31 Ιουλ 2008

Διέρρευσε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2008


Το πιο καλά φυλασσόμενο μυστικό κάθε Ολυμπιακής διοργάνωσης, η τελετή έναρξης, διέρρευσε μέσω ενός βίντεο που πρόβαλλε το Νοτιοκορεάτικο δίκτυο SBS. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, που διαρρέουν πλάνα –και μάλιστα σε βίντεο- από την πρόβα της τελετής. Για την τήρηση της μυστικότητας οι κινεζικές αρχές, στην πρόβα που δόθηκε στις 16 Ιουλίου, είχαν δημιουργήσει τρεις δακτυλίους ασφαλείας ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν υπογράψει συμφωνίες εχεμύθειας.

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι του Νοτιοκορεάτικου δικτύου, όπως δήλωσαν στο Associated Press, μπήκαν με τις κάμερες τους στο στάδιο κατά την πρόβα της τελετής και την βιντεοσκόπησαν ανενόχλητοι.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

source: etipos.gr

Έκπτωση τιμής εισιτηρίων 50% από το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας στους τρίτεκνους

«Μετά από προσωπικές επαφές και προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας επιτεύχθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. και του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Παπαμιχαήλ και τον Γεν. Γραμματέα κ. Βασίλη Δήμο αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 29-7-2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε., μεταξύ του προέδρου του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε, κ. Δήμου Σμπόνια και των Μελών Τζίμα Σταύρου, Νάση Χρύσανθου, Σαρδελή Παναγιώτη, Βενέτη Δημήτρη και του Διοικητικού Συμβουλίου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας: κ. κ. Παπαμιχαήλ Μιχάλη, Δήμου Βασίλη, Παπασάβα Κλεονίκη, Ρούσου Δημήτρη Γεωργίου Σπύρου, Γκίνη Βαρβάρα, και Κονταξή Αποστόλη, Γκαβαρδίνα Νίκο, Κατσανάκη Ανδρέα, Νάκου Αθανασία, Γκόκα Σπυριδούλα, Κυριάκη – Αδάμ Βασιλική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης. O πρόεδρος του ΚΤΕΛ εξέφρασε τα σχέδια, τις προοπτικές και κυρίως το όραμα του που είναι η ανάκτηση της αίγλης και της εμπιστοσύνης, καθώς και η επιστροφή του επιβατικού κοινού στο λεωφορείο, ως βασικό και ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς.

Οι εκπρόσωποι των Τριτέκνων τόνισαν από τη μεριά τους τη σημασία που θα έχει το μέτρο στη μετακίνηση των Τριτέκνων οικογενειών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο σύλλογος Τριτέκνων αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής για τη πρωτοποριακή συμφωνία που επιτεύχθηκε και θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε. για τις προτάσεις τους και για την απόφαση που είναι η έκπτωση σε ποσοστό 50% του αντιτίμου των εισιτηρίων όλων των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας, δείχνοντας την ευαισθησία του στις κοινωνικές ομάδες όπως ΑμεΑ, Πολύτεκνους κ.λ.π.

Μια απόφαση που θα ανακουφίσει οικονομικά, αλλά και θα καθορίσει αποφασιστικά τον τρόπο μαζικής μετακίνησης των Τριτέκνων.Η διαδικασία του τρόπου εφοδιασμού της απαραίτητης κάρτας έκπτωσης, θα καθοριστεί σε λίγες ημέρες με απόφαση του Δ.Σ., για όλους τους Τρίτεκνους μέλη του Συλλόγου μας».

πηγή: Ηχώ της Άρτας

26 Ιουλ 2008

Αυθαίρετη μείωση ύψους της οικοδομής στα 12.80 από την Δημοτική Αρχή ;

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί η Δημοτική Αρχή Φιλιππιάδας παραπλάνησε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν εφάρμοσε επακριβώς τις αποφάσεις του σχετικά με τη μείωση του ύψους των οικοδομών. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά όχι μόνο αυτή καθ' αυτή την ανάπτυξη της Φιλιππιάδας, αλλά και δεκάδες συνδημότες μας που δηλώνουν άγνοια γι' αυτή την τροποποίηση» τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βησσάρης Χήτας, Έξαρχος Αριστείδης, Κώστας Σταύρος, Αποστόλου Χρήστος.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:«Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αριθμ. 150/15-6-2007 και 260/26-11-2007 αποφάσεις του, ζητούσε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για ύψος μεγαλύτερο των 15,80μ ο Δήμαρχος ξαφνικά και χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες (συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τροποποίηση ΓΟΚ, δημοσίευση στον τοπικό τύπο της πρότασης τροποποίησης ΓΟΚ κ.λ.π.) απέστειλε στο ΣΧΟΠ Ν. Πρέβεζας αίτημα μέσω μιας «διάτρητης μελέτης» για μείωση του ύψους των οικοδομών στα 12,80μ και σε περίπτωση κατασκευής πυλωτής τα 15,80μ.

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε το Δημ. Συμβούλιο Φιλιππιάδας πρότεινε να μειωθεί το ύψος των οικοδομών στα 12,80μ. και η πρόταση της μελέτης που ανέθεσε ο Δήμος δεν υποκαθιστά το Δημ. Συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται εκ του πλαγίου η τροποποίηση του Ν 1577/85 (ΓΟΚ) που ισχύει σε όλη την Ελλάδα και είναι γνωστός ως Νόμος του Αντώνη Τρίτση. Οικοδομές με χαμηλό ύψος (12,80μ) και μεγάλο συντελεστή δόμησης (2,1 και 1,8) είναι ακαλαίσθητες, μη λειτουργικές, έχουν λιγότερο ακάλυπτο οικόπεδο και θα οδηγήσουν σε τσιμεντοποίηση της Φιλιππιάδας και επιστροφή στο απαράδεκτο παρελθόν οικοδόμησης.

Τροποποίηση του ΓΟΚ θα γίνει με τη μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης. Μπορεί να εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος τους λόγους για τους οποίους προχώρησε βιαστικά ιδιαίτερα τώρα σ' αυτή την τροποποίηση που η οικοδομή διέρχεται μεγάλη κρίση;

Καλούμε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ύψος των οικοδομών στη Φιλιππιάδα. Εκεί να κληθούν με δημοσίευση στο τοπικό τύπο, οι ενδιαφερόμενοι δημότες» οι μηχανικοί της περιοχής, ο μελετητής του Δήμου, εκπρόσωπος του TEE Ηπείρου και ειδικοί επιστήμονες για να μας ενημερώσουν και να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει για το καλό του τόπου. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν δικαιούμαστε να «παίζουμε» με τις περιουσίες των συνδημοτών μας οι οποίες στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλης αξίας. Η Φιλιππιάδα αναπτύσσεται κυρίως λόγω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

πηγή: Ηχώ της Άρτας

Υ.Γ : Αν υπάρχει και η αντίθετη άποψη από την επίσημη πλευρά της Δημοτικής Αρχής , θα ήταν θεμιτό να μας την στείλετε στο mail Myfilippiada@gmail.com ώστε να υπάρχει ασφαλές συμπέρασμα για το θέμα



'Αγιος Γεώργιος Φιλιππιάδας...

...Στους δρόμους των λαληταδων στα μονοπάτια της παράδοσης. Αντάμωμα φίλων της παραδοσιακής μουσικής με τους λαληταδες στο πλατανόδασος του Αγίου Φεωργίου Φιλιππιάδας.

Ημέρα Κυριακής 27 Ιουλίου από το μεσημέρι.

Οργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μορφωτικός Σύλλογος Αγ.Γεωργίου

25 Ιουλ 2008

1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών εξωτερικού

Η Ήπειρος υποδέχεται στα Γιάννενα το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών εξωτερικού από τις 25 έως και τις 27 Ιουλίου 2008. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai – Xenia, θα αρχίσουν την Παρασκευή 25.07 το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή 27.07 με την ορκωμοσία του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συνέδριο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Μια δυναμική πορεία με πολλές προκλήσεις ανοίγεται για τους Ηπειρώτες Απόδημους καθώς μ’ αυτό το συνέδριο κλείνει με επιτυχία το πρώτο μέρος της οργανωτικής δομής των ηπειρωτικών οργανώσεων του εξωτερικού και ξεκινάει ένας νέος κύκλος προγραμματισμού και δράσεων με κοινό στόχο και όραμα τη συνένωση των δυνάμεων και προσπαθειών των Ηπειρωτών για την προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό.

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής του Πανηπειρωτισμού προϋποθέτει την ανάπτυξη και λειτουργία μιας αμφίδρομης σχέσης, τόσο ανάμεσα στην Ήπειρο και τη διασπορά της, όσο και προς την αντίστροφη κατεύθυνση της Αυτοοργανωμένης ομογένειας προς τον τόπο καταγωγής.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χρυσόστομος Δήμου Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Σκοπός αυτού του Συνεδρίου για τους απανταχού Ηπειρώτες είναι να σφυρηλατηθούν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί και να εξεταστούν καινούριοι τρόποι για να προωθηθεί η συνεχής εξέλιξη της Ηπείρου.Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρώην Πρωθυπουργός Ελλάδος και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Θεόδωρος Κασσίμης, Υφυπουργός εξωτερικών ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Γρηγόριος Νιώτης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Στις εργασίες του Σαββάτου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν το Συνέδριο πολλοί τοπικοί άρχοντες της Ηπείρου.

source:Ηχώ της Άρτας

24 Ιουλ 2008

Τα νέα του Εθνικού...

Άλλες τρεις μεταγραφές ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 23χρονο πρώην τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και της Α.Ε. Γιάννενα Μπαντή Βασίλη, τον 18χρονο μέσο και διεθνή με την Εθνική νέων Γιάννη Κλεισούρη από τον Αλμωπό Αριδαίας και τον 19χρονο μέσο Χριστόφορο Ορφανό από την Προοδευτική Περάματος. Οι μεταγράφικες κινήσεις για τους ΄΄κυανόλευκους΄΄ δεν σταματάνε εδώ αφού βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός μέσου και δυο επιθετικών ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας.

Κωστας Κολιός

Εντωμεταξυ οι εργασίες συνεχίζονται στο Δημοτικό Στάδιο αλλά και κατόπιν μηνύματος στο Guestbook μάθαμε για την δημιουργία Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικού Φιλιππιάδας.

22 Ιουλ 2008

Κρουστοπανήγυρις...Στις 25-31 Ιουλίου από την κοινότητα Κομμένου

To διεθνές φεστιβάλ κρουστών CROUSSIS του Νίκου Τουλιάτου που ξεκίνησε την πορεία του πριν πολλά χρόνια με αποκορύφωμα το 10ήμερο φεστιβάλ στο θέατρο Πέτρας το 2003 μετακομίζει από το 2008 στο Κομμένο της Άρτας. Ξεκινάει έτσι ένας καινούργιος εκπαιδευτικός πολιτιστικός θεσμός που στόχο έχει την ανάπτυξη της επικοινωνίας, της δημιουργικής δράσης των καλεσμένων και των νέων της κοινότητας.

Η διεθνής αυτή εκπαιδευτική γιορτή των κρουστών επί 7 μέρες θα απλωθεί σε διαφορετικούς χώρους της κοινότητας και της γύρω περιοχής από τη πλατεία του χωριού, τη κατασκήνωση, τις όχθες και το δέλτα του ποταμού Άραχθου στον Αμβρακικό κόλπο, με συναυλίες, εκθέσεις, μαθήματα, σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια, συναντήσεις, jam sessions, δρώμενα κλπ.Θα συναντηθούν μουσικοί κρουστών από διαφορετικά είδη μουσικής, θα διδάξουν, θα παίξουν, θα επικοινωνήσουν, θα γνωριστούν, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα μοιραστούν εμπειρίες και δράσεις, θα δημιουργήσουν, θα ανοίξουν νέους δρόμους. Και όλα αυτά στο ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον της κοινότητας και των υπέροχων κατοίκων της, που θα φροντίσουν τα πάντα για να βρούνε οι καλεσμένοι και το κοινό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες να δράσουν και να δημιουργήσουν.

Μια βδομάδα πολιτιστικού εκπαιδευτικού τουρισμού με εκδρομές, με παράλληλες δράσεις, και ουσιαστική επικοινωνία. Μια κατασκήνωση γεμάτη ήχους και ρυθμούς γεμάτη μουσική από όλο τον κόσμο. Πάρτε τις σκηνές σας, το κρουστό σας, εάν έχετε, και πάνω απ' όλα την καλή σας διάθεση και ελάτε να επικοινωνήσετε με ρυθμούς μουσικής και εναλλακτικού τρόπου ζωής!

Περισσότερες πληροφοριες για το προγραμμα ΕΔΩ

Υ.Γ: 'Οταν υπάρχει όρεξη, φαντασία, θέληση ...μπορούν να γίνουν και άλλα εκτός από ωραίες βραδίες με συντροφια το κλαρίνο και τους παραδοσιακόυς χωρούς στο σανίδι...Έτσι για αλλαγή...

Τα νέα του Εθνικού...

Στην πρώτη των "κυανόλευκων" παραβρέθηκαν πολλοί φίλαθλοι της ομάδας, σύσσωμο το Δ.Σ. του Τ.Α.Π. και του ερασιτέχνη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και από κοντά τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο πρόεδρος του Τ.Α.Π. κ. Βασίλης Τσώλης δήλωσε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμη με τρεις η τέσσερις ποδοσφαιριστές ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ του συλλόγου και ευχήθηκε στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές ενόψει της νέας σεζόν.
Εντωμεταξύ ο Εθνικός ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου μέσου Αλεξάντερ Γκεοργκίεφ και του 21χρονου μέσου Βαγγέλη Γκέτση από τη Νέα Ιωνία . Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η συμφωνία και η ανανέωση συμβολαίου του τερματοφύλακα Αγγελου Σταυράκη, ενώ επίσης ανανέωσε ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Λέντζος.

source: artasport.gr

15 Ιουλ 2008

Κάστρο Ρωγών 2008

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 20.00 θα λάβει χώρα εκδήλωση στο χώρο του κάστρου των Ρωγών. Θα υπάρξει ξενάγηση και περιήγηση στο κάστρο καθώς και ομιλία και ιστορική αναδρομή για τον ιστορικό χώρο . Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τον Βασίλη Λέκκα.Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον 'Περι Βιβλίου Σύλλογο' και τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ν.Κερασούντας

14 Ιουλ 2008

Τα νέα του Εθνικού...

Σπουδαία μεταγραφική επιτυχία για τον Εθνικό Φιλιππιάδας, αφού απέκτησε τον 31χρονο (12/11/77), μεσοεπιθετικό Σπύρο Καραμπίνα ο οποίος την περσινή σαιζόν αγωνίστηκε στην Α.Ε. Γιάννενα, και ήταν και αρχηγός της ομάδας του, και είχε 26 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ, ενω συνολικά την τελευταία τριετία με την φανέλα της Α.Ε. Γιάννενα στην Γ΄ Εθνική είχε 80 συμμετοχές και 5 γκολ.Μετά τον Καραμπίνα, ο Εθνικός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση δυο μεσοαμυντικών με τους οποίους έχει έρθει σε προφορική συμφωνία και αναμένεται σήμερα να πέσουν και οι υπογραφές, και να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση του Εθνικού. Μετά τον Παππά ο Εθνικός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός μέσου, που φέτος αγωνίστηκε σε ομάδα Γ΄ Εθνικής με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία και ίσως σήμερα να πέσουν και οι υπογραφέςΕπίσης ο Εθνικός απέκτησε τον 25χρονο μεσοεπιθετικό Γιώργο Παππά που την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στην Α.Ε. Γιάννενα και από τον Ιανουάριο στον Σκουφά Κομποτίου, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Φωστήρα, Ναύπακτο, Σταυραετό Συρράκου.

Το Δ.Σ. του Τ.Α.Π. και του ερασιτέχνη Εθνικού Φιλιππιάδας, με ανακοίνωση του, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Φιλιππιάδας, κ. Δημήτρη Γιολδάση για τις ενέργειες του σχετικά με την γρήγορη κατασκευή των έργων του γηπέδου ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για την Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Τέλος κατατέθηκαν όλα τα δικαιολογητικά στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, για την ίδρυση του Τ.Α.Π. του Εθνικού Φιλιππιάδας, ενώ τα ίδια δικαιολογητικά κατατέθηκαν και στην Ε.Π.Ο.

11 Ιουλ 2008

Αθλητικό Λύκειο στη πόλη μας...

...Μετά το Αθλητικό Γυμνάσιο που ήδη λειτουργεί στη Φιλιππιάδα σειρά έχει και η ίδρυση του Αθλητικού Λυκείου στη πόλη μας. Την ίδρυση του σχολείου υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης όπως αποκάλυψε ο βουλευτής ΝΔ Γ.Τρυφωνίδης ο οποίος δήλωσε :

''Η ίδρυση Αθλητικού Λυκείου στον Νομό μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Φιλιππιάδας είναι πια γεγονός.Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση ίδρυσης.Η πόλη της Φιλιππιάδας στο κέντρο της Ηπείρου αναβαθμίζεται όσον αφορά την εκπαιδευτική της υποδομή και μπορεί να παίξει τον περιφερειακό ρόλο που της αρμόζει στην περιοχή.Οι νέοι αθλητές και αθλήτριες της ευρύτερης περιοχής μπορούν να έχουν την δυνατότητα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα τους δίνουν τη δυνατότητα πιο ολοκληρωμένης ενασχόλησης με τον Αθλητισμό για το καλό των ίδιων, του τόπου μας και της Ελλάδος γενικότερα''.

Κώστας Κολιός

9 Ιουλ 2008

Αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ με φόντο το Κέντρο Υγείας...

Στην επιφάνεια και με τον πλέον φανερό τρόπο βγήκε η έντονη αντιπαράθεση, που υπάρχει στο εσωτερικό της Ν.Δ. στο νομό Πρέβεζας. Με φόντο το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας γίνεται σε όλους φανερό, ότι ο κορμός των δυνάμεων της Ν.Δ. στο νομό Πρέβεζας βγαίνει από τα χαρακώματα και οι «μάχες» δίνονται σώμα με σώμα.

Το βουλευτή Πρέβεζας Γιώργο Τρυφωνίδη κατήγγειλε ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το «μπλοκάρισμα» δημοσίευσης σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει τη διοικητική υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας. Στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας που πραγματοποιήθηκε μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν η ένταση και η μη διάθεση συνεννόησης.

Στη συνεδρίαση μετείχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Τρυφωνίδης, όπου δήλωσε: «Δεν διαφωνώ να πάει το Κ.Υ. στην Άρτα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγγυήσεις. Δεν θέλω να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν γίνεται να πάμε ως επαίτες. Δεν γίνεται να πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση και την παράταξή του είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και όλα τα άλλα έπονται, αφού έχουν λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Παπαγεωργίου. Ευτυχή συγκυρία για τη Φιλιππιάδα χαρακτήρισε το γεγονός, ότι ο κ. Παπαγεωργίου είναι υφυπουργός Υγείας και έτσι υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Φιλιππιάδας. Ο κ. Γιολδάσης απευθυνόμενος στον κ. Τρυφωνίδη, είπε, μεταξύ άλλων: «Αν κύριε Τρυφωνίδη δεν άρετε την παρέμβασή σας που μπλόκαρε την έκδοση του ΦΕΚ τότε αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Εκφράσατε τις ενστάσεις σας επιτρέψτε σε εμάς την άποψη και την ευθύνη των αποφάσεών μας».

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι επικεφαλής Βησσαρίων Χήτας και Γιώργος Ζάψας κατέθεσαν σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο ζητούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διοικητικής υπαγωγής, αλλά ταυτόχρονα να εντάσσονται στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας όλα τα αγροτικά ιατρεία δυτικά του Αράχθου ως πρώτο δείγμα εγγυήσεων για την αναβάθμισή του, αλλά και όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.Κατηγορήθηκαν από το Δήμαρχο, πως έτσι γίνονται σύμμαχοι των θέσεων Τρυφωνίδη για να δώσουν την απάντηση, ότι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους οι παράγοντες της Ν.Δ.

Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρέβεζας Χρ. Αναγνώστου ως εκπρόσωπος του νομάρχη, όπου εκτός της γενικής συμφωνίας εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο αναβάθμισης.Επίσης σθεναρά υπερασπίστηκαν το αίτημα για υπαγωγή στο Νοσοκομείο Άρτας οι εργαζόμενες, οι οποίες μάλιστα προς τη λήξη της συνεδρίασης αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Εκεί και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηροβουνίου Ηλίας Κοσμάς, που μετέφερε την απόφαση στήριξης του αιτήματος της Φιλιππιάδας.Πολλές οι τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών σε μία διαδικασία ιδιαίτερα συνηθισμένη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας, που προλαμβάνει χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης με εντάσεις.

Πάντως ο κ. Τρυφωνίδης κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης δήλωσε, πως ο ίδιος είναι σε θέση να πιέσει, ώστε όλα όσα είπε να συμπεριλαμβάνονται στην ίδια υπουργική απόφαση.

πηγή: Ηχώ της 'Αρτας

7 Ιουλ 2008

Νέο απόκτημα για τον Εθνικό...

Tην πρώτη του μεταγραφη ανακοίνωσε ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 26χρονο αμυντικό Θεόδωρο Παλιάγκα, ο οποίος έχει ξαναφορέσει την φανέλα του Εθνικού την περιόδο 2005-07 όταν ο Εθνικός τον είχε αποκτήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παλιάγκας έχει αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες με την σημαντικότερη αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα όταν και αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Σίγουρα πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφή και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον Εθνικό στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής…

Επίσης, με την φανέλα του Εθνικού Φιλιππιάδας θα αγωνίζονται και την επόμενη σαιζόν ο 20χρονος αμυντικός Χρήστος Σιαπέρας και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Μπρούβας αφού τα βρήκαν με την διοίκηση του Εθνικού και υπογράψανε τα νέα τους συμβόλαια.

Στην θέση του βοηθού προπονητή η διοίκηση του Εθνικού ήρθε σε συμφωνία με τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γιάννη Σιαπέρα, ο οποίος θα είναι ο βοηθός του κ. Νίκου Λάππα.


ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

5 Ιουλ 2008

Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας

Η Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΧΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ οργανώνει τα ανοιχτά εργαστήρια σύγχρονου χορού ‘Διανόηση του σώματος και περιβάλλον’ που θα καταλήξουν σε μια παράσταση στο τέλος Σεπτεμβρίου, με την επιμέλεια του διευθυντή σπουδών της σχολής χορού «Νέα Χορευτική Σκηνή» Θωμά Γκουντή. Σκοπός των εργαστηρίων η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων θεωρώντας το ανθρώπινο σώμα μέρος του περιβάλλοντος και εναρμονίζοντας τις σωματικές δραστηριότητες με το περιβάλλον. Αυτό θα γίνει με παράλληλη μελέτη λαογραφικού υλικού από παραδοσιακούς χορούς της περιοχής και τις κινήσεις τους σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον ώστε να καταδειχθεί ο σεβασμός στη φύση . Η μεθοδολογία περιλαμβάνει :
α) Εξάσκηση με τεχνική Σύγχρονου Χορού(Τεχνική Horton) β) Αυτοσχεδιασμοί με θέματα από το κεφάλαιο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (γ) Contact (δ) Θέματα (Επεξεργασία θεμάτων για τα μέρη της παράστασης), (ε) Κινησιολογικές Φόρμες από Free movement)

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για όλους και θα γίνουν

  • 26-27 Ιουλίου, 1ο Εργαστήρι Χορού.
  • 2-3 Αυγούστου, 2ο Εργαστήρι Χορού.
  • 9-10 Αυγούστου, 3ο Εργαστήρι Χορού.
  • 23-24 Αυγούστου, 4ο Εργαστήρι Χορού.
  • 30-31 Αυγούστου, 5ο Εργαστήρι Χορού.
  • 6-7 Σεπτεμβρίου, 6ο Εργαστήρι Χορού.
  • 13-14 Σεπτεμβρίου, 7ο Εργαστήρι Χορού.
  • 20-21 Σεπτεμβρίου, 8ο Εργαστήρι Χορού.
  • 27 Σεπτεμβρίου Παράσταση
Πρωϊνά τμήματα 11-2, Απογευματινά 18:30-21:30
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Νεάς Χορευτικής Σκηνής 26820 89255, ή στην Πολιτιστική Αντένα 26820 54445,6973447018.

Το έργο ‘Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον ‘ είναι μια πρωτοβουλία της Ομάδας Νέων της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας που με τη συμμετοχή ομάδων εθελοντών από τους τέσσερεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας (Πρέβεζας, Φιλιππιάδας, Λούρου,Ζαλόγγου), έχει ως σκοπό να δράσει ως εμψύχωση των τοπικών κοινοτήτων σε σχέση με την ανακύκλωση, τον διαπολιτισμικό Διάλογο, τον σεβασμό στο Άλλο, στην ανθρώπινη δημιουργία, στη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος. Η Ομάδα Νέων της Πολιτιστικής Αντένα Πρέβεζας αναγνωρίζοντας την ανάγκη της εποχής μας, και ειδικά στην περιφέρεια και θεωρώντας ως προτεραιότητες την ενημέρωση σε σχέση με το περιβάλλον και τον διαπολιτισμικό διάλογο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων διοργανώνει το έργο ‘Άνθρωπος Τέχνη Περιβάλλον’. Στο έργο έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν ως μέλη της εθελοντικής ομάδας , νέοι με ειδικές ανάγκες.

4 Ιουλ 2008

Τα νέα του Εθνικού...

Οριστικοποιήθηκε το νέο Δ.Σ. του νέου Τ.Α.Π. και του ερασιτέχνη Εθνικού Φιλιππιάδας. Το νέο Τ.Α.Π. αποτελείται από τους κ.κ. Βασίλη Τσώλη πρόεδρο, τον Πέτρο Μάστορα, αντιπρόεδρο και πρώην αντιδήμαρχο Φιλιππιάδας, και Χρήστο Σφρίντζερη διευθύνων σύμβουλο, και πρώην πρόεδρο του Εθνικού την περίοδο που ο Εθνικός ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική.

Το Δ.Σ. του ερασιτέχνη θα αποτελείται από τους κ.κ. Χρήστο Αναγνώστου πρόεδρο, Γιώργο Οικονόμου Α΄ αντιπρόεδρο, Καλαντζή Νίκο Β΄ αντιπρόεδρο, Κώστα Ευαγγέλου γραμματέα, Λέτσιο Γιώργο ειδικό γραμματέα, Συμεωνίδη Νίκο Α΄ ταμία, Σιώζο Σπύρο Β΄ ταμία, Καλαντζή Μιχάλη γενικό αρχηγό, Σάκκο Νίκο έφορος υλικού, Γκέτσης Κώστας και Αποστολίδης Χαράλαμπος δημόσιες σχέσεις, και μέλη Ζάμπος Μιχάλης, Σταύρος Κώστας, Μπαλάφας Γιώργος, Πύρρος Τσίτσης, Κολοβάτσιος Δημήτριος και Αμανατίδης Ελευθέριος, και εκπρόσωπος τύπου Κολιός Κώστας.

Πρώτο θέμα για το νέο Δ.Σ. ήταν η συζήτηση με τον προπονητή του Εθνικού κ. Νίκο Λάππα με τον οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνία, και ο κ. Λάππας θα βρεθεί φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο των ΄΄κυανόλευκων΄΄.

Μετά την συμφωνία με τον κ. Λάππα το Δ.Σ. του Εθνικού κάλεσε τους ποδοσφαιριστές που είναι ήδη στην ομάδα και στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνουν όλοι στον σύλλογο και στην συνέχεια θα γίνει και συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία με τον Εθνικό.

Η προετοιμασία του Εθνικού θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου και θα γίνει στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου στην περιοχή του Ζηρού Φιλιππιάδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας.

Κώστας Κολιός

3 Ιουλ 2008

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

Μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής, του Δ.Σ. Φιλιππιάδας, η Διοικητική υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Ο Δήμαρχος κ. Γιολδασης απαντά και στα όσα ανέφερε προ ημερών ο Βουλευτής ΝΔ στο Ν. Πρέβεζας Γ. Τρυφωνίδης σχετικά με το ζήτημα.

Ρεπορτάζ από Art Tv ΕΔΩ

source: Art Tv

2 Ιουλ 2008

Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στη Νομαρχία Πρέβεζας

Σημαντική ημερίδα με θέμα «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στη Νομαρχία Πρέβεζας», διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ/ΙΤΑΛΙΑ 2000-2006, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ν.Σ. Πρέβεζας.

«Σκοπός της ημερίδας ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα ευρυζωνικότητας καθώς και στην προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας, που για την ημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Τα οφέλη που παράγονται από την διείσδυση του μέσου είναι μεγάλα. Τα ευρυζωνικά δίκτυα υποστηρίζεται ότι «είναι τόσο σημαντικά για την εποχή μας όσο ήταν οι δρόμοι, τα κανάλια και ο σιδηρόδρομος τον δέκατο ένατο αιώνα και οι εθνικές οδοί και το τηλέφωνο στον εικοστό». Η αξία της ευρυζωνικότητας ουσιαστικοποιείται όταν οι πολίτες εκτιμήσουν και υιοθετήσουν το μέσο. Παρόλα αυτά η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα βρίσκεται γύρω στο 10% με πρωτοπόρους χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία, όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 30%.

O k.Ιωαννου δήλωσε : Κοινός στόχος όλων μας είναι το φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο, τώρα και για όλους. Σήμερα το γρήγορο internet και η ευρυζωνικότητα, πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν Δημόσιο αγαθό. Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα. Στόχος μας είναι ο νομός Πρέβεζας να γίνει ψηφιακός νομός και προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργούμε

πηγή: Ηχώ της Άρτας

1 Ιουλ 2008

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Εκλέχτηκε το νέο Τ.Α.Π. του Εθνικού Φιλιππιάδας το οποίο είναι τριμελές και αποτελείται από τον πρόεδρο και βασικό χρηματοδότη του συλλόγου την τελευταία πενταετία που η ομάδα αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική, τον κ. Βασίλη Τσώλη, τον κ. Πέτρο Μάστορα πρώην Αντιδήμαρχο Φιλιππιάδας και καθηγητή φυσικής αγωγής και τον κ. Χρήστο Σφρίντζερη επιχειρηματία. Το τριμελές Δ.Σ. του Τ.Α.Π. συμπληρώνεται από τα 15 μέλη του ερασιτέχνη Εθνικού. Από σήμερα το Δ.Σ. θα καλέσει και θα συζητήσει με όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι ήδη στην ομάδα αφού στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνουνε όλοι οι ποδοσφαιριστές στον Εθνικό. Στην συνέχεια κατόπιν εισήγησης του τεχνικού της ομάδας κ. Νίκου Λάππα που φέτος είναι η έκτη του χρονιά στον πάγκο του Εθνικού θα γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφικες κινήσεις ώστε η ομάδα να ενισχυθεί εκεί που υπάρχουνε αδυναμίες, και προτεραιότητα έχει δοθεί στους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία
ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO