30 Απρ 2008

myfilippiada.gr

...Στο γενικό κλίμα των αλλαγών των τελευταίο καιρό στον ιστότοπό μας, πλέον θα μπορείτε να μας βρίσκεται και από νέα διεύθυνση. Το όνομα αυτού... www.myfilippiada.gr ...Domain name το οποίο υποδηλώνει τη διάθεση έκφρασης για τη δική σου Φιλιππιάδα, όπως εσύ την ονειρεύεσαι! Το myfilippiada.gr σου δίνει τη δυνατότητα ακόμη και προφέροντας το όνομα του, να νιώσεις την Φιλιππιάδα σα δική σου πόλη...προτείνοντας μας θέματα τα οποία σας προβληματίζουν και γενικ'οτερα τα οποία είναι άξια σχολιασμού...

Το myfilippiada.gr είναι κοντά μας...

25 Απρ 2008

Αναταραχή στο Δημοτικό Συμβούλιο...

...λόγω της σύγκρουσης παρατάξεων αντιπολίτευσης με την Δημοτική αρχή. O Λόγος; Η σύσσωμη αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις τους που προέβησαν στην ενέργεια αυτή. Η αντιπολίτευση καταγγέλει την Δημοτική αρχή πως γίνεται εκ των υστέρων συμπλήρωση των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και δεν κρατούνται αναλυτικά πρακτικά των συνεδριάσων γραπτώς και επίσης καταγγέλει για αναθέσεις σε εργολάβους που ποτέ δεν είχαν συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. .Συμπληρώνοντας, η αντιπολίτευση ανέφερε πως έργα 1.2 εκατ. ευρώ που κατασκευάστηκαν ή πρόκειται να κατασκευαστούν έγιναν με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο...

Ξέρω πως το μυαλό πολλών είναι στον πασχαλινό οβελία...αλλά σίγουρα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Πάντως αν η απευθείας ανάθεση για έργο έγινε στον...ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ, τότε εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα...Βέβαια θα πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα

23 Απρ 2008

Νέα διάκριση για τον Ορέστη Πανούλα..

...με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται πως συνεχίζει το 2008 για τον Ορέστη Πανούλα μια και κατέλαβε και πάλι την 1η θέση στο 3ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τέννις Junior. Οι αγώνες διεξήχθησαν απο Πέμπτη 17-04-2008 μέχρι και σήμερα Τετάρτη 23-04-2008 στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ο Ορέστης αντιμετώπισε στον τελικό τον Ψαρρό Μιχάλη νικώντας τον με χαρικτηριστική άνεση και σκορ 6-0, 6-1. Για ακόμη μια φορά θα δώσουμε τα πολλά συγχαρητήρια στον αθλητή του ΑΓΟΦ που μας κάνει πραγματικά περήφανους κάθε φορά που αγωνίζεται . Αναμένουμε την επόμενη σου επιτυχία Ορέστη..

Υ.Γ Ευχαριστούμε τον Αλέξη Παπαβασιλείου για την άμεση ενημέρωση ! Επίσης να δώσουμε και πάλι τα συγχαρητήρια σε όλο το προπονητικό team του ΑΓΟΦ για την εξαιρετική δουλειά τους στον όμιλο.

21 Απρ 2008

Καλές Εορτές...

...με αφορμή τη Μεγάλη Βδομάδα που ξεκίνησε, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλές εορτές, να κατευθυνθείτε με ασφάλεια στον προορισμό σας για τις διακοπές σας και να τις απολαύσετε όπως ακριβώς τις ονειρευτήκατε. Προφανώς η Φιλιππιάδα και τα περίχωρα θα γεμίσουν από κόσμο, όπως κάθε χρόνο. Φοιτητές και ετεροδημότες θα επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη δίνοντας διαφορετικό χρώμα στη πόλη, παρασύροντας επίσης και τους ντόπιους μακρύα από την ρουτίνα της καθημερινότητας...

Καλή Ανάσταση σε όλους !

18 Απρ 2008

Πλαστά πτυχία σε Άρτα και Ιωάννινα...

...Οι διαστάσεις που παίρνει η υπόθεση των πλαστών πτυχίων στις γειτονικές μας πόλεις ειναι πλέον καταιγιστικές.Λέγεται πως οι ανακλήσεις πτυχίων ανέρχονται στις 2.000 από ΤΕΕ σε Ιωάννινα και Άρτα μετά από καταγγελίες στη Δικαιοσύνη από την πλευρά την Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών που αποκάλυψε (!!!) την «παράνομη φάμπρικα απονομής πτυχίων» από συγκεκριμένο ΤΕΕ της Αρτας (ethnos.gr). Επίσης, διαβάζοντας και το eArta.gr διαπιστώνουμε πως στη γειτονική πόλη όλοι γνώριζαν για ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό ΤΕΕ που παίρνεις το πτυχίο σου εξ'αποστάσεως...αναφέροντας πως το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια κάποια χρόνια πριν αλλά τότε η υπόθεση είχε παγώσει ξαφνικά !!

Λέγεται πως πολλοί απο τους απόφοιτους ήδη έχουν διοριστεί σε Νοσοκομεία της περιοχής...Μάλιστα...Και μετά σου λένε...μη φοβάσαι...είσαι στα κατάλληλα χέρια...

16 Απρ 2008

Κάστρο Ρωγών

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε κάποια από τα αξιοθέτα της περιοχής, με πληροφορίες διαθέσιμες στο internet και να δώσουμε στοιχεία τα οποία ίσως σε πολλούς να είναι άγνωστα, παρότι τα αξιοθέατα αυτά είναι δίπλα μας. Σ'αυτό συμβάλει επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμμία ανάδειξη αυτών .Έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για το Κάστρο των Ρωγών.


"Στο χώρο μεταξύ της Νέας Κερασούντας και της Πέτρας, πάνω σε λόφο, υψώνεται το Κάστρο των Ρωγών. Το κάστρο έχει κτιστεί στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βουχέτιο που ήταν αποικία των Ηλείων. Οι πρώτες οχυρώσεις της ακρόπολης των Ρωγών έγιναν τον 5ο π.χ. αιώνα. Διακρίνονται ογκόλιθοι στη σημερινή δομή του κάστρου.

Οι Ρωμαίοι τον 3ο μ.χ. αιώνα ισχυροποίησαν τα τείχη και τα συμπλήρωσαν. Ακολουθούν οι Βυζαντινοί τον 13ο αιώνα που του έδωσαν τη μορφή που έχει σήμερα. Εδώ το 1304 νικήθηκε από τον Δεσπότη της Ηπείρου Θωμά, ο Φίλιππος του Τάραντος που επιχείρησε να καταλάβει το Δεσποτάτο της Ηπείρου.

Το κάστρο, το 1338 έγινε ορμητήριο των επαναστατών της Ηπείρου κατά του Βυζαντίου επί αυτοκράτωρος Ανδρόνικου Γ' Παλαιολόγου. Τελικά παραδόθηκε από τον υπερασπιστή του Αλέξιο Καβάσιλα, στον Ιωάννη Καντακουζηνό, μετά από διαπραγματεύσεις.

Η μεσαιωνική πόλη των Ρωγών καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Τούρκους στο τέλος του 17ου αιώνα, κατά τον Βενετοτουρκικό πόλεμο. Στο χώρο του κάστρου των Ρωγών, βρίσκεται η μονή Θεοτόκου των Ρωγών".

Πληροφορίες από: filippiada.info

10 Απρ 2008

3ο Καλωσόρισμα των πελαργών

Ο Σύλλογος "Περί Βιβλίου" μας καλεί να συμμετάσχουμε στο εθιμοτυπικό πλέον, 3ο καλωσόρισμα των πελαργών την 11η και 12η Απριλίου. Το Πρόγραμμα έχει ως εξής :

  • Παρασκευή 11/4/2008 και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας Θεατρικό δρώμενο από μαθητές Δημοτικού.
  • Ομιλία για τους πελαργούς από τον κ. Μανθόπουλο Δημήτριο, Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Σάββατο 12/4/2008 στην Πλατεία Πελαργών

  • 10:00 το πρωί Εκθεση των έργων των μαθητών και απονομή αναμνηστικών
  • Βραβευση των καλύτερων έργων
  • 13:00 Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου που τείνει να γίνει θεσμός.Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτή , ο καθένας με τον τρόπο του.

Υ.Γ Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Φιλιππιαδιώτη για την ενημέρωση μας. Φωτογραφία και πληροφορίες από ΕΔΩ

7 Απρ 2008

Καποδίστριας ΙΙ

....Καποδίστριας μέρος δεύτερο !!!Μεγάλες αλλαγές προβλέπονται στον αριθμό των Δήμων, Νομαρχιών κατά την νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση που προορίζεται να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Στόχος της μεταpρύθμισης αυτής είναι οι Δήμοι από 1034 να γίνουν 400 και οι νομαρχίες απο 52 σε 16 ενώ οι περιφέρειες να συρικνωθουν σε 6. Οι συνενώσεις νομαρχιών θα γίνουν με βάση τα εξής κριτήρια: Πληθυσμιακά, Κοινωνικά (ομοιογένεια πληθυσμών), Οικονομικά (ΑΕΠ, εισόδημα, δομή απασχόλησης, κινητικότητα εργατικού δυναμικού), Γεωγραφικά.

Όλα αυτά είναι βέβαια ακόμη ρευστά και προς συζήτηση στη βουλή . Για να περάσουμε στα πρακτικά, η περιφέρεια Ηπείρου θα συνενώθει με Θεσσαλία και Στ.Ελλάδα, για Υπερ-νομαρχία προορίζεται όλη η Ηπειρος (Ν.Ιωαννίνων, Ν.Πρεβεζας, Ν.Άρτας και Ν.Θεσπρωτίας ) προφανώς με έδρα τα Ιωάννινα, και υπάρχει η σκέψη κάθε νομός να γίνει Δήμος. Πχ ο Ν.Πρέβεζης να αποτελέσει έναν δήμο. Βέβαια τίποτα δε θεωρείται δεδομένο και απλά αναμένουμε τις εξελίξεις για αυτή την πραγματικά δραστική αλλαγή .

Υ.Γ Ο χάρτης με τις διευρυμένες Υπερ-Νομαρχιες είναι ΕΔΩ
πηγή και photo: kathimerini.gr

3 Απρ 2008

Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας

...θέμα προέκυψε στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο Πρέβεζας σχετικά με την Ιονία οδό και την επικινδυνότητά της. Τα πολλά θανατηφόρα τροχαία που σημειώνονται τα οποία οφείλονται στη μη αποπεράτωση του έργου βάση των αρχικών πλάνων, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη σειρά της η νομαρχία ζητά την άμεση λήψη μέτρων για οδική ασφάλεια χώρις περαιτέρω καθυστερήσεις ώστε να αποφευχθούν και άλλα σοβαρά τροχαία στο συγκεκριμένο τμήμα της Ιονίας. Επίσης, η Νομαρχία σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής σκοπεύουν να οργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να εισακουστούν τα αιτήματα τους..

Υ.Γ Άντε καιρός ήταν...μιας και τα τροχαία στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πλέον συνηθεια... και το κακό είναι πως η συνήθεια φέρνει και...συμβιβασμό...!!!Ας γίνει κάτι όχι μόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση..αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες...

ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ή ΑΛΛΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Ευχαριστούμε το www.earta.gr ,το Δρυόφυτο ,το GoFilippiada τον Φιλιππιαδιώτη και τον Κολοβάτσιο που ανέρτησαν αμέσως την φωτογραφία !
Πηγή proinoslogos.gr

1 Απρ 2008

Κινέζοι επιχειρηματίες...

...φαίνεται πως το πέρασμα της φλόγας από την πόλη μας δεν άφησε ασυγκίνητους την αντιπροσωπεία κινέζων επιχειρηματιών. Οι εν λόγου τύποι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους στους υπολοίπους της συνοδείας για την γεωγραφική θέση της πόλης μας και φάνηκαν άκρως ενημερωμένοι για τα έργα που προκειται να γίνουν στην Ιονία οδό αλλά και την πρόοδο εργασιών στη Εγνατία. Έτσι θεώρησαν σημαντικότατο κομβικό σημείο τη θέση της Φιλιππιάδας συνδύαζοντας το χαμηλότερο κόστος να αγοράσουν γη ώστε να κατασκεύασουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους προμηθεύοντας έτσι τις επιχειρησεις της Ηπείρου. Παράλληλα σχολίασαν οι προοπτικές είναι εξαιρετικές μιας και όταν θα εχουν τελειώσει οι δύο μεγάλοι δρόμοι και θα δωθεί αλλη οικονομική ώθηση στην περιοχή μας.

Οι κινέζοι καλά το σκέφτονται... ενώ εμείς κάνουμε ακόμα τους κινέζους...

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO