29 Δεκ 2007

Καλή Πρωτοχρονιά...

...ο παλιός ο χρόνος μας αφήνει και είμαστε έτοιμοι υποδεχτούμε το 2008...Ευχομαι σε όλους και ιδιαίτερα στους Φιλιππιαδιώτες, όπου και αν βρισκονται, Καλή Πρωτοχρονιά ! Μέρες γιορτινές και ευκαιρία να τις περάσετε με άτομα που αγαπάτε...! Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία...

18 Δεκ 2007

Ανακύκλωση....Ηλεκτρονικών Υπολογιστών...

...Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ηπείρου (Σ.Ε.Π.Η.) ενημερώνει το ευρύ κοινό ότι ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες σύστασης και δημιουργίας του Φορέα Ανακύκλωσης Η/Υ, Περιφερειακών και Ηλεκτρονικών Συσκευών και Εξαρτημάτων. Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Ο Φορέας Ανακύκλωσης θα έχει σημεία συλλογής στην Ήπειρο τις Επιχειρήσεις Πληροφορικής του Συλλόγου που συμμετέχουν στο φορέα και αρχικά ένα κέντρο επεξεργασίας και ανακύκλωσης των «ηλεκτρονικών σκουπιδιών».Η δημιουργία του Φορέα Ανακύκλωσης είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση γενικότερα και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ηπείρου με την δράση του αυτή θέλει να συμβάλει όσον το δυνατόν περισσότερο στον σημαντικό αυτό σκοπό.Ο Φορέας προσδοκά και στην βοήθεια του κάθε πολίτη που πιστεύει στην ιδέα της ανακύκλωσης έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του και να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο.Ο Σ.Ε.Π.Η. με νέες του ανακοινώσεις θα ενημερώσει για τα σημεία συλλογής αλλά και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για την ανακύκλωση των Η/Υ και Ηλεκτρονικών συσκευών και εξαρτημάτων».

10 Δεκ 2007

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας...

...καθώς έκανα μια βόλτα στο επίσημο site της Νομαρχίας μας και σκάλιζα το περιεχόμενο της διαπίστωσα πως στο τομέα του Πολιτισμού και στην επιλογή εκδηλώσεις όπου εμφανίζονται όλοι οι Δήμοι της Νομαρχίας, ο δικό μας Δήμος απουσίαζε και δε νομίζω ότι απουσίαζε για το γεγονός ότι δεν έχουμε εκδηλώσεις να παρουσιάσουμε μιας και διάφορα πολιτιστικά διαδραματίζονται στα όρια του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της νομαρχίας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Την 'απροσεξία' της Νομαρχίας θα την βρείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ και από τις επιλογές που μας παρουσιάζει, Εκδηλώσεις, Λαογραφία, Γεύσεις κάνετε επιλογή τις Εκδηλώσεις και θα διαπιστώσετε μετά απογοητεύσεως ότι ο Δήμος μας λείπει. Πρώτη μου σκέψη ήταν να στείλω ένα mail στη Νομαρχία να τους ενημερώσω για την απροσεξία τους αλλά μετά σκέφτηκα να το ανακοινώσω αρχικά εδω έτσι ώστε μήπως θελήσουν και άλλοι να κάνουν κάτι παρόμοιο.
Τέλος σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση προβάλλετε ο Ζηρός...και μάλιστα υπάρχει κ αναφορά με λεπτομερειες για τη λίμνη...αλλά κάπως οι πληροφορίες σταματούνε απότομα με τη φράση "Τον Ιούνιο 1998 η Νομαρχία Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι θα απορροφηθούν ειδικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανάπλαση και ανάπτυξη οικολογικού τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Ζηρού."...Πάμε για το 2008 είπατε???

6 Δεκ 2007

ΙΚΕΑ στην Ήπειρο

...στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στα Ιωάννινα θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα του ΙΚΕΑ στη χώρα μας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην περιοχή με κινητήριο μοχλό τον Όμιλο Φουρλή, ενώ το κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη που έχει εγκριθεί θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση 1570 θέσεις εργασίας. Βέβαια βασικός γνώμονας για την επιλογή της τοποθεσίας είναι η διέλευση της Ιονίας οδού ενώ οι τιμές στη γύρω περιοχή έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Στη αντίπερα όχθη κάθε άλλο παρα ευχαριστημένοι με το νέο θα μπορούσαν να είναι οι επιχειρήσεις της περιοχής που κατασκευάζουν έπιπλα και ο προβληματισμός για τυχόν πτώση των πελατών τους είναι έντονος ....

4 Δεκ 2007

Αν ήμουν δήμαρχος...

...σήμερα θα εγκαινιάσω τη στήλη Αν ήμουν Δήμαρχος...εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη για τον στολισμό της πόλης...Πως θα τον έκανα πιο όμορφο? Τι θα έκανα αν ήμουν Δήμαρχος? Εκτός από το καθορισμένο στολισμό στους δρόμους και την πλατεία αυτό που ομορφαίνει μια πόλη είναι ο προσωπικός στολισμός των σπιτιών και σε αυτό θα βασιζόμουν. Οπότε Αν ήμουν Δήμαρχος κάθε χρόνο θα διοργάνωνα ένα διαγωνισμό με θέμα τον καλύτερο εξωτερικό στολισμό οικίας...δε θα έμενα μόνο εκεί αλλά θα έβαζα και ως έπαθλο χρηματικό πόσο έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο από τους κατοίκους και τα σπίτια που θα στολίζονται να είναι όλο και περισσότερα! Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ απλό που μπορεί να γίνει και να δωσει μια πιο Χριστουγεννιάτικη νότα στη πόλη μας...

3 Δεκ 2007

Φωτιές στην Ήπειρο...

..Ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών ήταν αυτό που πέρασε τόσο για την Ήπειρο όσο και για την Πυροσβεστική που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες φορές τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν. Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και οι εκτάσεις που κάηκαν τεράστιες. Το σημαντικό όμως για όλους είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και οι απώλειες περιουσιών ήταν περιορισμένες.
Τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου έκανε χθες, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Ευάγγελος Καλύνης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καλύνης, στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν φέτος 229 πυρκαγιές περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Κάηκαν συνολικά 43.552 στρέμματα δάσους, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Για τα αίτια των 691 πυρκαγιών, που σημειώθηκαν διενεργούνται ανακρίσεις από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επτά ύποπτοι για εμπρηστικές ενέργειες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού εκδηλώθηκαν φωτιές σε 56 χωματερές. Τα Γιάννινα και η Άρτα έχουν την θλιβερή πρωτιά, καθώς οι 22 σημειώθηκαν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα και οι 21 στον γειτονικό νομό.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου επεσήμανε την ανάγκη παραμονής του ελικοπτέρου Έρικσον στην Ήπειρο, καθώς η συνδρομή του στο έργο της πυρόσβεσης είναι καθοριστική και τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρχει και δεύτερο προκειμένου να προλαμβάνονται άμεσα οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές. Ο κ. Καλύνης επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και θα πρέπει να συμπληρωθούν τα οργανικά κενά. Επιπλέον θα πρέπει να αυξηθεί και η οργανική δύναμη διότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

1 Δεκ 2007

Ενεργοί και συμμέτοχοι...

...θα γίνει μια προσπάθεια να γίνει πιο ενεργό τo blog...τα θεμάτακια ίσως πλεον που δημοσιεύονται να ειναι πιο γενικά αλλά πάντα ενδιαφέροντα...το πρόβλημα είναι πως βρισκόμαστε μακρύα από τη πόλη μας και γι'αυτό θα ζητήσω τη βοήθεια σας ...αν είναι δυνατόν να μετέχετε στον ιστότοπο αυτό με δικές σας ιδέες και να μπορούμε σε κάθε θέμα να ανταλλάξουμε απόψεις...Το να αφήσει σχόλιο κανείς είναι πολύ εύκολο και μου κάνει εντύπωση πως λίγοι συμμετέχουν...Και δε συμβαίνει μόνο εδώ αλλά και στα υπόλοιπα 2 site που ασχολούνται με την πόλη μας! Σίγουρα απασχολεί όλους ο τόπος που μεγαλώσαμε και ζούμε...οπότε κάτι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό...Το Blog είναι ευκαιρία να ενωθούμε νέοι και μεγαλύτεροι για κάτι που αγαπάμε και μας ενώνει...την πολή μας την Φιλιππιάδα.

Υ.Γ Για όσους θέλουν να επικοινωνησουν μαζί μας το mail είναι: stefanos_evangelou@hotmail.com

Φιλιππιάδα © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO