16 Απρ 2009

Η παιδική χορωδία του Ιερού Νάου Αγ.Βησσαρίωνος στην ΕΤ-1

Μη χάσετε τη Κυριακή 19/04/09 και ώρα 10.00 π.μ. στην Ετ-1 την εκπομπή 'Αρχονταρίκι' . Καλεσμένος στην εκπομπή ο Αρχμιναδρίτης Νίκων Κουτσίδης, όπου η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγ. Βησσαρίωνος Φιλιππιάδας θα ερμηνεύσει τραγούδια υπό την διεύθυνση του Νεκτάριου Θάνου. Η εκπομπή αναμένεται να είναι εντυπωσιακή και να μας κρατήσει συντροφιά την ημέρα του Πάσχα.

Η ενορία μας θα ήθελε να ευχαριστήσει και το Δήμο Φιλιππιάδας για την δωρεά των κουστουμιών της χορωδίας.

Θύμα ληστείας συντοπίτης μας...

Θύμα ληστείας έπεσε,γνωστός επιχειρηματίας της Φιλιππιάδας. Ο επιχειρηματίας,επισκέφθηκε χθες το πρωί το υποκατάστημα της "Γενικής Τράπεζας" στην Άρτα,προκριμένου να κάνει κάποιες συναλλαγές.Οι άγνωστοι δράστες,παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, ακόμη και κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τράπεζα και λίγο αργότερα, βρήκαν την ευκαιρία, έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και αφαίρεσαν χαρτοφύλακα, ο οποίος περιείχε 75.000 ευρώ σε μετρητά, επιταγές 200.000 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα!Το περιστατικό είναι πρωτοφανές για την περιοχή!Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές, εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο του εσωτερικού κυκλώματος της Τράπεζας, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

source: EpirusGate

10 Απρ 2009

Να απομακρυνθούν οι κεραίες από Πρέβεζα και Φιλιππιάδα

Την λήψη μέτρων ώστε να απομακρυνθούν οι κεραίες που είναι εγκατεστημένες παράνομες, στην Πρέβεζα και την Φιλιππιάδα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Μεταφορών, ο Βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος.
Στην πόλη της Πρέβεζας, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, είχε εγκατασταθεί κεραία μεγάλης ισχύος με το σταθμό της σε ταράτσα ιδιωτικής κατοικίας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κάτοικοι προέβησαν στην απομάκρυνση της. Ένα χρόνο μετά η ίδια εταιρία επανήλθε με εγκατάσταση δύο κεραιών στο ίδιο σημείο.
Στη Φιλιππιάδα έχει εγκατασταθεί κεραία στο κτίριο του ΟΤΕ μόλις 25 μέτρα από το δημοτικό σχολείο, κοντά στο δημοτικό σταθμό και το 1ο νηπιαγωγείο. Είναι φυσικό οι κάτοικοι να είναι ανάστατοι και οι κοινωνικοί και εκπαιδευτικοί φορείς να έχουν ξεσηκωθεί.
Στην ερώτησή του ο κ. Παπαχρήστος αναφέρει:
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
Η ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει μακροπρόθεσμα πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών
Ο νόμος 3431/2006 και η εκδοθείσα ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προβλέπουν ότι οι συγκεκριμένες μελέτες θα πρέπει να προηγούνται των αιτήσεων αδειοδότησης εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας
6.500-7.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν διάσπαρτες στη χώρα, πολλές από τις οποίες έχουν εγκατασταθεί χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Τι μέτρα θα λάβει ώστε οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Πρέβεζα και τη Φιλιππιάδα
Γίνεται έλεγχος των σχετικών καταγγελιών των πολιτών και σε πόσες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε επιβολή προστίμων όπως ο νόμος ορίζει
Σε ποιες ενέργειες έχει μέχρι τώρα προβεί το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος 3431/2006
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, υιοθετώντας αυστηρότερες διατάξεις για όσους παρανομούν καθώς και τη θέσπιση επιτρεπόμενου ορίου ακτινοβολίας των εγκατεστημένων κεραιών.
Προτίθεται να δώσει εντολή για την πραγματοποίηση συνεχών και επισταμένων ελέγχων ούτως ώστε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να τηρούν, αφενός τις θεσμοθετημένες προδιαγραφές και να εξασφαλίζεται η συμμόρφωσή τους με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού αναφορικά με την ακτινοβολία, και αφετέρου να ελέγχεται το πλήθος και η νομιμότητα των εγκατεστημένων κεραιών.

source: EpirusPost.gr

7 Απρ 2009

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα...

Οι βαρύτατες καταγγελίες που διατυπώθηκαν εγγράφως μεν, ανωνύμως δε, για το κύκλωμα δικηγόρων και αστυνομικών που δραστηριοποιείται στην Άρτα αλλά έχει απλώσει τα πλοκάμια του και σε περιοχές της υπόλοιπης Ηπείρου, φαίνεται ότι αποτελούν το έναυσμα για μία σε βάθος έρευνα, η οποία όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν, είναι από τις πλέον δύσκολες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες για το θέμα αυτό έχει ζητήσει να ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόθεση του οποίου είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.
Στην Άρτα, όσα καταγγέλλονται αποτελούν κοινό μυστικό. Οι αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό, όπως και οι δικηγόροι, είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα αλλά και με τα παρατσούκλια τους.

Είναι όμως τα ίδια τα ονόματα που προκαλούν φόβο και κάνουν τα στόματα των περισσοτέρων να μένουν ερμητικά κλειστά. Και όσοι κατά το παρελθόν επιχείρησαν να μιλήσουν, δεν βρήκαν αυτιά πρόθυμα να ακούσουν, αλλά αντίθετα κινδύνευσαν κιόλας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας κοπέλας που εξαπατήθηκε ουσιαστικά από έναν από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους, έφτασε στο σημείο να κάνει ενυπόγραφη αναφορά, η οποία όμως έμεινε για πάντα στα συρτάρια.

Το κύκλωμα αστυνομικών και δικηγόρων, μέσα από διαύλους που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια, καταφέρνει να ελέγχει όλες τις υποθέσεις. Από τις λαθρομεταφορές, μέχρι τα ναρκωτικά, την σωματεμπορία και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Η ίδια κομπίνα όμως έχει στηθεί και με τα τροχαία ατυχήματα. Το σύνολο σχεδόν των υποθέσεων από την περιοχή της Φιλιππιάδας, κατευθύνεται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο. Πολλές φορές την έκθεση του τροχαίου και την έκθεση της αυτοψίας, την έφτιαχνε ο αστυνομικός μαζί με τον δικηγόρο. Όχι σπάνια, οι δουλειές μπορεί να γίνονταν στο γραφείο του δικηγόρου.

Έτσι οι εκθέσεις και τα σχεδιαγράμματα γίνονταν όπως βόλευαν τους πελάτες. Το τελευταίο διάστημα οι δικηγόροι των τροχαίων αυξήθηκαν και οι δουλειές μοιράζονται μεταξύ τεσσάρων γραφείων. Των ίδιων που εμπλέκονται στις υποθέσεις των λαθρομεταναστών, των ναρκωτικών, των νυχτερινών καταστημάτων, της σωματεμπορίας.
Την ίδια στιγμή, που η Άρτα βοά και είναι υποτίθεται σε εξέλιξη έρευνα, σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό προήχθησαν. Όλοι πλην ενός!

πηγή epiruspost.gr

4 Απρ 2009

Εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 και ωρα 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί τελικά η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Θα κληθούν να παρευρεθούν οι Βουλευτές του Νομού,ο Νομάρχης,ο Δήμαρχος,Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,υπάλληλοι από την Πολεοδομία Πρέβεζας και Φιλιππιάδας,εκπρόσωπος απο ΤΕΕ Πρέβεζας,πολιτιστικοί και αλλοι τοπικοί φορείς και υπηρεσίες,ΜΜΕ και πολίτες.Επίσης θα προσκληθεί εκπρόσωπος απο το μελετητικό γραφείο της κ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.



Η εκδήλωση εκτός από τις ομιλίες και την συζήτηση που θα γίνει μετά, θα περιλαμβάνει και προβολή ενημερωτικών σλαιτς και διαφανειών.

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO