30 Ιουν 2008

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2008

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ήμερο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2008 στην Πρέβεζα. Για δεύτερη χρονιά , η Πρέβεζα υποδέχτηκε 20 συνολικά μουσικά σχήματα και κοινό σε 3 σημεία της πόλης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άτομα παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα από την Πλατεία Νεάπολης με τους IScreamCockTales σε κεφάτους ρυθμούς ελληνικών τραγουδιών από τη δεκαετία του ’70 ενώ στη πλατεία Ανδρούτσου οι Παιδικές Χορωδίες του Ιδρύματος ‘Κωνσταντίνου Κατσάρη’ Ιωαννίνων, του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδας, της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης αλλά και τα χορευτικά δρώμενα του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου 'Κλεοπάτρα' καθήλωσαν το κοινό μέχρι την εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Λούρου που παιάνισε στους δρόμους της πόλης.


Στην Πλατεία Νεάπολης κάτω από το ζεστό ήλιο, οι
Group Therapy έδειξαν για μια ακόμα φορά τις αναμφισβήτητες δυνατότητες τους ενώ οι Lisas Lick ενθουσίασαν τους Πρεβεζάνους ροκερ. Οι West Coast με δύο τραγουδίστριες αυτή τη φορά τη Καρολίνα Γιαννακοπούλου που συγκινεί πάντα το ακροατήριο με την ποιότητα της φωνής της αλλά και τη Σμαράγδα Βαγγέλη που έκανε την έκπληξη τραγουδώντας ‘δύσκολα’ και αγαπημένα κομμάτια σαν το ‘Bad Day’ της Carmel. Το κοινό έμεινε μέχρι αργά για να απολαύσει υπό το φως του φεγγαριού τους υπέροχους ήχους των Sigmatropic και την δυναμική παρουσία της Άννας Καρακάλου στα φωνητικά αλλά και την έντονη προσωπικότητα του Άκη Μπογιατζή, ιδρυτή του συγκροτήματος.

Το Σάββατο ο Βασίλης Τζίμας με την μπάντα του κράτησε τον κόσμο μέχρι αργά στη πλατεία Ανδρούτσου. H βραδυά συνεχίστηκε με τη ‘Συνομιλία με τον δικό μας Μάνο’ μία χορευτική δημιουργία βασισμένη στους Εσπερινούς του Μάνου Χατζηδάκη σε χορογραφία του Θωμά Γκουντή με αναφορά στα κινηματογραφικά θέματα που έντυσε ο Μάνος Χατζηδάκης την Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τα χορευτικά δρώμενα από τα δύο σημεία της πλατείας, συγκίνησαν το κοινό με την αισθητική τους και την εκφρασμένη ευαισθησία τους στα μουσικά κομμάτια του μεγάλου συνθέτη. Ακολούθησαν οι Sevda με ακούσματα από τη παραδοσιακή μουσική μέχρι την jazz και φόντο το φεγγάρι στο λιμάνι της Πρέβεζας…

Την Κυριακή από πολύ νωρίς, στις 7:30 η Χορωδία Αγοριών ‘Αρμονία’ δρόσισε την πλατεία Ανδρούτσου ενώ οι εκκολαπτόμενοι μουσικοί του πρωτότυπου Ανοιχτού εργαστηρίου που οργάνωσε η Θάλεια Παπαγγελή του Ωδείου Πολυρυθμία γέμισαν το ζεστό απόγευμα με ήχους από ξυλόφωνα και γλυκά ακούσματα…Στη συνέχεια απολαύσαμε δύο ακόμη χορευτικά από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο 'Κλεοπάτρα' της Βάσως Ζαντραβέλη. Ακολούθησε η Δανάη Παναγιωτοπούλου με την κιθάρα της που πραγματικά μάγεψε με τον κοφτερό στίχο της και την ειλικρινή τρυφερότητα της, τραγουδώντας την εμπνευσμένη ‘Λήθη’ και το Λαύριο’ και άλλα κομμάτια από το τελευταίο της δίσκο και κλείνοντας με το ‘Mercedes Benz’ της Janis Joplin. Στη συνέχεια το κέφι άναψε με τους Zona Bastarda από τη Κέρκυρα, μια 8μελη μπάντα με μουσικούς από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατά βάση. Funk ,latin ,reggae ska με συνοδεία της ιδιαίτερης φωνής της Τέρη Βακιρτζόγλου δημιούργησαν ένα δυναμικό μείγμα χορευτικής μουσικής, που έκανε πολύ σύντομα τους θαμώνες της πλατείας να σηκωθούν και να χορέψουν θυμίζοντας τους Buena Vista Social Club και τον Manu Chao. Το τριήμερο έκλεισε με την εκπληκτική παρουσία των Silver & the Hidden Cash σε ένα ιδιότυπο μείγμα αμερικανική φολκ με ροκ, πανκ και κάντρι επιρροές made in Ioannina ! Το κέφι τους, η θετική ενέργεια και τα νέα τους τραγούδια συνεπήραν το κοινό σε ένα είδος μουσικής που δεν ακούγεται και πολύ συχνά στα αυτιά μας !




28 Ιουν 2008

Τα νέα του Εθνικού...

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου η συγκέντρωση των νέων και παλιών μελών του ερασιτέχνη Εθνικού και του νέου Τ.Α.Π. , και από την επόμενη μέρα μπαίνουν όλα τα θέματα και τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου επί τάπητος. Στα μεταγραφικά θέματα αναμένεται να υπογράψουν στον Εθνικό οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, και πρόκειται για δυο αμυντικούς που στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στην Β΄ Εθνική κατηγορία, έναν μέσο που φέτος αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική και ήταν μάλιστα και αρχηγός στην ομάδα του, και ένας επιθετικός με παρουσία στην Α΄ και Β΄ Εθνική κατηγόρια. Τα ονόματα τους θα γίνουν γνωστά μετά την υπογραφή των συμβολαίων τους και θα γίνει επίσημη παρουσίαση από την διοίκηση του Εθνικού.Εν τω μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, και αναμένεται σε ένα 20ημερο περίπου να είναι έτοιμο προς παράδοση και χρήση στον σύλλογο.Η προετοιμασία του Εθνικού θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου .

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

25 Ιουν 2008

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Υγεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Κ.Υ. Φιλιππιάδας υπάγεται στο Γεν. Νοσοκομείο Αρτας. Αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

source: Art TV

23 Ιουν 2008

Ανάρτηση βαθμολογίων στα Γενικά Λύκεια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και του ελέγχου των γραπτών δοκιμίων των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου που εξετάστηκαν φέτος σε εθνικό επίπεδο, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα Γενικά Λύκεια της χώρας, την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008, μετά τις 11.00.

Καλή επιτυχία σε όλους του μαθητές.

22 Ιουν 2008

Βιολογικός Καθαρισμός

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημητρίου Πανοζάχου, εντάσσεται στο ΠΕΠ Ηπείρου 2000 – 2006, η «Μελέτη: Δίκτυα ακαθάρτων και βιολογικός καθαρισμός τοπικών διαμερισμάτων Αγ. Γεωργίου και Νέας Κερασούντας του Δήμου Φιλιππιάδας» στο Μέτρο 6.4 του ΠΕΠ Ηπείρου με κωδικό ΟΠΣ 119903 και Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Φιλιππιάδας ο οποίος και έχει την ευθύνη εκτέλεσης της Πράξης. Σύμφωνα με το αναλυτικό Τεχνικό Δελτίο του Έργου και του Υποέργου και το αντίστοιχο πεδίο του ΟΠΣ, το φυσικό αντικείμενο που καλείται να εκτελέσει ο Τελικός Δικαιούχος είναι το ακόλουθο:


«ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:1) ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 2) ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝΣΤΟ Τ.Δ. ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 3) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ COMPACT ΣΤΟ Τ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 4) ΑΓΩΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΑΣΙΛΑΔΙ» .
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €
326.043,36, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι τις 30/11/2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

21 Ιουν 2008

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

....σήμερα αν δεν γνωρίζουν μερικοί είναι η παγκόσμια μέρα μουσικής και το blog μας θα τιμήσει το γεγονός παίζοντας όλη την ημέρα μουσική . Μη χάσετε τις μουσικές βραδιές που διοργανώνονται σε Πρέβεζα και Ιωάννινα. Η είσοδος είναι δωρέαν...

20 Ιουν 2008

Άραχθος Festival 2008

... ο Δήμος Παμβώτιδας διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά το camping περιπέτειας στις 4, 5, 6 Ιουλίου δίπλα στα νερά του Αραχθου ποταμού. Οι φετινές συμμετοχές εντυπωσιακές με την πρώτη μέρα να εμφανίζονται οι: Φάμελλος, Δρογώσης, Στρατής, Τσαλιγοπούλου και Κότσιρας. Τη δεύτερη μέρα οι Micro Ευριδίκη και Κοργιαλάς υπόσχονται μια μοναδική βραδιά και τις 6 Ιουλίου που είναι και η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στη σκηνή θα βρίσκονται οι C:Real και Puressence. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν και άλλες δραστηρίοτητες για την ψυχαγωγία του κοινού με διάφορα όπως παιχνίδια, ιππασία, Flying fox και Rafting. Μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται για όσους θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές μιας και τα προνόμια δεν είναι λίγα. Δωρεάν είσοδο και 24ωρη διαμονή στο χώρο, δωρεάν σίτιση πρωινό και μεσημεριανό κ.α. ! Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Κατά που πέφτει ο Ζηρός ??? Λέω εγώ τώρα...

19 Ιουν 2008

Τα νέα του Εθνικού...

Πραγματοποιήθηκε χθες στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Φιλιππιάδας η γενική συνέλευση του Εθνικού παρουσία πολλών φιλάθλων και μελών του συλλόγου. Πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση της μετατροπής της ομάδας σε Τ.Α.Π. για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού, ενώ την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα γίνει νέα γενική συνέλευση με θέμα την διεύρυνση του Δ.Σ. με νέα μέλη που θα πλαισιώσουνε το ήδη υπάρχον Δ.Σ. του συλλόγου.

Κώστας Κολιός

18 Ιουν 2008

Καταπολέμηση του δάκου...

Οδηγίες για την καταπολέμηση του δάκου εξέδωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας. Συγκεκριμένα στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον Δ/ντή κ. Νικόλαο Σουραβλιά αναφέρονται τα εξής:

«Οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στο Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης να τοποθετήσουν στους ελαιώνες δακοπαγίδες τύπου ΜΑΚΦΕΙΛ για την παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου.Για την παρασκευή του διαλύματος χρησιμοποιούμε λίπασμα θειικής αμμωνίας (21-0-0) σε περιεκτικότητα 2% και όχι περισσότερο, (μία κουταλιά της σούπας στο 1 λίτρο νερό που χωράει περίπου στην παγίδα ή 20 γραμμάρια στα 10 λίτρα νερό).Η τοποθέτηση της παγίδας πρέπει να γίνει στην ανατολική πλευρά των δένδρων. Η παρακολούθηση του πληθυσμού και αλλαγή του διαλύματος θα γίνεται κάθε 5 ημέρες και συγκεκριμένα για να υπάρχει συλλογική εκτίμηση των αποτελεσμάτων κάθε 1-6-11-16-21-26 ημερομηνία κάθε μηνός.Οι παραγωγοί αφού μετρήσουν τον ακριβή αριθμό των συλλήψεων να τηλεφωνούν στην Ένωση στο τηλέφωνο 26810 26205 στον υπεύθυνο γεωπόνο κ. Δημήτρη Μπίζα για να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα, ώστε να προσδιορισθεί έγκαιρα η ημερομηνία επέμβασης για κάθε περιοχή».

source: ΗΧΩ της 'Αρτας

15 Ιουν 2008

Τα νέα του Εθνικού...

...Σε εξέλιξη βρίσκονται τα μεταγραφικά νέα της ομάδας του Εθνικού και ο παίκτης του Εθνικού Γ. Βλάχος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα για ακόμη ένα χρόνο.Επίσης, όπως μας αναφέρε ο δημοσιογράφος Κώστας Κολιός η διοίκηση έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με 4 παίκτες, που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στις επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα ένας εξ'αυτών στην Α'Εθνική . Τα ονόματα τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά κάτι που πρόκειται να συμβεί στη επόμενη Γενική Συνελευση της ομάδας.Η συνέλευση αυτή είναι στις 18 Ιουνίου και ώρα 19.30 , με τον πρόεδρο Βασίλης Τσώλης και τα μέλη του Δ.Σ. να καλούν τους πάντες να παρευρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο και να αποφασίσουν για το μέλλον της ομάδας.

14 Ιουν 2008

Λίγο Στατιστική...

...Στο δημοψήφισμα " Από που μας επισκέπτεσαι'' που είχαμε αναρτήσει, συμμετείχαν 150 άτομα και το αποτέλεσμα έδειξε. Το 24% μας επισκέπτεται από την περιοχή της Αττικής, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η πόλη της Φιλιππιάδας με 23%. Τρίτη θέση με 18% για επίσκεψη από άλλη πόλη της Ηπείρου ενώ μια θέση παρακάτω είναι οι επισκέπτες από την Μακεδονία με 13%. Αναγνώστες έχουμε και στο εξωτερικό όπου το ποσοστό φτάνει το 6% ενώ με 3% ακολουθούν οι περιοχές της Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και η Νησιωτική μας Ελλάδα.

Συζήτηση στο FORUM
Γινε μέλος και πες μας την άποψη σου...

12 Ιουν 2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Γιορτή της Μουσικής, Πρέβεζα


Παρασκευή 20 Ιουνίου ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ’ , Aνοιχτό Εργαστήρι Μουσικής Προπαιδείας, Ώρα έναρξης 18:00-19:00 και 19:00-20:00, Ωδείο Πολυρυθμία –Διδάσκει η Θάλεια Παπαγγελή

Παρασκευή 20 Ιουνίου ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ,Παραδοσιακό και έντεχνο, Ώρα έναρξης 19:30 : Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Χορευτικό δρώμενο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου 'Κλεοπάτρα', Παιδική Χορωδία Ι.Ν.Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδας, Παιδική Χορωδία του Ιδρύματος ‘Κωνσταντίνου Κατσάρη’ Ιωαννίνων (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), Φιλαρμονική Λούρου (διαδρομή από την παραλιακή Πρέβεζας μέχρι την Πλατεία Νεάπολης)

Παρασκευή 20 Ιουνίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Rock, jazz Ώρα έναρξης 19:00
Σιδερένιο Φώς (ΙΩΑΝΝΙΝΑ),IScreamCockTales (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), Group Therapy, Lisa's lick ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ), West Coast,Sigmatropic (AΘH)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 21 Ιουνίου ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ’ Κλασσική Μουσική, Aνοιχτό Εργαστήρι Μουσικής Προπαιδείας, Ώρα έναρξης 10-11πμ και 11-12πμ: Ωδείο Πολυρυθμία –Διδάσκει η Θάλεια Παπαγγελή

Σπουδαστές πιάνου και κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Μουσική σε 88 πλήκτρα & 6 χορδές» Ώρα έναρξης 20:00


Σάββατο 21 Ιουνίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ World music, έντεχνο, διασκευές ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου Ώρα έναρξης 21:00
Βασίλης Τζίμας, Μουσικό Σύνολο Λευκάδας (ΛΕΥΚΑΔΑ),Sevda , Χορευτικά δρώμενα της Σχολής Χορού ‘Νέα Χορευτική Σκηνή’ : " Συνομιλία με τον δικό μας Μάνο"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή 22 Ιουνίου ,ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ’ ,
'Ωρα έναρξης 10-11πμ και 11-12πμ Ωδείο Πολυρυθμία –Διδάσκει η Θάλεια Παπαγγελή

Kυριακή 22 Ιουνίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ World music, ελληνικό έντεχνο, folk rock Ώρα έναρξης 19:30

Χορωδία Αγοριών ‘Αρμονία’ Πρέβεζας , Παρουσίαση του Εργαστηρίου Μουσικής Προπαίδειας
Δανάη Παναγιωτοπούλου (ΑΘΗΝΑ), Χορευτικό δρώμενο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου 'Κλεοπάτρα' ,Zona Bastarda (ΚΕΡΚΥΡΑ),Silver & the Hidden Cash (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

11 Ιουν 2008

25 χρόνια Α.Ο Παπαδάτων

Με αφορμή της συμπλήρωσης ενός τετάρτου του αιώνα από την ίδρυση του Α.Ο.Παπαδατών, λάβαμε το επετειακό άρθρο απο τον Πνευματικό Γεώργιο όπου επιχειρεί μια συνοπτική αναδρομή της ιστορίας του για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ο Α.Ο.Παπαδατών Πρεβέζης ιδρύθηκε το έτος 1983 ως συνέχεια της ανεπίσημης ποδοσφαιρικής ομάδας «θύελα» που προυπήρχε. Η προσπάθεια στηρίχτηκε στη λαχτάρα και το πάθος που έτρεφε για το άθλημα μια ομάδα δημοτών του χωριού. Η πρώτη περίοδος 1983-84 χαρακτηρίστηκε από μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος, μαζική συμμετοχή και στήριξη από τους κατοίκους, αλλά και αναμενόμενη απειρία στον αγωνιστικό τομέα. Η συγκομιδή δύο βαθμών το μαρτυρά. Την επόμενη τριετία η ομάδα ενισχύεται με ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1985 έρχεται η καταξίωση καθώς η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και κερδίζει εύκολα την άνοδο στη Β κατηγορία. Η αγωνιστική καταξίωση συνοδεύεται από την υλοποίηση ενός ονείρου χρόνων, καθώς η ομάδα αποκτά και αγωνίζεται πλέον στο δικό της γήπεδο. Το 1987 χαρακτηρίζεται η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών με την πρόσληψη του γνωστού προπονητή κ. Ιωάννη Κώνστα. Ωστόσο ορισμένα στραβοπατήματα στην αρχή απομάκρυναν την ομάδα από το μεγάλο στόχο. Η επόμενη χρονιά έμελλε να είναι η κορυφαία αγωνιστικά αλλά και μοιραία. Η άνοδος στην κατηγορία κρίνεται την τελευταία αγωνιστική. Ο Α.Ο.Π με ισοπαλία κερδίζει την άνοδο…αλλά η ήττα στο 85 από τον Α.Ο. Μιχαλιτσίου φανερώνει ότι για τη επιτυχία απαιτούνται και άλλοι παράγοντες. Η τριετία 1989-1991 χαρακτηρίζεται από μέτρια αποτελέσματα με την ομάδα να στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ανθρώπινο δυναμικό των παιδιών του χωριού. Από το 1992 αρχίζει η μείωση του ενθουσιασμού και η αδιαφορία τω κατοίκων του χωριού για το μέλλον της ομάδας. Μέχρι τα 1996 στόχος της ομάδας είναι οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Οι χρονιές 1997-2000 χαρακτηρίζοναι πια ως « πέτρινα χρόνια» . Η ομάδα διατηρείται με πολλά εμπόδια ενώ αγωνιστικά τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Το τελευταίο ματς Α.Ο.Π – Σαμψούντα 1-5 πιστοποιεί πως ότι ξεκινά και στηρίζεται στον ενθουσιασμό και την «κεκτημένη ταχύτητα» γρήγορα διαλύεται.

1 ος σκόρερ: Μπατσούλης Γεώργιος

1 ος σε συμμετοχές : Πνευματικός Γεώργιος 166

10 Ιουν 2008

Μία ομάδα...Ένα όνειρο... Euro 2008


.... Ένα νέο ταξίδι αρχίζει για την Εθνική μας ομάδα....όποια και να είναι η πορεία της για μας παντα θα έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας, μιας και μας χάρισε μοναδικές, απερίγραπτες στιγμές. Η Εθνική που από την 96η έκτη θέση που βρισκόταν πριν την ανάληψη του Οττο πλέον φιγουράρει στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πλέον και τον τίτλο της Πρωταθλητριας Ευρώπης. Ποιος να το φανταζόταν? Αυτά γνωστά σε όλους απλά το αναφέρω για την ιστορία...την οποία θα την δείτε αποτυπωμένη σε στιγμές στο παραπάνω βιντεο....


Καλή Επιτυχία Ελλάδα...
Για μας είστε ήδη νικητές...

7 Ιουν 2008

'Eλληνας οικολόγος

Πράσινοι ακτιβιστές, με περισσή θέληση και μαχητικότητα, εφορμούν ώστε να εξασφαλίσουν έναν απο τους λαμπτήρες-πάρε και μια για το μπάνιο μπάρμπα-χαμηλής ενέργειας που μοίρασε η Greenpeace.
Πολύ trendy το περιβαλλοντικό τώρα τελευταία...σποτάκια απο την κυβέρνηση, ανεξάρτητο υπουργείο περιβαλλοντος, μοιράσαμε και νόμπελ αναμνηστικά με αφορμή το περιβάλλον, ο ΓΑΠ έχει ένα ωραιότατο υβριδικό και οι πολίτες μοιάζουν πραγματικά ανήσυχοι. Φυσικά όλα αυτά μεχρι να κλείσει η όμορφη πόρτα της σπιτικής θαλπωρής όπου ελάχιστοι χωριίζουν πλαστικό, γυαλί, χαρτί και φροντίζουν να παράγουν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών το χρόνο.
Χωρίς σωστή παιδεία δεν αποκτάται οικολογική συνείδηση, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, λόγια του αέρα για ελαφρά κατανάλωση και ψηφοθηρική εκμετάλλευση

5 Ιουν 2008

J.Beever- Πινελιά στους Δρόμους...

Απολαύστε το μοναδικό video οπου ο Βρετανός Julian Beever έχει άλλη διάσταση για το πως αντιλαμβάνεται τα πεζοδρόμια. Προτιμά να τους δίνει χρώμα με τις μοναδικές δημιουργίες του και να προσελκύσει το βλέμμα των περαστικών. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι τόσο αληθινό που θα χρειαστεί ώρα να το συνειδητοποίησετε.

3 Ιουν 2008

Απονομή για τον Εθνικό ....

...έγινε και επίσημα πλέον η απονομή του πρωταθλήτη του 5ου ομίλου της Δ' Εθνικής για το αγωνιστικό έτος 2007-2008. Η ομάδα του Εθνικού αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Θρίαμβο Λούρου και με νίκη 6-0 πρόσφερε θέαμα στους θεατές που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Κατόπιν της απονομής έγιναν και ορισμένες βραβεύσεις σε παλιούς προέδρους του Εθνικού δε βρίσκονται πλέον στη ζωή , όπως επίσης τιμητική πλακέτα δώθηκε και στον παίκτη του Εθνικού Γιώργο Βλάχο για το ήθος του αλλά και την σημαντική συνεισφορά του στην ομάδα για φέτος. Να δώσουμε και μεις με τη σειρά μας τα συγχαρητήρια για τον Εθνικό Φιλιππιάδας που έφτασε στο ψηλότερο σκαλί στην 73χρονη ιστορία του.Ελπίζουμε η παρουσία μας στη Γ ' Εθνική του χρόνου να μην είναι απλά μια ευχάριστη ανάμνηση και με τον σωστό προγραμμισμό να μπορέσουμε να σταθούμε στη κατηγορία και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Υπόλοιπες φωτογραφίες από την απονομή εδώ: 1, 2, 3, 4

photos: Κων/νος Κολιός

1 Ιουν 2008

Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι...

...Ήρθε και επίσημα το καλοκαιράκι μιας και ανεπίσημα μας είχε χτυπήσει την πόρτα λίγες μέρες πριν, με τον καύσωνα...Ελπίζω να κάνετε σωστή επιλογή των διακοπών σας για φέτος. Για τους μαθητές η εποχή αυτή είναι αγχωτική...μιας και περιμένουνε αποτελέσματα των Πανελληνίων και τους εύχομαι να πάνε όλα όπως τα έχουν φανταστεί...για τους φοιτητές είναι εποχη ξεγνοιασιάς ... για τους εργαζόμενους είναι η περίοδος που περιμένουν να ξεκουραστούν...για την Τρίτη Ηλικία είναι η εποχή που ίσως απεχθάνονται μιας και η ζέστη είναι ανυπόφορη...Για την Φιλιππιάδα είναι η εποχή που της ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλη εποχή, τόσο για την φυσική της ομορφιά αλλά και με την επιστροφή των ξενιτεμένων που θα δώσουν ζωντάνια στην πόλη...

Καλό Καλοκαίρι σε όλους ....

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO