30 Νοε 2008

Νέα ήττα για τον Εθνικό Φιλιππιάδας


Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Φιλιππιάδας να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τον Βόλο και γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του από την Νίκη Βόλου και βρέθηκε κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και η συνέχεια είναι δύσκολη αφού την Κυριακή υποδέχεται την Λαμία στην Φιλιππιάδα και ακολουθούν δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Φωκικό και Εθνικό Κατερίνης που έχουν τον ίδιο στόχο με τον Εθνικό, δηλαδή την παραμονή στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ο Εθνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2΄ λεπτό όταν ο Μπαντής ανέτρεψε τον Αστράουσκας και ο διαιτητής κ. Μανούρας έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ριβελίνο. Στο 11΄ ο Βούλγαρης βρέθηκε απέναντι από τον Μπαντή αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 17΄ σουτ του Κόσουτιτς απέκρουσε δύσκολα ο Νάνι και στο 18΄ πλασέ του Λαζαρίδη απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Χουστουλάκης. Στο 62΄ έξυπνο απ’ευθείας φαουλ του Καραμπίνα απέκρουσε δύσκολα ο Νάνι. Στο 66΄ σουτ του Μάγγου απέκρουσε ο Μπαντής. Στο 69΄ σουτ του Κόσουτιτς απέκρουσε και πάλι ο Νάνι και στο 73΄ κεφάλια του Λέντζου ο Νάνι και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά, και στο 90΄ ο Μάγγος με κοντινό σουτ πέτυχε το τελικό 2-0.
Άριστη ήταν η διαιτησία του κ. Μανούρα του συνδέσμου Τρικάλων.


ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:Νάνι, Βούλγαρης(80΄ Κωνσταντινίδης), Γουνελάς, Κανελλόπουλος, Καρυώτης, Μάγγος, Ριβελίνο, Μητράκας, (60΄ Μωυσίδης), Μακράκης, Χουστουλάκης, Αστράουσκας(46΄ Μπενγκούα).


ΕΘΝΙΚΟΣ:Μπαντής, Πάνου, Καταγής, Αβραμίδης, Μαγκλάρας, Λέντζος, Λάππας, Τσιφλίδης (64΄ Βλάχος), Λαζαρίδης( 80΄ Λώλης), Κόσουτιτς, Καραμπίνας.

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

29 Νοε 2008

Η κατάσταση και το μέλλον των σχολείων στη Φιλιππιάδα

Η Νομαρχία έχει στο πενταετές πρόγραμμα την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στη Φιλιππιάδα, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν έχει πάρει καμμία απόφαση -πρόταση να προχωρήσουν τα έργα, μιας και δεν έχουν βρεθεί τα οικόπεδα....

Τα συμπεράσματα δικά σας....

πηγή: Enp.gr

28 Νοε 2008

Σύλλογος ''Περί Βιβλίου'' ....

Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό...

Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα...


Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο...


Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο...


Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 ο ''Περί Βιβλίου'' Σύλλογος Φιλιππιάδας σας προσκαλεί σε βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο στην ταβέρνα Μαχούλιας.

Ώρα προσέλευσης 20.30

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου του, απαγγελία ποιημάτων και απόδοση μελοποιημένων ποημάτων από λαϊκή ορχήστρα.

27 Νοε 2008

Στην Φιλιππιάδα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας - Αλαλούμ και προσωπικές κόντρες για το Κέντρο Υγείας αντί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Στη Φιλιππιάδα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας, τηρώντας την «παράδοση» που θέλει, επί θητείας του Νομάρχη κ. Βασίλη Ιωάννου, να συνεδριάζει ενίοτε στις έδρες των Δήμων.Για την συνεδρίαση σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας αναφέρονται τα εξής: «Σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία, αφού δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες των Δήμων να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ανώτερου πολιτικού οργάνου του νομού, να ενημερώνονται, αλλά και να κάνουν παρεμβάσεις σε θέματα που τους αφορούν.
Η συνεδρίαση, η οποία κράτησε περίπου 6 ώρες, είχε ως βασικά θέματα την ενημέρωση από το Νομάρχη για τα έργα που εκτελέστηκαν ή προγραμματίζονται στην περιοχή, καθώς και για τη δράση και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ζηρό.

Επόμενο ήταν να συζητηθεί και το θέμα της Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας κ. Δημήτρης Γιολδάσης επέμενε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να λάβει μέρος στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Κυβερνητικού Βουλευτή, σχετικά με την υπαγωγή του Κέντρου Υγείας στο Νοσοκομείο της Άρτας.Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε για το θέμα ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού την άποψή του, τονίζοντας ότι το θέμα είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και οι προσφερόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες και όχι το που θα υπάγεται διοικητικά. «Κανείς, τόνισε ο κ. Ιωάννου, δεν μας εγγυάται ότι αν υπαχθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας, αυτόματα θα λυθούν τα προβλήματα, θα καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις και θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Η όποια επαναχωροθέτηση των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι βάσει πελατειακών ή κομματικών επιλογών, αλλά με βάση τις υγειονομικές ανάγκες».

Τέλος, ο Νομάρχης τόνισε ότι είναι πολιτικά απαράδεκτο και πρωτόγνωρο αντί να προωθούνται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, να έχουν ανοίξει δημόσιες ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις για το πού θα υπαχθεί το Κέντρο Υγείας.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Τσουμάνης, τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με την πρόταση του Δήμου Φιλιππιάδας για υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο της Άρτας, σεβόμενος, όπως είπε, την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Την τοποθέτηση αυτή του κ. Τσουμάνη σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Νομάρχης χαρακτηρίζοντάς την φθηνό λαϊκισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι μάλλον έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και μερικοί υποψήφιοι Βουλευτές βιάζονται να εκδηλώσουν τις εσωκομματικές αντιθέσεις τους. Κλείνοντας ο Νομάρχης δήλωσε: «Υπεύθυνη θέση και σεβασμός στην τοπική κοινωνία δεν είναι να λέμε ναι σε αποσπασματικές ρυθμίσεις που δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα της Υγείας, αλλά να καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσα από την επαρκή στελέχωσή του, την οικονομική και θεσμική στήριξή του».

source:Ηχω της Άρτας

26 Νοε 2008

Προσπάθειες για την κάλυψη των θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας


Ρεπορτάζ απο Art-Tv Source: Enp.gr

25 Νοε 2008

Γήπεδο ...Χάλι...

...Γήπεδο χαλί περιμέναμε απο τους ειδικούς γεωοπόνους που ανέλαβαν την επανασπορά του Δημοτικού Σταδιου, αλλά μας προέκυψε Γήπεδο.... σε μάυρο Χάλι. Δυστυχώς η διαφορά δεν είναι μόνο ο τόνος. Πλέον στο γήπεδο μετά και τις πρώτες βροχές, το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε και την θέση του όποιου είδους χόρτου υπήρχε, την πήρε η λάσπη και ο ΒΟΥΡΚΟΣ. Οι φωτογραφίες είναι από τον πρόσφατο αγώνα με την ομάδα του Παναιτωλικού και τραβήχτηκαν απο Αγρινιώτες δημοσιογράφους, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γηπέδο του Εθνικού. Φυσικά και δεν είχαν άδικο μιας και όπως φαίνεται σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο, ποδόσφαιρο είναι το λιγότερο που μπορεί να παίξει κανείς. Δε χρειάζεται να έχει κανείς γνώσεις ειδικού να διαπιστώσει την ακατάλληλοτητα του χλωοτάπητα ,που πλέον κρύβει κινδύνους τραυματισμών και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Φαίνεται πως το πρόβλημα που ήταν ήδη έντονο από την περσινή σεζόν, δε θα βρει λύση ούτε και φέτος. Θα ήταν κρίμα για τους οπαδούς του Εθνικού αν η ΕΠΟ αποφασίσει αλλαγή της έδρας λόγω ακαταλληλότητας του χλωοτάπητα....


πηγή Φωτογραφιών
Panetolikosgfc.blogspot.com

24 Νοε 2008

Ιατρική ημερίδα από τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας



source:enp.gr

23 Νοε 2008

Συρτό στα ... 3 μας χόρεψε ο Παναιτωλικός....


Μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Εθνικός και γνώρισε την τρίτη του συνεχόμενη ήττα, και την δεύτερη φετινή του εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Οι ΄΄κυανόλευκοι΄΄ που είχαν σημαντικές απουσίες, αφού δεν έπαιξαν ο Σέρβος Κόσουτιτς ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα και έμεινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ο Βραζιλιάνος Φλορένσιο που εγκατέλειψε την ομάδα από την περασμένη Δευτέρα και ο τραυματίας Μαγκλάρας, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και γνώρισαν την ήττα από έναν ανώτερο αντίπαλο που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 34΄ με τον Δέντσα και στο 37΄ και 39΄ ο Μπελεβώνης και ο Ντελγκάδο σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή. Στο 61΄ κεφάλια του Ζουρούδη στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή και στο 62΄ ο Ντελγκάδο με πλάσε το 0-2. Στο 65΄ ο Ζουρούδης με πλάσε το 0-3 και στις καθυστερήσεις ο Παλιάγκας με κεφαλιά το 1-3.

Με πολλά λάθη η διαιτησία του Καραλιόλιου του συνδέσμου Γρεβενών.

ΕΘΝΙΚΟΣ:Μπαντής, Πάνου, Καταγής, Παλιάγκας, Αβραμίδης, Λέντζος, Λάππας, Μούτας(46΄ Γκεοργκίεφ), Λώλης(80΄ Βλάχος Γ.), Καραμπίνας, Χάινις(50΄ Λαζαριδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Καλοκαίρης(49΄ Κομεσίδης), Χαραλαμπάκης, Δέντσας, Μπελεβώνης(67΄ Αποστολίδης), Παπαποστόλου, Ζουρούδης, Θεοδοσιάδης, Γκόλιας, Ντελγκάδο (62΄ Χρυσάφης), Μουμίν.

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

20 Νοε 2008

Οριστική λύση για το θέμα υπαγωγής του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας δίνει η παρέμβαση του βουλευτή Γ. Τρυφωνίδη

Όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδος αλλά αντίθετα ενισχύεται και αναβαθμίζεται με επιπρόσθετο ιατρικό προσωπικό. Το γεγονός αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης του Βουλευτή κ. Γιώργου Τρυφωνίδη που κορυφώθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στις 17/11/08. Ο Υπουργός Υγείας κατά την διάρκεια της συνάντησης όχι μόνο διαβεβαίωσε τον Βουλευτή για το ότι καμιά μετακίνηση του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας δεν θα υπάρξει αλλά αντίθετα συνεχίζεται η αναβάθμισή του αφού μετά τον διορισμό οδοντιάτρου στο Κέντρο Υγείας από τις 17/9/08 έρχονται να προστεθούν με Απόφαση του Διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ κ. Ιωάννη Νικόπουλου ακόμα δύο (2) ιατροί με ειδικότητα παθολόγου μέχρι τις 24/11/08.

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Τρυφωνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον Υπουργό για τις προαναφερόμενες εξελίξεις ενώ με δήλωσή του ευχαριστεί τόσο τον Δήμαρχο Φιλιππιάδας όσο και τους εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας και για την ευαισθησία τους και την εγρήγορση τους στο θέμα. Παράλληλα τονίζει ότι η συνεργασία του ίδιου με όλους τους φορείς μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για το Νομό Πρεβέζης.

Κώστας Κολιός

18 Νοε 2008

Εγνατία Οδός...

Εννέα χιλιόμετρα της Εγνατίας οδού προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα του αυτοκινητοδρόμου στην Ήπειρο, κάνοντας γρηγορότερη την πρόσβαση των αυτοκινητιστών στη διαδρομή Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας και θέτοντας οριστικά τέλος στο εξαιρετικά δύσκολο τμήμα του εθνικού δρόμου στη Σκάλα Παραμυθιάς.

Το νέο τμήμα της Εγνατίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Νεοχωρίου μέχρι το Ελευθεροχώρι, έδωσε το μεσημέρι στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Επίσης, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα, και στα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι το τελευταίο της Εγνατίας στο Νομό Θεσπρωτίας, ενώ τον Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι στη διαδρομή Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της σήραγγας Σ2, όπου έγιναν κατολισθήσεις καταστρέφοντας τμήμα της.

Το έργο, που παραδόθηκε σήμερα, περιλαμβάνει τέσσερις γέφυρες συνολικού μήκους 1.200 μ. και ισάριθμες σήραγγες μήκους περίπου 2.300 μ. Διασχίζει μια περιοχή ασταθούς κατολίσθησης (κατολίσθηση Κρυσταλλοπηγής), η αντιμετώπιση της οποίας ήταν τεχνικά το πιο δύσκολο πρόβλημα. Για την εξασφάλιση της οδού από πιθανές κατολισθήσεις έχει διανοιχθεί στην περιοχή αποστραγγιστική στοά συνολικού μήκους 835 μέτρων και εσωτερικής διαμέτρου 2.00 μ. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων με τη διάνοιξη αποστραγγιστικής σήραγγας και η απομάκρυνση των υπόγειων υδάτων σε τόσο μεγάλο μήκος εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Εγνατίας οδού, ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε ότι «τα έργα της Εγνατίας οδού προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και είμαστε πολύ κοντά στο φιλόδοξο στόχο που βάλαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Η Εγνατία ολοκληρώνεται τους επόμενους δύο μήνες και θα μπορούμε να τη διατρέχουμε από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου. Υπογραμμίζω ότι εμείς στο ΥΠΕΧΩΔΕ από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητά μας την κατασκευή της Εγνατίας οδού μέχρι τέλους του 2008 και τη μετατρέψαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της Ευρώπης. Ήδη παραδώσαμε στην κυκλοφορία 271 χλμ. δρόμου. Συνεπώς, σ' εμάς έπεσε η ευθύνη για να κατασκευάσουμε το μεγαλύτερο αλλά και το δυσκολότερο μέρος της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων της. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια και γι' αυτό πετύχαμε να αναπτύξουμε το μεγαλύτερο μέτωπο έργων που αναπτύχθηκε ποτέ στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε 4 χρόνια κάνουμε όσο έργο έγινε την προηγούμενη δεκαετία και αυτό ούτε κρύβεται ούτε μηδενίζεται»

πηγή Γνώμη της Άρτας

16 Νοε 2008

'Ελλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας




Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ που έκανε το ART-TV για το κέντρο Υγείας στη πόλη μας.

15 Νοε 2008

Συνάντηση Φιλιππιαδιωτών στην Αθήνα

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών ''Ο Άγιος Βησσαρίων'' διοργανώνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου συνάντηση στο Bar Stin Priza στην πλατεία Καρύτση, Χρήστου Λαδά 1 , Αθήνα. Η συνάντηση θα συνοδευτεί με μοναδικές μουσικές και ειδικές τιμές στο ποτό ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα!

Η βραδιά αναμένεται μοναδική....

Never As Good As The First Time, Party!Be there....


Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας mail: myfilippiada@gmail.com

14 Νοε 2008

Stereo Nova... Η επιστροφή

Εντεκα χρόνια μετά τη διάλυσή τους, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα θα βρεθούν μαζί ξανά επί σκηνής. Οι Στέρεο Νόβα, θα δώσουν μία και μοναδική συναυλία στις 5 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του πάρτυ του free press Lifo, σε χώρο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Οι Στέρεο Νόβα είναι ένα συγκρότημα της δεκαετίας του '90. Έκανε ηλεκτρονική μουσική, κυρίως σε ρυθμούς trip-hop, techno και ambient, με ελληνικό στίχο. Θεωρείται μια πρωτοποριακή μπάντα που επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή.

Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ) ενώ σύντομα μετά τη διάλυσή τους εκδόθηκε ακόμη ένας δίσκος - συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη (ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ) και ένα (επεξεργασμένο στο studio live και αυτό δεν είναι μομφή) με τίτλο Σ.Κ.Α.Ζ.H. (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις)

Τους ακούμε εδώ

13 Νοε 2008

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός στα Γρεβενά...

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Οι ΄΄κυανόλευκοι΄΄ μακριά από τον καλό τους εαυτό και έχοντας δυο απουσίες βασικών παιχτών στην αμυντική τους γραμμή, του τιμωρημένου Σπύρου Καταγή και του τραυματία Κώστα Μαγκλάρα, γνώρισαν βαριά ήττα. Την επόμενη Κυριακή 23 Νοέμβριου έχουν να αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στην Φιλιππιάδα που είναι σε φόρμα στα τελευταία παιχνίδια, σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός ξεκίνησε καλά στα Γρεβενά και στο 19΄ ο Βραζιλιάνος Φλορένσιο πλάσαρε άουτ μόνος του απέναντι από τον Ψωμιάδη και πέταξε στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία που σίγουρα αν την είχε μετουσιώσει σε γκολ ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν πολύ διαφορετική για τον Εθνικό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 63΄ με πλασέ του Στύλου. Στο 84΄ ο Γεωργίου με σουτ το 2-0 και στο 86΄ ο Γέλοβατς με σουτ πέτυχε το τελικό 3-0.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ.Στραντζαλίδη και των βοηθων Τσελίκογλου και Στάγκου ολοι τους του συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ:Μπαντής, Πάνου, Αβραμίδης (85΄ Κλεισούρης), Παλιάγκας, Λέντζος, Μούτας (71΄ Βλάχος), Λάππας, Γκεοργκίεφ, Φλορένσιο, Κόσουτιτς, Καραμπίνας (71΄ Λαζαρίδης).

ΠΥΡΣΟΣ:Ψωμιάδης, Παπαβασιλείου (46΄ Γεωργίου), Προβατίδης, Οικονόμου, Τζιόκας, Καζαντζίδης (59΄ Βελώνης), Σέλακ (29΄ Σανχούρχο), Γέλοβατς, Νάκας, Στύλος.

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

12 Νοε 2008

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Δάλλα «Η σφαγή του Κομμένου» στην αίθουσα Σκουφά, Άρτα


Το συγγραφέα Γιάννη Δάλλα και το βιβλίο του «Η σφαγή του Κομμένου» παρουσιάζουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του Σκουφά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, η Μαρτυρική Κοινότητα Κομμένου, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Σκουφάς». Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας και οι Ηπειρωτικές εκδόσεις «Πέτρα».

Το Χρονικό του Γιάννη Δάλλα έγινε βιβλίο και κυκλοφόρησε από τις Ηπειρωτικές εκδόσεις «Πέτρα» με τον τίτλο «Η σφαγή του Κομμένου», με εικόνα εξωφύλλου έργο του Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, με τίτλο Τραγωδία και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος για το βιβλίο αναφέρει τα εξής:


«Στο Κομμένο της Άρτας, ένα όμορφο καμποχώρι στο Δέλτα του Αράχθου, πριν 65 χρόνια έγινε μια άγρια σφαγή. Δύσκολα μπορεί να την περιγράψει κανείς. Αδύνατο να νιώσουμε τον φόβο και τον τρόμο εκείνον του κυνηγημένου και ανυπεράσπιστου. Τον πόνο των γονιών, που μέσα από τα συντρίμμια μαζεύουν για να θάψουν τα παιδιά τους. Την απόγνωση του παιδιού που ψάχνει τους γονείς του.

Οι φιλόδοξοι αριθμοί, που τόσο καλά κατάφεραν να περιγράψουν τους νόμους της φύσης, ακόμα κι αυτοί είναι ανήμποροι να αποδώσουν το μέγεθος.


95 παιδιά έως 15 χρονών. 117 γυναίκες. 317 συνολικά οι νεκροί...


Κομμένο Άρτας, 16 Αυγούστου 1943. 120 νέα παιδιά, στρατιώτες του Χίτλερ, άφησαν τα σπίτια τους, την πατρίδα τους και ήρθαν να σπείρουν τη φρίκη, γιατί είπαν πως μπορούν τον κόσμο όλο να κάνουν δικό τους. Γαλουχημένα με τα ιδανικά του παγγερμανισμού, φουσκωμένα με εθνικιστικά και φυλετικά αισθήματα για την καθαρότητα και την ανωτερότητα της φυλής τους, δεν άργησαν να μπολιαστούν με μίσος ακόμα και για μικρά παιδιά. Με την υπεροψία της τεχνολογίας του όπλου που κρατούσαν στα χέρια τους, μπήκαν στο χωριό και «θέρισαν».


Ο Ηπειρώτης (από τη Φιλιππιάδα) λογοτέχνης Γιάννης Δάλλας ήταν τότε απόφοιτος του Γυμνασίου της Άρτας. Τον συγκλόνισε η σφαγή του Κομμένου και δυο χρόνια μετά, το 1945, γράφει το Χρονικό «Η σφαγή του Κομμένου».

Εδώ έχουμε την εξιστόρηση της μεγάλης σφαγής από έναν χωρικό, Κομμιώτη, που την είδε με τα ίδια του τα μάτια και έζησε τις τρομερές της ώρες. Αυτός ο χωρικός, ο Κοσμάς Ανάστας, όπως τον ονομάζει ο Δάλλας, ένας απλοϊκός και αγράμματος άνθρωπος, γράφει την τρομερή ιστορία της 16 Αυγούστου μ' απλό τρόπο κι ο Δάλλας μονάχα ανάμεσα στα μέρη που χωρίζεται φυσιολογικά η δραματική εξιστόρηση του απλοϊκού αφηγητή, μπαίνει και μ' ένα λυρικό τρόπο εκφράζει τις εντυπώσεις και την απήχηση που είχαν τα ανείπωτα αυτά γεγονότα στην αισθαντικότητά του και που προσπαθεί να τ' ανυψώσει σαν σύμβολα στην αιωνιότητα».


πηγή Ηχώ της Άρτας

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO