2 Νοε 2007

Διαμαρτυρία...

....Στις 15-10-2007 μετα την κινητοποίηση των μαθητών (αποχή από τα μαθήματα και καταληψη του σχολείου) το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Φιλιππιάδας συνέταξε εκθεση και την εστειλε στη Νομαρχία Πρέβεζας διαπίστωνοντας ότι το κτιριακό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας κρίνεται ακατάλληλο για διδακτήριο.Στην εκθεση αυτή γίνεται σαφής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο και αναλυτικα εκτίθενται οι λόγοι που το κανουν επικινδυνο και ανθυγειινό για τους μαθητές. Η Νομαρχία Πρεβεζας εστειλε μια τριμελή επιτροπή για να εκτιμήσει την κατάσταση αλλα δεν απάντησε ακόμη στην έκθεση της Πολεοδομίας του Δήμου.Στα καθήκοντα της Νομαρχίας είναι η καθιέρωση περιοδικών ελέγχων των σχολικών μονάδων για τη στατική τους επάρκεια και την υγιεινή των χώρων .Σε καμια περίπτωση δεν ειμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε θεατές αλληλοαναθεσης ευθυνών μεταξύ Δήμου και Νομαρχίας. Εδώ και χρόνια παρά τις συχνές οχλήσεις των συλλόγων γονέων και τις έγγραφες αναφορές των καθηγητών για τις συνθήκες ντροπής που επικρατούν (τουάλεττες απλησίαστες ,ποντίκια,σοβάδες που πέφτουν,σάπια ξύλα σκεπής,διαβρωμένα υπόστεγα,νερά που λιμνάζουν και ουδείς ενδιαφέρθηκε για το κτιριο στο οποίο 350 περίπου μαθητές μαθαίνουν γράμματα.

Απαιτούμε άμεσα όλοι οι αρμόδιοι να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις που ανταποκρίνονται στην κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε χασιμο χρόνου σε ό,τι αφορά τα κονδύλια για συντήρηση η επισκευή του κτιρίου.
Υπάρχουν τρόποι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση επειδή σαν θέμα χαρακτηρίζεται κατεπείγον και από την Πολεοδομία του Δήμου.
Αντιλαμβανόμαστε εμείς οι γονείς του 1ου και 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας την σοβαρότητα της κατάστασης και βιώνοντας μια συνεχή αίσθηση ανασφάλειας για τα παιδια μας ζητάμε άμεσα.
Δημοτική αρχή της πόλης μας και η Νομαρχία Πρέβεζας να ζητήσουν από τον ΟΣΚ η το ΤΕΕ να προχωρήσουν σε ένα γενικότερο έλεγχο της στατικής επάρκειας του κτιρίου που στεγάζει τα 2 Γυμνάσια. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι χρονοτριβεί η παραπάνω αίτηση τότε να αναθέσουν την μελέτη στατικής επάρκειας σε ένα οποιοδήποτε τεχνικό γραφείο μελετητή πολιτικού μηχανικού, ώστε να έχει ΑΜΕΣΑ τις απαντήσεις. Να γίνει προσεισμικός έλεγχος του κτιριακου συγκροτήματος. Να γίνει καθορισμός αυστηρού και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών.Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάθεσης των πρόσθετων εργασιών συντήρησης που απαιτούνται στο κτίριο και εχουν σχεση με την διδακτική επάρκειά του, καθως και με ζητηματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών και υγιεινής των χώρων .Να τεθεί σαν θέμα σε συνεδρίαση και του Δημοτικού και του Νομαρχιακού συμβούλιου ώστε όλοι να ενημερωθούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Να ενδιαφερθουν οι αρμόδιοι για την εξεύρεση του χώρου οπου σε περίπτωση ακαταλληλότητας του κτιρίου θα γίνονται απροσκοπτα τα μαθήματα.Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης νεου σχολικου Συγκροτήματος.
Διαμαρτυρόμαστε για την μέχρι τώρα εδώ και χρόνια ολιγωρία όσων είναι υπευθυνοι, και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά τις"πράξεις φροντίδας" των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Γυμνασίου και ευχόμαστε να μην αργήσουν και την στατική τους επάρκεια να κρίνουν αλλά και σύντομα να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης γιατί εμποδίζεται η λειτουργια του σχολείου.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να φοιτούν σε ασφαλή και καθαρά σχολικά κτίρια.

Φιλιππιαδα 24-10-2007
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου & 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ

2 Comentários:

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika a8lia katastash. Thn teleutaia fora pou phga htan stis ekloges kai koitousa to ktirio.... Kai anarwtioumoun pws mporousame na kanoume ma8hma se tetoia ktirio.
Einai ntropi. Ekei kanoun ma8hma paidakia 12 kai 13 xronwn...

stef είπε...

Ntropi ontws...kati prepei na ginei...!

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO