar

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO