31 Μαΐ 2008

Ληστεία-Διαμαρτυρία για την ακρίβεια...

...σε μίας άκρως πρωτότυπη ληστεία προέβησαν 20 άτομα σήμερα το μεσημέρι, σε Σούπερ Μαρκετ του Σκλαβενίτη στα Εξάρχεια. Οι δράστες εισέβαλλαν στο κατάστημα γέμισαν τα καροτσια τους με τρόφιμα και άλλα είδη και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πληρώσουν. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως κατα την έξοδό τους πέταξαν ενημερωτικά φυλλάδια με συνθήματα κατά της ακρίβειας, ενώ την λεία την μοίρασαν σε περαστικούς...

Δε συνιστώ σε κανέναν να τους μιμηθεί ...


source:in.gr

30 Μαΐ 2008

Ανακύκλωση βιβλίων...

...Μεταχειρισμένα βιβλία θα παραλαμβάνουν από την επόμενη χρονιά οι μαθητές. Τα φετινά θα τους ζητηθεί να τα επιστρέψουν στο τέλος της χρονιάς, αλλά επειδή όλοι υποψιάζονται σε τι κατάσταση θα παραδοθούν, τα βιβλία θα… πολτοποιηθούν. Τα χρήματα από την ανακύκλωση θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές «για τη βελτίωση των υποδομών», όπως διαβεβαιώνει τους διευθυντές των σχολείων με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.Από του χρόνου, όμως, θα εφαρμοστεί το σύστημα «της επιστροφής και επαναχρησιμοποίησης βιβλίων σε άριστη κατάσταση».Οι λόγοι που επικαλείται η εγκύκλιος είναι «το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η έκδοση των σχολικών εγχειριδίων ετησίως» και «η κατασπατάληση φυσικών πόρων».

source: Καθημερινή

Κείμενο απο Βλαχογιάννη Γιάννη

28 Μαΐ 2008

Σύλλογος προστασίας Λούρου ποταμού

...Ο νεοσύστατος Σύλλογος Προστασίας του πόταμου Λούρου, διοργανώνει στις 30 Μαΐου 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας ημερίδα με θέμα: Λούρος, Παρελθόν -Παρόν- Μέλλον. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Κοιλάδας Λούρου, να παρευρεθούν στην ημερίδα. Εισηγητές θα είναι οι:

  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: "Ρύπανση και Επιπτώσεις στον ποταμό Λούρο".
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, Διδάσκων καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Διαχείριση και προστασία του Ποταμού Λούρου»
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΤΑΣ, Περιβαντολόγος: «Το πρόβλημα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων»,
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, δρ. Υδρογεωλόγος Δ/ντής Περιφ. Μονάδας ΙΓΜΕ Ηπείρου: «Υδρογεωλογικές συνθήκες της λεκάνης του Λούρου και ιδιαίτερα της Πηγής Αγίου Γεωργίου».
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου: «Η μικροβιακή μόλυνση σε υδάτινα και χερσαία οικοσυστήματα Λούρου και Αμβρακικού και ο ρόλος της μικροβιοανθεκτικότητας».
source: Ηχώ της Άρτας

27 Μαΐ 2008

Νέα Κερασούντα


Με κάθε επισημότητα έγιναν οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Κερασούντας για την Γενοκτονία των ποντίων στην όμορφη πλατεία του χωριού .

Source: Το σχετικό ρεπορτάζ από Art Tv

26 Μαΐ 2008

Πόλη πρότυπο...

Σύμφωνα με το focusmag μια πρότυπη κοινότητα 30.000 κατοίκων που θα βασίζεται σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και θα περιορίζει δραστικά τα απορρίμματα και τους αέριους ρύπους δημιουργείται κοντά στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, υπό την αιγίδα της WWF και της βρετανικής οργάνωσης BioRegional. Tο πρόγραμμα Μάτα ντε Σεσίμπρα θα αναπτυχθεί σε έκταση 21,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τα οποία τα 19,4 τετρ. χλμ θα εντάσσονται σε φυσικό πάρκο. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια με κόστος ένα δισ. ευρώ.Τα σπίτια, τα σχολεία, τα εργοστάσια και οι χώροι αναψυχής της Μάτα ντε Σεσίμπρα θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά, όπου αυτό είναι δυνατόν. Το 50% των τροφίμων της κοινότητας θα παράγονται σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της, ώστε να μειωθούν τα έξοδα μεταφοράς και για να υποστηριχθούν οι ντόπιοι αγρότες και αλιείς.Οι ενεργειακές απαιτήσεις της πρότυπης πόλης θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα -του αερίου που εντείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου- να είναι μηδενική.Επίσης, το 90% των οργανικών απορριμμάτων της κοινότητας θα μετατρέπεται σε λίπασμα, ενώ ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χωματερές θα είναι 75% μικρότερος από τον μέσο όρο στην Πορτογαλία.Μειωμένη θα είναι και η κατανάλωση του νερού, με τη βοήθεια εγκαταστάσεων συλλογής βρόχινου νερού και επεξεργασίας λυμάτων.Η Μάτα ντε Σεσίμπρα θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού.

Μήπως μας ακούει κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο?? Απλά να παίρνουμε ιδέες μήπως και μπορέσουμε να εφραρμόσουμε και μεις κάτι στη πόλη μας...

source: focusmag

22 Μαΐ 2008

Απαγορεύεται το κάπνισμα από το 2010...

...μετά από πολλές χώρες παγκοσμίως, στα ίδια χνάρια βαδίζει και η χώρας μας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Υπουργείο Υγείας προωθεί νομοσχέδιο όπου θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς και στεγασμένους χώρους από το 2010 και έπειτα. Φυσικά και στους προαναφερθέντες χώρους δεν λείπουν και τα bar ,νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, όπου θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλοι κλειστοί χώροι καπνίσματος σε διαφορετικό χώρο από τον κύριο. Πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε στη χώρα μας και μη νομίζετε πως αστειεύομαι καθώς το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Δε ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουν οι καπνιστές να μειώσουν το τσιγάρο αλλά σίγουρα θα απολαύσω το καφέ,το ποτό και το φαγητό μου χωρίς να βρωμάω τσιγαρίλας κατόπιν...

Μιας και πλέον είμαι σε χώρα που ήδη εφαρμόζεται θα αναφέρω πως ο κατάλληλος διαμορφωμένος χώρος για το κάπνισμα ειναι...έξω από το μαγαζί. Αν οι καταστηματάρχηδες είναι ευγενικοί τους βάζουν και ομπρέλα να μη γίνουν μούσκεμα και αν πέσουν σε μαγαζάτορα που έχει κέφια , μπορεί να τους τοποθετήσει και καμιά σομπούλα εκεί δίπλα να μη ξεπαγιάσουν ...!Πάντως το αξιοσημείωτο πολλές φορές είναι πως βλέπεις περισσότερο κόσμο εκτός του μαγαζιού που βγήκε για κάπνισμα ..παρά μέσα στο μαγαζί...!!!!!

21 Μαΐ 2008

O φύλακας άγγελος του Εθνικού Φιλιππιάδας Άγγελος Σταυράκης

Το ταλέντο του 20χρονου τερματοφύλακα είναι αστείρευτο και σίγουρα ήταν από τους διακριθέντες του Εθνικού στο πρωτάθλημα. Εμείς με τη σειρά μας ήρθαμε σε επαφή με τον Άγγελο και στη συνέντευξη που μας έδωσε φαίνεται, πως εκτός από εξαιρετικό αθλητή, διακρίνεται και για το ήθος του. Σας παραθέτω τη συνέντευξη:

Blog:Άγγελε πες μας λίγα λόγια για σένα.
Άγγελος: Η ποδοσφαιρική μου καριέρα ξεκίνησε από την ομάδα του χωριού μου,συγκεκριμένα στο Αρμένιο Λάρισας,όπου,συμπλήρωσα 3 χρόνια παρουσίας στην Ά κατηγορία του νομού.Στην συνέχεια μέσω της Μικτής Λάρισας (Πρωταθλητής Ελλάδος 2004-2005)-(Δευτεραθλητής Ελλάδος 2005-2006) πήρα μεταγραφή στον Ηρακλή Χαλκης αγωνιζόμενος στην ΄Δ εθνική για δύο ακόμη χρόνια.Στη συνέχεια λόγω σπουδών (Σχολή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεποικοινωνιών)μετακόμισα στην Άρτα συνεχίζοντας την ποδοσφαιρική μου καριέρα στην ομάδα του Εθνικού.

Blog:Πως ήταν οι συνθήκες που αντιμετώπισες στον Εθνικό?
Άγγελος:Πιστέυω πως η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα δεν θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα αφού πήραμε πλέον το εισιτήριο για την Γ' εθνική.Οι συνθήκες που αντιμετώπισα ήταν ιδανικές και πιστέυω σ'αυτό βοήθησε η ύπαρξη νεαρών ποδοσφαιριστών αλλά και η ενθάρρυσνη από τους ποιο έμπειρους.

Blog:Στις πρώτες αγωνιστικές είχες ανέπαφη την εστία για 630 λεπτά, συμβάλλοντας στη καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας . Που οφείλεται?
Άγγελος:Το ρεκόρ χωρίς γκολ πιστέυω οφείλεται στην συνολική λειτουργία της ομάδας απο την άμυνα έως την επίθεση έχοντας παράλληλα θέληση και μαχητικότητα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Blog: Από την κόλαση στο παράδεισο χαρακτήρισαν πολλές εφημερίδες την περιπέτεια του Εθνικού την περασμένη Κυριακή. Πως βίωσες τις στιγμές αυτές?
Άγγελος:Πραγματικά ήταν,όπως πολλοί το χαρακτήρισαν, ένα Χιτσκοκικό φινάλε με κοντράστ συναισθημάτων.Προσωπικά η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη με το άγχος όσο περνά η ώρα να γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.Ευτυχώς με τη βοήθεια και του Θεού βγήκαμε πρωταθλητές ζώντας στιγμές πραγματικά απερίγραπτες!

Blog:Γ' Εθνική του χρόνου. Θα βρίσκεσαι πάλι κάτω από τα δοκάρια του Εθνικού?Ποιές οι φιλοδοξίες σου με την ομάδα?
Άγγελος:Η διοίκηση και ο προπονητής έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και θα ήθελα παράλληλα να τους ευχαριστήσω.Πιστέυω πως όλα θα κυλίσουν ομαλά και θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο.Εύχομαι η ομάδα μου να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής , σ'ενα πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο όπως ξέρουμε. Κάτι τέτοιο βέβαια προυποθέτει σκληρή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις και την απαραίτητη σοβαρότητα.

Blog:Εντυπωσιακή κερκίδα, και ιδιαίτερα τις τελευταίες αγωνιστικές. Ποιό το μήνυμα στο κόσμο που πραγματικά διψούσε να δει τον Εθνικό στη Γ' Εθνικη?
Άγγελος:Αξίζει πραγματικά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄αυτό τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε κάθε μας παιχνίδι.Πιστεύω θα είναι σίγουρα δίπλα στην ομάδα και για την νέα χρονιά,δίνοντας δυναμικό παρών μιας και τους κάναμε υπερήφανους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

20 Μαΐ 2008

Νέα υπηρεσία: Forum.

...νέα υπηρεσία για την ιστοσελίδα μας και πλέον στη διάθεση όλων είναι το Forum .Θα το βρείτε στα δεξιά της σελίδας με την επωνυμία my forum και θα μπορείτε να ανοίγετε διάλογο για όποιο θέμα επιθυμείτε να θίξουμε. Προτάσεις, σχόλια, προβληματισμοί downloads και χιουμοριστικά θεματάκια στη διάθεση όλων. Το μόνο που μένει είναι να κάνετε μια γρήγορη δωρεάν εγγραφή και να πάρετε μέρος στα ήδη αναρτώμενα θέματα αλλά και να ανοίξε νέο κύκλο συζητήσεων με τη δικιά σας ιδέα. Σίγουρα είμαστε στην αρχή, αλά σίγουρα με τη βοήθεια σας θα εμπλουτίσουμε τη θεματολογία μας. Ένα κλικ στο banner και τα λέμε ΜΕΣΑ ...

19 Μαΐ 2008

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2008

... έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων έχουμε αύριο με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Να ευχηθούμε καλη επιτυχία στους μαθητές της πόλης μας καθώς και όλης της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως ναι μεν είναι πολύ σημαντική στιγμή για τη ζωή τους αλλά σίγουρα είναι μόνο η αρχή από τις πολλές προκλήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους μελλοντικά. Για μας όλοι θα είναι επιτυχημένοι μιας και προσωπικά πιστεύω πως κανείς δε ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Δύναμη, ηρεμία και πάνω απ'ολα να προτρέψω τους γονείς να μην επιβαρύνουν τους μαθητές με ακόμη περισσότερο άγχος πιέζοντας τους να επιτύχουν. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομάλα και το τέλος να σας βρει όλους με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία , όπου κι αν τύχει και βρεθείτε...

Ο Εθνικός στη Γ' Εθνική....

..για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα της πόλης μας κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες ! Σε ένα μάτς πραγματικά θρίλερ και σίγουρα ακατάλληλο για καρδιακούς η ομάδα μας νικήθηκε από το άγχος και κατάφερε να χάσει με 2-1 , παρά τα 4 δοκάρια που είχε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με τη λήξη του παιχνιδιού η στεναχώρια ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παικτών κατι τους οπαδούς, μέχρι τη στιγμή που έφτασε η χαρμόσυνη είδηση από τις Φυτείες όπου η ομώνυμη ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει της Δόξα Κρανούλας στις καθυστερήσεις δίνοντας ουσιαστικά την άνοδο στη Φιλιππιάδα. Η κατάσταση άλλαξε άμεσα στις κερκίδες και οι οπαδοί εισήλθαν στο γήπεδο γίνοντας ένα κουβάρι με τους παίκτες για τους πανηγυρισμούς ανόδου της ομάδας στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Αυτό σημαίνει... από το ναδίρ...στο ζενίθ...

Υ.Γ Όποιος έχει φωτογραφικό υλικό ή video από τους πανηγυρισμούς, παρακαλώ να το στείλει στο myfilippiada@gmail.com ωστε να το δημοσιεύσουμε. Ευχαριστώ

foto source: artasport.gr

17 Μαΐ 2008

Facebook...

..όπως ήδη μερικοί μπορεί να γνωρίζουν , μερικούς μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ξεκινήσαμε το δικό μας group στο γνωστό Facebook . Η αρχή διστακτική μιας και οι φιλοδοξίες μας δε ξεπερνούσαν να συμπληρώσουμε τα 30 μέλη για αρχή. Μέρα με τη μέρα όμως βλέπαμε όλο και πεισσότερα καινούργια μέλη, συμμαθητές που είχαμε καιρό να δούμε, ετεροδημότες που έρχονται συχνά στη πόλη μας, πρόσωπα που μένουν πλέον στο εξωτερικό και ψάχνουν παλιούς συμμαθητές μέσα από συζητήσεις, άτομα που έχουν επισκεφθεί την Φιλιππιάδα και όλοι αυτοί να είναι διαφορετικής ηλικίας. Πλέον το group αριθμεί 117 μέλη ( μέχρι τώρα) και καθημερινά βλέπουμε νέες εγγραφές. Σκοπός του group δεν είναι άλλος παρά να έρθουμε όλοι πιο κοντά από κάθε σημείο της Ελλάδας και του Κόσμου και ίσως αργότερα αν μας δοθεί η δυνατότητα να διοργανωθούν δραστηριότητες μέσω του group . Αν είστε ήδη μέλη του Facebook και θέλετε να κάνετε μπείτε στο group, θα μας βρείτε ΕΔΩ. Για τα νέα μέλη του facebook η εγγραφή είναι εύκολη, τα προσωπικά σας δεδομένα τα ελέγχεται εσείς και η αρχική του σελίδα είναι ΕΔΩ

15 Μαΐ 2008

Σπηλιά Ασπροχάλικου...

...λίγο έξω από την πόλη μας, προς το δρόμο για τα Ιωάννινα βρίσκεται η σπηλιά του Ασπροχάλικου. Από τις τελευταίες έρευνες που έγιναν στη συγκεκριμένη σπηλιά βρέθηκαν οστά και αντικείμενα παλαιολιθικής εποχής που χρονολογούνται από 40.000-12.000 π.Χ. . Τα ευρύματα αυτά υποδηλώνουν την ύπαρξη του ανθρώπου στην Ήπειρο στη μέση παλαιολιθική εποχή, όπου τα χαρακτηριστικά της ήταν η περίοδος των παγετώνων όταν και ο άνθρωπος ζούσε αποκλειστικά από το κυνήγι για τραφεί αλλά και τη χρήση των σπηλιών σα καταφύγιο για την προστασία τους από το κρύο. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως το σπήλαιο έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σπουδαιότερα παλαιολιθικά της Ευρώπης.

Και όμως βρίσκεται δίπλα μας, αλλά τόσο ''μακρυά'' μας...

source:filippiada.info

12 Μαΐ 2008

Καύσιμα Τέλος..

...στο κυνήγι του..μαύρου χρυσού είναι πλέον όλοι όσοι χρειάζονται το πετρέλαιο είτε για κίνηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση! Τα πρατήρια που έχουν αποθέματα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού ανά την Ελλάδα και αν σταθείς τυχερός και βρεις κάποιο ανοικτό, χρειάζεται μέχρι και 3 ώρες αναμονή για ανεφοδιασμό . Σήμερα πάντως φημολογείται πως θα επιτραπεί σε ιδιωτικά βυτιοφόρα να εφοδίασουν κάποια πρατήρια χωρίς βέβαια η απεργία να λήξει, η οποία συνεχίζεται επ'αόριστον. Πάντως κλίμα ανησυχίας επικρατεί και σε είδη πρώτης ανάγκης ( γάλα, λαχανικά ) όπου οι ελείψεις δεν άργησαν και εκεί, με τους καταναλωτές να προσέρχονται στα καταστήματα για αγορές..πριν να είναι αργά...

10 Μαΐ 2008

Ν.Πρέβεζας: Πού είναι ο Δ.Φιλιππιάδας???

...Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω στον αγαπητό κ.Νομάρχη μας. Πού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού από την επίσημη ιστοσελίδα της Νομαρχίας? Πριν μερικούς μήνες είχαμε στείλει mail μιας και ο Δήμος έλειπε απλά από τον τομέα των εκδηλώσεων, όπου δε γινόταν καμμία αναφορά για την πόλη μας. Απάντηση δε πήραμε ποτέ, ούτε καμιά αλλαγή δεν είδαμε. Σαν να μην έφτανε αυτό, παρατηρήσαμε πως πλέον η πόλη μας απέχει καμαρωτά και από την αρχίκή σελίδα της νομαρχίας, όπου υπάρχουν ο δήμοι του νομού καταχωρημένοι ξεχωριστά. Πραγματικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και δε ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για την εποπτεία της ιστοσελίδας και τη θεματολογία της, αλλά καλό θα έκανε ο Νομάρχης μας να έριχνε καμία ματιά που και που.

Για του λόγου το αληθές, κλικ ΕΔΩ

9 Μαΐ 2008

Οι οπαδοί του Εθνικού Φιλιππιάδας...

....αφιέρωμα έκανε το artasport.gr στους οπαδούς του Εθνικού για την εκπληκτική παρουσία τους στον αγώνα με τη Δόξα Κρανούλα. Επίσης σχολιάζεται ότι οι πρώτοι οπαδοί έκαναν την εμφάνιση τους 2 ώρες πριν από τον αγώνα και με το σφύριγμα της έναρξης μια άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με καπνογόνα και τύμπανα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Εξαιρετική κερκίδα που δεν έχεις συναντήσει αλλού σε ομάδα Δ' Εθνικής της φετινού περιόδου παραδέχτηκαν πολλοί, ενώ στην έντονη παρουσία των οπαδών μας αναφέρονται και αρκετά γιαννιώτικα site.

Η τοπική μας ομάδα προετοιμάζεται για την εκτός έδρας εξόρμηση στο ήδη υποβιβασμένο Σούλι Παραμυθιάς. Μοναδικός στόχος είναι να αποσπάσει τους 3 πόντους ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας αφού θα απέχει μόνο μια ισοπαλία στο τελευταίο εντός έδρας με τον Αχέρων Καναλακίου που παλεύει για την σωτηρία του.Είμαι βέβαιος πως η ομάδα με αυτούς τους οπαδούς στο πλευρό της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα...ούτε ακόμη την ατυχία που την ακολουθεί τα 2 τελευταία παιχνίδια με Βόνιτσα και Κρανούλα

Source: artasport.gr

8 Μαΐ 2008

Γέφυρα Καλογήρου...

...οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί σε απεργία, σταθμεύοντας ουσιαστικά τα οχήματα τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού. Η κινητοποιήση αυτή έχει σκοπό να αναδείξει την αντίδραση τους στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ζητώντας με τη σείρα τους αύξηση των κομίστρων της τάξης των 5%. Η ανησυχία που υπάρχει στους εμπόρους της περιοχής είναι έντονη μιας και δεν υπάρχει τροφόδοτηση των καταστημάτων εδώ και 2 μέρες

Ελπίζουμε η αστυνομία να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα στο σημείο που έχουν σταθμεύσει τα οχήματα.

Λίγο στατιστικά...

...από τους 100 ψήφους του δημοψηφίσματος , φάνηκε πως το 42% των επισκεπτών μας βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 18-25 ενώ το παρατηρήθηκε μία απόλυτη ισορροπία στις ηλικίες κάτω των 18, 25-30, 30-40 και 40-55 όπου τα ποσόστά ήταν 13%, 14%, 14% και 13% αντίστοιχα.Το υπόλοιπο 4% συμπληρώθηκε από άτομα άνω των 55.


Σκοπός του δημοφηφίσματος είναι να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τα τους επισκέπτες μας ώστε να μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε με τη θεματολογία μας αλλά και το design της ιστοσελίδας. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες.

7 Μαΐ 2008

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δ.Φιλιππιάδας.


...έπειτα από συνεδρίαση , τα μέλη αποφάσισαν για την ιεραρχία του τοπικού συμβουλίου νέων. 'Ετσι, η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων είχε ως εξής:

Πρόεδρος : Γιολδάσης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Στάθης Βασίλειος
Γραμματέας: Γιολδάσης Στράτος
Ταμίας: Ζήκος Θωμάς
Μέλος: Τσώλας Θεόδωρος

Μετά από σύντομη συνομιλία που είχα με ορισμένα από τα μέλη του Συμβουλίου μου ξεκαθάρισαν πως θα φροντίσουν να δώσουν το βήμα στους νέους για τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη πόλη μας. Από την πλευρά μας να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο τους και επιτέλους οι νέοι της Φιλιππιάδας να έχουν την ανάλογη προσοχή από την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

6 Μαΐ 2008

Πλατεία Γ.Παπανδρέου...

"..η πλατεία άρχισε να κατασκευάζεται μόλις ξεκινούσα το Πανεπιστήμιο το 2002...τελείωσα τη σχολή...η πλατεία δε διαφέρει και πολύ από τότε, η μόνη διαφορά είναι κάτι πλάκες που μπήκαν. Το κακό είναι πως η συγκεκριμμένη πλατεία είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας, που σημαίνει άμεση εξασφάλιση χρημάτων και δεν έχει να κάνει με τα ταμεία του Δήμου...!Οι πλάκες είναι παρατημμένες εκέι για πολύ καιρό, που και που ερχόταν δύο εργάτες να προσθέσουν καμμία...μέχρις εκεί!Κρίμα γιατί η έκταση της πλατείας είναι μεγάλη και θα μπορούσε άμεσα να χρησιμοποιηθεί για χώρο εκδηλώσεων και να μην τρέχουμε στα προαύλια των σχολείων..."

*¨Το Post αυτό έγινε αρχές Αυγούστου 2007....παραθέτω το ίδιο ακριβώς αφού δεν άλλαξε τίποτα απολύτως....μέχρι και οι πλάκες είναι εκεί ρηγμένες...απλά είναι λιγότερες μιας και υπάρχουν και επιτήδειοι....Καλύτερα να μη ξεκινήσει ποτέ ένα έργο, παρά να μείνει στη μέση μιας και δηλώνει μια μορφή αδιαφορίας....¨

**Το Post εγινε επίσης Γενάρη του 2008 ως έχει...και εφόσον δεν έχει αλλάξει τίποτα φαίνεται θα συνεχίσω να βάζω το ίδιο για πολλά χρόνια ακόμα...μέχρι να γίνει αυτή η πλατεία!Επαναλαμβάνω, έργο ενταγμένο στο Θησέα, που σημαινει πως τα χρηματα δεν εχουν να κάνουν με τα ταμεία του Δήμου...ή μηπως θα πει κανείς πως τα χρήματα που επιχορηγήθηκαν ήταν για...όσο φτάσει ...

1 Μαΐ 2008

Πρόκληση για τον Εθνικό

...είναι το Κυριακάτικο παιχνίδι, μιας και με νίκη θα βρίσκεται αγκαλιά με την άνοδο για πρώτη φορά στη Γ' Εθνική. Βέβαια το παιχνίδι κάθε άλλο εύκολο χαρακτηρίζεται, γεγονός ότι ο Εθνικός αντιμετωπίζει το δεύτερο της βαθμολογίας Δόξα Κρανούλας, υπενθυμίζοντας πως το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε 3-2 με νικητή την ομάδα της Γιαννιώτικης ομάδας. Στα αγωνιστικά Εθνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και οι επιστροφές των Λαζαρίδη και Ζώη θα ενισχύσουν την ομάδα του Εθνικού για το ντέρμπι.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο της Φιλιππιάδας, και ώρα 17.00 μ.μ. την ημέρα της Κυριακής 04.05.08.
Ας δώσουμε όλοι το παρόν ενισχύοντας την ομάδα της πόλης μας για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO